در گفت‌وگو با ایسنا تشریح شد

توقف روند نزولی کرونا در کشور/احتمال بروز قله سوم اُمیکرونی

یک اپیدمیولوژیست با بیان اینکه در حال حاضر از قله موج هفتم عبور کرده‌ایم، گفت: با این حال ممکن است قله دیگری هم ایجاد شود و واریانت اُمیکرون را که تاکنون در کشور ما دو قله داشته، سه قله‌ای کند؛ البته در این باره نمی‌توان اظهارنظر قطعی داشت.

دکتر مسعود یونسیان در گفت‌وگو با ایسنا، درباره وضعیت کرونا در کشور، گفت: از حدود ۱۶ الی ۱۷ روز پیش روند موارد جدید بیماری در کشور نزولی شده بود، اما طی هفته اخیر این روند نزولی متوقف شده و همچنان نگرانی‌هایی به دلیل مسافرت‌ها و جابجایی‌های جمعیتی در ایام اخیر وجود دارد که البته هنوز برای مشاهده اثر آن زود است؛ حداقل باید از هر مداخله‌ای دو هفته بگذرد تا بتوانیم اثر آن را بر روی روند بیماری مشاهده کنیم.

نگرانی از صعود مجدد کرونا در کشور 

وی با بیان اینکه کاهش شهرهای قرمز در گزارش وزارت بهداشت وجود داشت و موارد سرپایی و بستری نزولی بوده است، گفت: با این حال نگرانی این است که سایر کشورها اعم از بحرین، عراق، بلغارستان و... همه بعد از نزولی شدن، بعد از مدتی مجددا صعودی شدند. حتی در برخی کشورها بعد از افول موج BA۵ هم روندی صعودی را تجربه کردند. بنابراین همچنان چنین نگرانی‌هایی وجود دارد.

امیکرون در کشور سه قله‌ای می‌شود؟

یونسیان با بیان اینکه هنوز نمی‌توان درباره شرایط و روند بیماری در کشور به صورت قطعی اظهار نظر کرد، ادامه داد: در حال حاضر از قله موج هفتم عبور کرده‌ایم، با این حال ممکن است قله دیگری هم ایجاد شود و واریانت اُمیکرون را که تاکنون در کشور ما دو قله داشته، سه قله‌ای کند. البته در این باره نمی‌توان اظهارنظر قطعی داشت. بنابراین نمی‌توان گفت که آیا ممکن است قله دیگری هم ایجاد شود و واریانت اُمیکرون را که تاکنون در کشور ما دو قله داشته، سه قله‌ای کند یا خیر؟. در این باره هنوز نمی‌توان اظهارنظر قطعی کرد که آیا با گذر از این قله، آیا روند نزولی ادامه می‌یابد یا اینکه قله دیگری هم در راه است.

وی گفت: قله اول ما در موج اول با اُمیکرون رخ داد، قله دوم با انتشار BA۵ رخ داد و حالا ممکن است برحسب شرایط اعم از جابجایی‌های جمعیتی، رفتارهای جمعیتی و میزان رعایت پروتکل‌ها قله سومی هم در پیش داشته باشیم که باید دید در آینده چه می‌شود. بنابراین باتوجه به اینکه بروز قله‌های بیماری تابع دو عامل اصلی هستند؛ یکی تغییرات ژنتیکی ویروس و یکی تغییر رفتار جامعه، ما هنوز نمی‌توانیم احتمال بروز قله سوم را منتفی بدانیم. مردم هم باید نسبت به این موضوع حساس باشند تا زمانیکه تعداد موارد جدیدمان به کف برسد. هنوز برای اینکه بگوییم موج هفتم کرونا در کشور تمام شده، زود است.

یونسیان با اشاره به کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کشور، گفت: رعایت پروتکل‌های بهداشتی اعم از استفاده از ماسک، رعایت فاصله‌گذاری و رعایت تهویه بسیار مهم است و زمانیکه رعایت این موارد کاهش یابد، روند افزایشی بیماری بازمی‌گردد. باید زمانی نفس راحتی بکشیم که به اطمینان قابل ملاحظه‌ای رسیده باشیم. زمانیکه احتمال بازگشت روند افزایشی خیلی ناچیز باشد، می‌توانیم سخت‌گیری‌هایمان را کاهش دهیم، اما الان برای این کار زود است.

وی تاکید کرد: بنابراین با اینکه در حال حاضر از قله موج BA۵ عبور کردیم، اما نمی‌توانیم بگوییم که موج هفتم به طور کامل تمام شده و همه چیز به حالت عادی بازگردد، هر لحظه ممکن است با تغییر رفتار، روند صعودی داشته و قله دیگری را هم تجربه کنیم.

یونسیان درباره نحوه برگزاری ایمن مراسم اربعین در شرایط فعلی بیماری در عراق و همچنین کشورمان ضمن تاکید بر لزوم رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در تمام تجمعات در شرایط پاندمی، گفت: عمده راهپیمایی در فضای باز برگزار می‌شود و بحث رعایت نکات بهداشتی در وسایل حمل و نقل و ... باید رعایت شود.  

وی تاکید کرد: شرطی که برای رفتن به عراق در اربعین مبنی بر تزریق دزهای واکسن کرونا گذاشته شده، شرط خوبی است و اگر این شرط را جدی بگیریم و اعلام کنیم که حتما دو هفته از تزریق دز آخر گذشته باشد، خیلی می‌تواند به ما کمک کند، به ویژه اگر در کنار استفاده از ماسک و رعایت تهویه در فضاهای بسته باشد. بنابراین باید با رعایت این شرایط ریسک را به حداقل برسانیم.  

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۵ مرداد ۱۴۰۱ / ۰۷:۱۰
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1401052417485
  • خبرنگار : 71531