حسین وحیدا در گفتوگو با ایسنا، با تایید خبر بهرهبرداری از فاز اضطراری طرح بن- بروجن و برداشت از زایندهرود، اظهار کرد: طبق تابلو منابع و مصارف، قرار بر این بود که در ابتدای سال آبی آینده، ۴۰۰ میلیون مترمکعب آب در سد زایندهرود باشد و در ۱۵ آبانماه کشاورزان حقابه خود را برای کشت پاییزه دریافت کنند.
وی تاکید کرد: متأسفانه عدم مدیریت در بالادست سد چم آسمان و سد زایندهرود موجب کاهش ذخیره سد زایندهرود به ۲۶۰ میلیون مترمکعب شده است، از سوی دیگر اکنون فاز اضطراری طرح بن – بروجن به بهرهبرداری رسیده و از زایندهرود برداشت آب دارد.
عضو هیئت مدیره نظام صنفی کشاورزان اصفهان توضیح داد: از سوی دیگر بخشی از پروژه بن- بروجن در بالادست سد تنظیمی روبروی تونل گلاب در اصفهان جابجا و به مارکده منتقل شده و بقیه این پروژه به جد اجرا میشود.
وی افزود: به گفته آب منطقهای اصفهان در این فاز اضطراری آب از طریق دو پمپ به میزان ۳۶۰ لیتر بر ثانیه از زایندهرود برداشت میشود.
وحیدا تصریح کرد: این میزان آب در قالب فاز اضطراری طرح بن –بروجن از خروجی سد زایندهرود برداشته میشود و در این شرایط اگر تأمین آب شرب اصفهان به خطر نیفتد، معجزهای رخ داده است.
وی با انتقاد از وزیر نیرو و برنامهای که برای حوضه زایندهرود دارد، گفت: روز پنجشنبه الماسوندی، مدیر حوضه زایندهرود در اصفهان جلسه داشت که چندین بار از او سوال کردیم که بالادست سد زایندهرود و چم آسمان را به چه شیوه مدیریت میکند که پاسخی دراینباره ندادند.
عضو هیئت مدیره نظام صنفی کشاورزان اصفهان ادامه داد: در این مدت که آب زایندهرود برای شرق و غرب اصفهان باز نبود و تنها برای تحویل حقابه شرب و صنعت بود، خروجی سد زایندهرود ۲۸ متر بود. گرچه سهم شرب اصفهان از سد چم آسمان بین ۱۳ تا ۱۴ مترمکعب بر ثانیه بود، بقیه آب در طول مسیر از طریق پمپاژ برداشت میشود و برداشتها در بالادست سد زایندهرود همچنان ادامه داد.
وی اظهار کرد: طبق وعده استاندار اصفهان و وزیر نیرو برای تحویل حقابه کشاورزان در آبانماه، باید دید در این شرایط چه پاسخی به حقابهداران میدهند.
وحیدا در پاسخ به این سوال ایسنا درباره واکنش مسئولان استان و نمایندگان اصفهان و ... نسبت به بهرهبرداری فاز اضطراری طرح بن-بروجن از زایندهرود، گفت: در این خصوص چند جلسه با معاون عمرانی استان داشتهایم و آنها تلاش خود را میکنند.
وی تصریح کرد: به نظر میرسد مدیر حوضه زایندهرود دراینباره هیچ اقدامی نمیکند و در طبقه دوازدهم وزارتخانه نشسته و میخواهد این حوضه بحرانزده را مدیریت کند.
عضو هیئت مدیره نظام صنفی کشاورزان اصفهان همچنین با بیان اینکه اگرچه نمایندگان مجلس پیرامون اجرای این طرح و مخالفت با آن جستهوگریخته تلاش میکنند، اما با جدیتی که نمایندگان چهارمحال و بختیاری پیگیر اجرای طرح بن بروجن هستند، آنها پیگیر نیستند.
وی تأکید کرد: نمایندگان اصفهان پیگیر حق هستند؛ مسلماً کسی که پیگیر حق است باید تلاش بیشتری کند، اما هنوز چانهزنی کافی در وزارت نیرو ندارند.
انتهای پیام