به گزارش ایسنا و به نقل از روابطعمومی ادارهکل منابعطبیعی و آبخیزداری، ترحم بهزاد در جلسه بررسی آخرین وضعیت باغ ملی باریجه در زنجان، اظهار کرد: بیـش از ۶۰ درصد گیاهان دارویی را میتوان در شرایط دیم، در دیمزارهـا تولیـد کرد. بـه علت کمتوقع بـودن این گونهها در شـرایط بحـران کمآبی کشـور و افت سـفرههای آب زیرزمینی، توسـعه گیاهان دارویی بـا مصرف آب کمتـر، ارزشافـزوده بیشـتری را تولید میکند.
وی تصریح کرد: وجـود تنـوع اقلیمـی یکـی از دلایـل به وجـود آمـدن گونههای بومـی و انحصـاری متعـدد در کشور اسـت کـه در هـر اقلیـم تعداد زیـادی گونـه گیاهـی وجـود دارد و مـیتواننـد بـه طـور رسـمی در سیسـتم دارویی ایـران وارد شـوند. گیاهان دارویی مـیتواننـد جایگزیـن بسـیار مناسـبی بـرای فعالیتهـای دامـداری در مراتـع باشـند و بـا ایجـاد پوشـش گیاهـی، بهـرهوری چندیـن برابـر دام، ارزش خواهـد داشـت.
این مسئول با بیان اینکه گیاهـان دارویی در مراتـع بـا کوچکتریـن اقـدام احیـا و تولیـد مـیشـود، تصریح کرد: با عملیات بیولوژیک و قرق، پوشـش گیاهـی آن کامل میشـود و رسـیدن به تولید کلیماکـس و امکان بهرهبـرداری بلندمـدت نیز میسـر خواهد شد.
بهزاد ادامه داد: استفاده حداکثری از طبیعت و فرآوردههای طبیعی در راستای سلامت انسان و رفاه اجتماعی با حفظ چرخههای اکوسیستمی طبیعت، افزایـش تقاضـای جهانـی بـه محصـولات طبیعـی و گیاهـی اسـتاندارد، باعث افزایش صـادرات گیاهان دارویـی و ارزآوری، رونق اقتصـادی و بهبـود معیشـت بهرهبـرداران خواهـد شـد.
وی با تاکید بر اینکه با برنامهریزی در این حوزه باید مانع قاچاق گیاهان دارویی که ذخایر ارزشمند ژنتیکی کشور هستند، شد، افزود: طبق بخشنامه اعلام شد که در همه استانها رویشگاه گیاهان دارویی شناسایی و اقدامات مورد نیاز نیز اعلام شود.
این مسئول با اشاره به اینکه ۳۶۲ هزار هکتار از مراتع کشور عملیات توسعه گیاهان دارویی انجام شده است، یادآور شد: در این بخش باید با دقت عمل کرد. در رابطه با وضعیت گیاهان دارویی در منطقه شمالغرب نیز با توجه به وجود ذخایر ارزشمند باید توجه لازم به این حوزه انجام شود.
وی به ضرورت توجه به فرآوری داروهای گیاهی نیز اشاره کرد و یادآور شد: جمعآوری گیاهان دارویی باید منوط به ارائه طرح باشد، در غیر این صورت باید مانع کار بود. در رابطه با گیاه ارزشمند باریجه نیز باید به این نکته توجه کرد که این گیاه ارزشافزوده بالایی داشته و در صنایع دارویی کاربرد دارد.
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری خاطرنشان کرد: در این شرایط باید خاستگاههای گیاه باریجه مورد رصد قرار گیرد و مانع قاچاق آن شد؛ چراکه قیمت بذر این گیاه در کشورهای همسایه برای صادرات به سایر کشورها بالا بوده و همین موضوع باعث به خطر افتادن این گیاه ارزشمند میشود. باید کاری کنیم که این گیاه در کشور فرآوری و در اختیار شرکتهای داروسازی قرار گیرد.
انتهای پیام