یکسال پس از حضور دولت سیزدهم

در حوزه حمل‌ونقل چه اتفاقاتی افتاد؟

وزارت راه و شهرسازی در سال گذشته ۲۲۷۹ کیلومتر انواع راه‌های روستایی، اصلی، بزرگراهی و آزادراهی و ۲۳۸ کیلومتر راه‌آهن ساخته است و در دیگر حوزه‌های حمل و نقل می‌توان به جابه‌جایی ۲۵ میلیون نفر مسافر هوایی و ۲۷ میلیون نفر مسافر ریلی اشاره کرد.

به گزارش ایسنا، بر اساس آمارهای رسمی منتشر شده از سوی وزارت راره و شهرسازی، این وزارتخانه در طول یکسال گذشته از عمر دولت سیزدهم و صدارت رستم قاسمی، در حوزه‌های مختلف حمل‌ونقل فعالیت‌هایی داشته است که به تفکیک به آن‌ها اشاره می‌شود.

در این گزارش عملکرد، وزارت راه و شهرسازی، وظایف و ماموریت های خود در حوزه حمل و نقل را اینگونه شرح داده است: توسعه کریدورهای بین المللی شمال جنوب و شرق غرب و روان‌سازی ترانزیت، توسعه دیپلماسی حمل و نقل و انعقاد تفاهم نامه‌های دو یا چندجانبه با کشورهای همسایه و منطقه، ایجاد ابتکارات و اتحادهای نوین منطقه ای و بین المللی برای افزایش چسبندگی اقتصادی با کشورهای منطقه، توسعه و تکمیل زیرساخت های حمل و نقلی و نگهداری آن، توسعه و نوسازی ناوگان حمل و نقل، بهره‌گیری از سیستم‌های هوشمند حمل و نقل، مانع زدایی از قوانین و مقررات و تنظیم‌گری صنعت حمل و نقل و بهبود و ارتقاء ایمنی حمل و نقل و رفع نقاط پر حادثه شبکه جاده‌ای.

همچنین در بازه زمانی یک سال گذشته وزارت راه و شهرسازی، موفق به ساخت ۱۲۹ کیلومتر آزادراه، ۵۵۱ کیلومتر بزرگراه، ۱۸۴ کیلومتر راه اصلی و ۱۴۱۵ کیلومتر راه روستایی شده است. این عملیات راهسازی به ترتیب یک درصد، ۹ درصد، پنج درصد و ۱۲ درصد رشد را نسبت به متوسط پنج سال گذشته نشان می‌دهد.

در زمینه حمل و نقل جاده‌ای نیز ۱۲۱ میلیون نفر مسافر با وسایل حمل و نقل عمومی (اتوبوس، مینی‌بوس و سواری کرایه پلاک‌عمومی بین‌شهری) جابه‌جا شده‌اند که سهمی ۶۵ درصدی در بخش حمل‌ونقل مسافر دارد. همچنین میزان جابه‌جایی بار در جاده‌های کشور به ۴۹۱ میلیون تن و ترانزیت جاده‌ای نیز ۹.۴ میلیون تن است.

در بخش توسعه زیرساختهای ریلی کشور نیز در طول یکسال اخیر ۱۱۸ کیلومتر خطوط اصلی و ۱۲۰ کیلومتر خطوط فرعی ریلی ساخته شده که به ترتیب با رشد چهار و ۵.۵ درصدی نسبت به متوسط پنج سال گذشته مواجه شده است.

این بخش با جابه‌جایی ۲۷ میلیون نفر مسافر سهمی حدود ۱۴ درصدی را از آن‌ خود کرده و ۴۷ میلوین تن بار نیز از طریق ریل در کشور جابه‌جا شده و میزان ترانزیت ریلی نیز ۱.۷ میلیون تن است.

در زمینه حمل و نقل ریلی کشور افزایش حمل بار ترانزیتی ریلی و حمل بار صادراتی ریلی، افتتاح مسیرترانزیتی تمام‌ریلی کانتینری قزاقستان، ترکمنستان، ایران، ترکیه در خرداد ۱۴۰۱،   افتتاح مسیر ترانزیتی ریلی روسیه هند از طریق ایران در خرداد امسال، کاهش ۲۲ درصدی میانگین تأخیر قطارهای مسافری در چهار ماهه ابتدای سال ۱۴۰۱، توسعه دیپلماسی ریلی به ویژه تفاهم با ترکمنستان، ازبکستان، قزاقستان، روسیه و بهره‌برداری از  ۱۰۳۷ دستگاه انواع ناوگان ریلی تولید داخل و بازسازی شده از جمله فعالیت‌های صورت گرفته از سوی وزارت راه و شهرسازی و زیرمجموعه‌های این وزارتخانه است.

در این گزارش درباره زیرساخت‌های حمل و نقل هوایی آمده است که در سال گذشته ۱۷ فروند انواع هواپیما به ناوگان هوایی کشور اضافه شده است که دو درصد بیشتر از میزان افزایش ناوگان هوایی در پنج سال اخیر است. با این وصف از ۳۳۶ فروند هواپیما تنها ۱۷۳ فروند هواپیمای فعال وجود دارد.

در حوزه حمل‌ونقل مسافر نیز حدود ۲۵ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر مسافر هوایی در کشور طی سال گذشته جابه‌جا شده‌اند که سهم بخش هوایی از حمل و نقل هوایی را به ۱۳ درصد رسانده است. همچنین در سال گذشته ۱۹۵ هزار پرواز عبوری در سال گذشته انجام شده است.

 راه اندازی و تجهیز ترمینال سلام و انجام پروازهای حج از این ترمینال با رضایت مندی حجاج، افزایش بیش از ۲۰۰ درصدی پروازهای مسافری در فرودگاه حضرت امام(ره) طی سال گذشته و افزایش حدود ۳۰۰ درصدی پروازهای نوروزی نسبت به سال گذشته، امضاء تفاهم‌نامه همکاری با کشورهای روسیه در راستای فراهم ساختن امکان صادرات قطعات و تجهیزات تولید شده و تعمیرات، توسعه شبکه پروازی در سطح بین‌المللی (ترکیه، پاکستان، آسیای میانه و انجام پروازهای تجاری به سوریه) افزایش پروازهای داخلی و بین المللی و ایجاد مسیر پروازی جدید و ارائه خدمات هندلینگ به شرکت‌های هواپیمایی خارجی از دیگر فعالیت‌های انجام شده در بخش حمل ونقل هوایی است.

آمارهای رسمی منتشر شده درباره زیرساخت‌های حمل و نقل دریایی و بندری نیز اینگونه توضیح داده که ظرفیت بنادر شمالی و جنوبی کشور ۲۷۰ میلیون تن است که در یکسال گذشته ۱۵ میلیون تن به این ظرفیت اضافه شده است و در این بازه زمانی ۱۵۱ میلیون تن بار در بنادر تخلیه و بارگیری صورت گرفته که از این میزان ۲۶ میلیون تن شامل انواع کالاهای اساسی است.

همچنین در یکسال گذشته ۱۷ میلیون نفر مسافر دریایی داشته‌ایم و حمل و نقل دریایی سهم هشت درصدی را برای خود از جابه‌جایی مسافر به ثبت رسانده است.

در حوزه حمل و نقل دریایی و بندری کشور سفارش ساخت ۱۲ فروند کشتی چندمنظوره و رو-رو  و نفتی به سازندگان داخلی، مطالعات تأسیسات زیربنایی و اراضی محوطه بندر اروندکنار، تکمیل بندرخمیر، ایجاد سیستم اطفاء حریق ثابت  در تعدادی از بنادر از جمله بندر مروارید خارک، مطالعه و اجرای توسعه موج‌شکن‌های در تعدادی از بنادر، احداث ساختمان مرکز جستجو و نجات دریایی پسابندر در استان سیستان و بلوچستان و احداث ساختمان مرجع دریایی بندر فریدونکنار انجام شده است.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۳ مرداد ۱۴۰۱ / ۰۰:۲۵
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1401052316103
  • خبرنگار : 71214