به گزارش ایسنا، علیرضا پیمان پاک، معاون وزیر صمت و رئیس سازمان توسعه تجارت، روز گذشته درباره آخرین اقدامات سازمان توسعه تجارت در جهت توسعه روابط تجاری با روسیه، گفته بود که در کمیته اقدام ارزی مصوب شده تا هر شرکت و تاجری که به کشورهای اتحادیه اوراسیا و روسیه صادرات دارد، میتواند در ازای این صادرات، هر نوع کالایی را وارد کند و همچنین ۲۵ درصد مشوقهای صادراتی به کالاهایی که به روسیه صادر میشود اختصاص یابد.
از سال ۱۳۹۷ و در پی مشکلات ارزی در کشور، واردات بیش از ۲۰۰۰ قلم کالا تحت عنوان کالاهای غیرضروری و لوکس ممنوع شد. از جمله مهمترین این کالاها میتوان به خودرو، لوازم خانگی، پوشاک و اسباب بازی اشاره کرد.
البته وزیر صنعت، معدن و تجارت خرداد ماه گفته بود که حذف ممنوعیت واردات ۴ یا ۵ قلم کالا به دولت پیشنهاد شده که در حال بررسی است، اما عمده ساختار ممنوعیت واردات ۲۰۰۰ قلم کالا که از سال ۱۳۹۷ تصویب شده، حفظ میشود؛ اما هنوز این چند قلم کالا که جزئیات آنها هم مشخصن نیست، تعیین تکلیف نشده است. هر چند این مقام مسئول در آخرین نشست خبری خود در سال ۱۴۰۰ اعلام کرده بود که با واردات در همه حوزهها به میزان حداکثر ۲۰ درصد و با برنامه ریزی برای نسبت صادرات به واردات موافق است که ظاهرا تاکنون به نتیجه نرسیده است.
در این میان صحبتهای رئیس سازمان توسعه تجارت این ابهام را ایجاد کرد که آیا واردات کالاهای ممنوعه نیز از روسیه آزاد شده است؟
در این رابطه امید قالیباف در گفتوگو با ایسنا، تاکید کرده که واردات از روسیه در مقابل صادرات، فقط مربوط به کالاهایی است که وارداتشان به کسور آزاد است و کالاهایی که ممنوعیت واردات دارند را شامل نمیشود.
انتهای پیام