چند روزی است که آب، به آبیک رسیده است، شیر آب را که باز میکنی آب را زلال میبینی! حالا آبیکیها با خیال راحت میتوانند چاههای آب خود را خاموش کنند و از باکیفیتترین آب موجود در کشور کام خود را سیراب کنند.
زمانی در آبیک شیر آب را که باز میکردی، آب را همراه با گلولای میدیدی، مردم در قرن کنونی که عصر دیجیتال است، برای تأمین آب، که یکی از ابتداییترین نیازهای آنان است باید آب شرب خود را با دبه از سایر نواحی استان تأمین میکردند.
انتقال آب از سد طالقان به استان پروژهای بود که بهعنوان یکی از مهمترین مصوبات دولت امید در سال ۱۳۹۶ کلید خورد. رئیسجمهور وقت در دیدار با مردم بهصراحت اعلام کرد که کمتر از سه سال کام دشت قزوین را سیراب میکند اما این وعده نیز همچون بسیاری دیگر از وعدهها تحقق نیافت و به دلیل کمبود منابع مالی و کمکاری برخی مسئولان ارشد استانی سربار دولت سیزدهم شد و در ردیف مصوبات بیستمین سفر استانی رئیسی به قزوین قرار گرفت و قفل رکود فاز نخست انتقال آب از سد طالقان که مربوط به آبرسانی به شهروندان آبیکی است، توسط دولت سیزدهم پس از ۲۰ سال بازگشایی شد.
خبرنگار ایسنا، در همین راستا به سراغ یدالله ملکی مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان قزوین رفت تا مخاطبان را از آخرین وضعیت انتقال آب به آبیک مطلع کند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان قزوین اظهار کرد: انتقال آب از سد طالقان به شهرستان آبیک، با تلاش و پیگیریهای شبانهروزی انجامشده و حمایت جدی وزیر نیرو، استاندار، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار و نمایندگان مردم شریف قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی، کارشناسان و مجریان طرح و سایر مسئولین و مقامات استانی یکی از مطالبات بهحق و آرزوی دیرین مردم متدین و صبور شهرستان آبیک نتیجه داد و پس از ۲ دهه آب گوارا به این شهرستان رسید.
ملکی ادامه داد: انتقال آب از سد طالقان که زیرساخت و بستر اجرای طرح بزرگ و مهمتر آبرسانی به استان قزوین جهت تأمین آب شرب ۱۴ شهر و ۱۹۴ روستای استان است، با همه سختیهای موجود در مسیر اجرا به دلیل بستر سنگی و کوهستانی بودن منطقه به پایان رسید و امروز باافتخار اعلام میکنیم آب شرب گوارا وارد مخزن شهر آبیک شده است.
وی تصریح کرد: طرح انتقال آبرسانی از سد طالقان به شهر آبیک شامل ۱۷.۵ کیلومتر مسیر لولهگذاری است که ۹ کیلومتر آن با طرح اصلی استان مشترک بوده و ۸.۵ کیلومتر آن اختصاصی و ویژه شهر آبیک است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان قزوین بیان کرد: مسیر اجرای این پروژه در محدودهای صعبالعبور و صخرهای قرار داشت که با چندین بار انفجار توانستیم لولههای انتقال آب را عبور دهیم و در برخی نقاط نیز مجبور به عبور لوله از زیر جاده شدیم که کار سخت و پرهزینهای بود، اما با موفقیت انجام شد.
وی بیان کرد: با همه محدودیتهای اعتباری که وجود داشت با پیگیریهای استاندار و نمایندگان مردم شریف استان در مجلس شورای اسلامی و البته نگاه ویژه وزیر نیرو به این پروژه، همه منابع مالی موردنیاز آن تأمین شد و امروز این پروژه با بیش از ۳۸۰۰ میلیارد ریال هزینه به پایان رسیده که اعتبار آن از طریق منابع عمومی دولت تأمین شده است.
ملکی ادامه داد: آب شرب زلال، گوارا، سالم و بهداشتی وارد مخزن شده و این آب بعد از انجام آزمایشهای میکروبی و شیمیایی که توسط کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی استان انجامشده جهت مصرف مردم مورد تأیید قرارگرفته است.
وی در خصوص مهمترین اقدامات و فعالیتهای اجرایی طرح گفت: کانال کنی و اجرای خطوط لوله در ۹ کیلومتر مسیر با بستر کاملاً سنگی، اجرای سه مرحله آتشباری در مسیرهای سنگی برای فراهم نمودن بستر لولهگذاری، اجرای یک کیلومتر لولهگذاری ۵۰۰ میلیمتری در مجاورت رودخانه زیاران با شرایط اجرایی نسبتاً سخت و اجرای غلاف بتنی، اجرای سه مورد لوله رانی به قطر ۱۴۰۰ و ۵۰۰ میلیمتر از زیر جاده زیاران- طالقان مجموعاً به طول ۸۲ متر ازجمله این اقدامات اجرایی این پروژه است.
ملکی افزود: ساخت ۲ دستگاه پل فلزی به طول ۴۷ و ۳۱ متر با ارتفاع ۳۸ متر از بستر رودخانه زیاران جهت عبور لوله ۱۴۰۰ میلیمتری با استفاده از یک دستگاه جرثقیل ۱۲۰ تنی و ۲ دستگاه جرثقیل ۵۰ تن، از دیگر اقدامات فنی این پروژه است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای قزوین بیان کرد: آبگیری از سازه مقسم آب خوزنان با اتخاذ تمهیدات فنی لازم ازجمله نصب صفحات فلزی بر روی دیوار سازه توسط غواصان صنعتی بهمنظور امکان آبگیری و بدون نیاز به قطع آب شرب تهران و البرز و ساخت ۶۳ عدد ابنیه فنی در مسیر، تهیه و نصب ۲۰۰ عدد شیرآلات و اتصالات از دیگر اقدامات صورت گرفته در اجرای این پروژه مهم استان با بهرهگیری از توان فنی عوامل و ارکان اجرایی پیمانکار، مشاور و شرکت آب منطقهای استان است.
ملکی تصریح کرد: بهمنظور تصفیه آب انتقالی به شهرستان آبیک نیز تصفیهخانه موقت آب شرب با ظرفیت ۲۰۰ لیتر بر ثانیه توسط شرکت آب و فاضلاب استان در منطقه خوزنان اجرا شده است.
وی در پاسخ به ابراز نگرانی برخی افراد در خصوص حجم آب انتقال داده شده به شهر آبیک افزود: در حال حاضر جمعیت آبیک حدود ۶۰ هزار نفر برآورد شده و بر اساس میانگین مصرف روزانه ۱۵۰ لیتر به ۷۰۰ مترمکعب آب در ساعت نیاز داریم درحالیکه در حال حاضر قادر به انتقال حدود یک هزار مترمکعب آب در ساعت هستیم و این طرح جوابگوی افزایش جمعیت این شهر تا سالهای آینده نیز است و هیچ جای نگرانی وجود ندارد.
آبیک باکیفیتترین آب را دارد
حامد فتوحی، فرماندار شهرستان آبیک بابیان اینکه آب بهتدریج وارد لولهکشی منازل شده است، بیان کرد: فرآیند ورود آب به مخزن ذخیره آب از ۲ هفته گذشته کلید خورد و کلیه فرآیند بهداشتی آن طی شد و از روز تاسوعا بهتدریج وارد شبکه آبرسانی شده است.
وی افزود: بر اساس نظریه کارشناسان مرکز بهداشت آب آبیک در حال حاضر گواراترین و باکیفیتترین آب است که درجه سختی آن بسیار پایین است.
فرماندار آبیک، بابیان اینکه آبرسانی به شبکه منازل باید تدریجی صورت گیرد، تصریح کرد: چند روزی زمان لازم است تا آب به تمام مناطق لولهکشی شده وارد شود و در این راستا صبوری شهروندان لازم است.
فتوحی عنوان کرد: از تاسوعا تا به امروز کارشناسان آب و فاضلاب مرتبط آب را بر اساس استانداردهایی که دارند، در مناطق مختلف مورد بررسی و پایش قرار میدهند.
وی ادامه داد: آبی که دیدهشده است، کفاف شهروندان آبیکی را میدهد اما نکته مهم و قابلتأمل این است که شهروندان باید در مصرف بهینه آب اهتمام ورزند.
فرماندار آبیک بابیان اینکه، آب انتقالی از سد طالقان تا خاموش شدن کامل چاهها همراه با آب چاه وارد شبکه لولهکشی منازل میشود، افزود: میزان تیدیاس یا همان سختی آب شرب آبیک بر روی ۱۵۰۰ بود اما این عدد امروز با توجه به اینکه آب بهصورت تلفیقی است، با تیدیاس ۲۰۰ همراه است و این نشان از کیفیت بالای آب دارد.
به گزارش ایسنا، در پی کمبود آب، صنایع مستقر در شهرک صنعتی آبیک نیز از فقدان آب رنج میبردند و بعضاً بسیاری از کارگاهها به همین دلیل از رونق خارج شده بود. در همین راستا مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی قزوین نیز گفت: مشکل تأمین آب موردنیاز صنایع مستقر در شهرک صنعتی آبیک با اجرای طرح انتقال آب از سد طالقان مرتفع شد و بر همین اساس مقررشده تا بخشی از آب این طرح به صنایع مستقر و همچنین طرحهای سرمایهگذاری شهرک صنعتی آبیک اختصاص پیدا کند.
رضا صفاری بیان کرد: با تأمین آب موردنیاز صنایع مستقر و طرحهای سرمایهگذاری در این شهرک، یکی از موانع جذب سرمایهگذار در شهرک صنعتی آبیک مرتفع شد و دغدغه صنعتگران آن برطرف شد.
این مسئول گفت: شهرک صنعتی آبیک به دلیل موقعیت مناسب و نزدیکی به تهران از شهرکهای صنعتی تقاضامحور در کشور به شمار میرود.
وی همچنین یادآور شد: در حال حاضر ۱۶۴ سرمایهگذار در شهرک صنعتی آبیک جذبشده است که از این تعداد ۵۷ واحد تولیدی با سرمایهگذاری ۷۰ هزار میلیارد ریالی دارای پروانه بهرهبرداری هستند و واحدهای تولیدی بهرهبردار در این شهرک صنعتی بهطور مستقیم برای یک هزار و ۳۳۵ نفر اشتغالزایی کردهاند.
آبفروشی مردم و کمکاری دستگاههای ذیربط
لطفالله سیاهکلی، نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: با توجه به اینکه منابع آبی در حال کم شدن است و کشور ازنظر تأمین آب با سختی و نگرانی همراه است، لذا از تمام شهروندان تقاضا داریم که نسبت به صیانت از آب اهتمام داشته باشند.
وی بابیان اینکه، فاز نخست انتقال ب از سد طالقان به قزوین به بهرهبرداری رسید، تصریح کرد: بهرهبرداری از فاز نخست این پروژه نقطه امیدی برای ادامه مسیر و سیراب کردن ۱۵ شهر و ۱۹۴ روستای دیگر است که امیدواریم با نگاه دولت مردمی شاهد بهرهبرداری کامل از پروژه باشیم.
سیاهکلی بیان کرد: کمبود آب معضل اساسی استان است که نیازمند تغییر رویه سیاستهای مدیریتی است. در استان قزوین هستند افرادی که آب را به نام خود ثبت کردهاند درحالیکه آب یک منبع ملی است و تنها چاه میتواند به نام افراد باشد.
نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک ادامه داد: زنگ خطر کمبود و نبود آب در قزوین به صدا در آمده است و باید فکری به حال این معضل کرد. در سالهای گذشته مجوز احداث چاه به برخی افراد داده شد، اما این افراد خود را صاحب آب چاه میدانند و بعضاً میزان آبی که دارند از میزان آب موردنیاز برای زمین خود بیشتر است و این آب را میفروشند.
وی گفت: متأسفانه درحالیکه استان اعتبارات هنگفتی برای تأمین و انتقال آب از سد طالقان صرف میکند برخی افراد هستند که با کمکاریهای برخی سازمانهای ذیربط از آب عمومی تجارت میکنند.
به گزارش ایسنا، انتقال آب از سد طالقان به قزوین، از مطالبات دیرینه این استان است که فاز نخست آن در ۱۷ مرداد ۱۴۰۱ در ابعاد کوچک یعنی انتقال آب به آبیک عملی و اجرایی شد و عزم استان در تکمیل و بهرهبرداری کامل این پروژه همچنان ادامه دارد اما نکتهای که در این راستا حائز اهمیت است، این است که نباید از سایر منابع آبی استان غافل شد.
درست است که استان قزوین در بحرانیترین شرایط آبی است اما هنوز هم میتوان با اقدامات مقتضی مانند جلوگیری از برداشت بیرویه از سفرههای زیرزمینی، پلمب چاههای غیرمجاز، استفاده از شیوههای نوین آبیاری، ساخت سدهای نهب و بالاخانلو، استفاده از روشهای مناسب آب در صنایع، کشت نکردن محصولات کشاورزی غیرضروری که نیاز زیادی به آب دارند، جداسازی آب نوشیدنی از آب شستوشو، فرهنگسازی مصرف در میان خانوارها و اقداماتی ازایندست مانع از بروز و تشدید کمآبی شویم.
انتهای پیام