دکتر مصطفی زبردست در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: به دنبال وقوع سیلی که در لرستان رخ داد و با توجه به گزارشهای دریافتی از شهرستان الیگودرز، ۱۶ اکیپ از دامپزشکی استان در قالب واکسیناسیون، سمپاشی، تشخیص بیماری و درمان و آموزش و اطلاع رسانی و اکیپهای پشتیبان به منطقه اعزام شدند.
وی ادامه داد: در سه مسیری که بیشترین دام عشایری و مزارع پرورش ماهی مستقر هستند شامل الیگودرز- شولآباد، الیگودرز- امام زاده محمد بن حسن(ع)، الیگودرز - بزنوید تا روستای دستگرد همکاران دامپزشکی مستقر شدند و اقداماتی شامل واکسیناسیون تببرفکی در ۸۵۰۰ راس دام و ۱۶۰۰ راس بز و گوسفند برعلیه شاربن( سیاه زخم) واکسینه کردند.
مدیرکل دامپزشکی لرستان گفت: سمپاشی جایگاه و بدن دام و واکسیناسیون طیور بومی و توزیع چکمه و لباس کار بین عشایر آسیب دیده در مسیر سیلاب انجام شده است.
زبردست اضافه کرد: برنامه داریم هفته آینده مشابه خدماتی که انجام شده در سایر نواحی شهرستان الیگودرز به انجام برسانیم.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه بسیاری از استانهای کشور و از جمله لرستان درگیر سیل شدند ممکن است خیلی از بیماریهایی که منشا آنها خاک است نظیر سیاه زخم(شاربن) که جزو بیماریهای مشترک بین انسان و دام است به دنبال بروز سیل ممکن بوده موارد بروز و شیوع آن بیشتر شود که از شهروندان لرستانی و دامداران درخواست داریم چنانچه اکیپهای دامپزشکی برای واکسیناسیون مراجعه میکنند همکاری لازم را با آنان داشته باشند تا دامها ایمن شوند.
مدیرکل دامپزشکی لرستان عنوان کرد: عامل بروز بیماری سیاهزخم با توجه به ماندگاری و مقاومت بالایی که در این عامل بیماریزا وجود دارد ممکن است تا ۶۰ سال قدرت ماندگاری در خاک را دارد و ممکن است منجر به انتقال آلودگی به جوامع انسانی و دامی شود و در مسیرهایی که بارندگی انجام و لایه سطحی خاک شسته شده امکان انتقال و شیوع این بیماری وجود دارد.
زبردست گفت: با تمهیداتی که اندیشیده و واکسیناسیونی که انجام شده امیدواریم شاهد کمترین بیماری سیاه زخم در استان و کشور باشیم.
انتهای پیام