به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه در جریان دیدار با دیپلماتهای کشورش در سیزدهمین کنفرانس سفرا در آنکارا گفت: ما به مبارزه علیه تروریسم ادامه میدهیم. تصمیم ما برای ایجاد یک خط امنیتی ۳۰ کیلومتری در سراسر مرز جنوبی دائمی است. امیدوارم که ما با پاکسازی آخرین مناطقی که این سازمان تروریستی در سوریه دارد، به این مهم دست پیدا کنیم.
اردوغان همچنین گفت، ترکیه به تمامی جهان نشان داده که هیچ جایی برای تروریسم در آینده کشور وجود ندارد.
فلسطین
وی درباره حمله اخیر اسرائیل به غزه نیز گفت: هیچ بهانهای برای کشتار غیرنظامیان به ویژه کودکان و نوزادان وجود ندارد. ترکیه در کنار مردم فلسطین و برادرانش در غزه می ماند. ترکیه در بالاترین سطح از حساسیت خود در مورد مسئله قدس به دولت اسرائیل گفته و تاکید کرده است که آنکارا از راه حل دو کشوری بین اسرائیل و فلسطین حمایت میکند.
اوکراین
رئیس جمهوری ترکیه همچنین درباره جنگ روسیه و اوکراین نیز گفت: آنکارا تاکید کرده که این جنگ هیچ پیروزی ندارد. ما در گفتگوهایمان با ولودیمیر زلنسکی و ولادیمیر پوتین، روسای جمهوری اوکراین و روسیه تاکید کردهایم که مشکلات باید از طریق گفتوگو حل و فصل شود. با وجود این مشکلات ترکیه به تلاشهایش ادامه میدهد و به دنبال تحقق توافق کریدور غلات است که ماه گذشته میلادی به دست آمد.
اردوغان همچنین ادامه داد: کشتیهای باری اکنون در مسیری که ما انتظارش را داشتیم در حرکت هستند. ما در زمانی که بحران غذایی در راه بود به امنیت عرضه جهانی کمک کردیم. تاکنون موفق شدهایم این قرارداد را بدون مشکل جدی اجرا کنیم.
فنلاند و سوئد
وی همچنین تاکید کرد که ترکیه رویکرد مثبتی در قبال عضویت فنلاند و سوئد در ناتو نداریم مگر اینکه آنها به وعدههایشان در قبال مقابله با ترویسم جامه عمل بپوشانند. ما همچنان درباره موضع خود در قبال این دو کشور پا برجا هستیم. عضویت این دو کشور در ناتو تا زمانی که آنها به وعدههایشان عمل نکنند، تایید نمیشود.
گولن
رئیس جمهوری ترکیه همچنین با اشاره به ناکامی آمریکا در استرداد فتح الله گولن، روحانی در تبعید و مخالف دولت آنکارا گفت: کشور ما در مقابله با پ.ک.ک و اقداماتش و همچنین سازمان تروریستی فتو تنها مانده است. گولن با وجود اسناد و مدارک مستندی که ما به آمریکا دادهایم، همچنان آزادانه میگردد. هیچ کشور عضو ناتویی نباید برای فتو و تروریستهای پ.ک.ک که از عدالت ترکیه گزیرانند، به مکان امنی بدل شود.
ارمنستان
اردوغان همچنین ادامه داد: جامعه بین المللی متاسفانه وقتی که قلمروهای جمهوری آذربایجان توسط ارمنستان تا پاییز ۲۰۲۰ اشغال بود، (وقتی که باکو به کمک آنکارا این قلمروها را پس گرفت) واکنشی نشان نداد و ساکت ماند. برای پایان دادن به این بی عدالتی، حمایت ترکیه از نیروهای مسلح جمهوری آذربایجان صورت گرفت. قره باغ به لطف یک مبارزه که ۴۴ روز به طول انجامید، آزادی خود را به دست آورد و ۳۰ سال اشغال به پایان رسید. با توافقی که به دست آمد، یک دوره جدید در قفقاز جنوبی آغاز شده است.
رئیس جمهوری ترکیه افزود: ما برای تضمین این مساله که این فرصت تاریخی به هدر نمی رود، سخت تلاش میکنیم. ترکیه و ارمنستان گامهای مهمی را در راستای صلح در قفقاز برداشتهاند و نمایندگانی را هم برای عادی سازی روابط بین دو کشور منصوب کردهاند. بر این باورم که منطقه ما در زمانی کوتاه و در صورتی با ثبات میشود که ارمنستان تحولات را به درستی بشناسد و به درخواستهای صادقانه ترکیه و جمهوری آذربایجان پاسخ دهد.
انتهای پیام