بازیابی عملکرد اندام‌های خوک یک ساعت پس مرگ!

تنها چند دقیقه پس از آخرین ضربان قلب، مجموعه‌ای از رویدادهای بیوشیمیایی که به دلیل کمبود جریان خون، اکسیژن و مواد مغذی ایجاد می‌شوند، شروع به تخریب سلول‌ها و اندام‌های بدن می‌کنند. اما اکنون گروهی از دانشمندان دانشگاه ییل دریافتند که نابودی عظیم و دائمی سلول‌ها نباید به این سرعت اتفاق بیفتد و می‌توان برخی از این عملکردها را بازیابی کرد.

به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس‌دیلی، محققان دانشگاه ییل(Yale) در مجله "نیچر" گزارش دادند که با استفاده از یک فناوری جدید که مایع محافظ سلولی ویژه‌ای را به اندام‌ها و بافت‌ها می‌رساند، موفق به بازیابی گردش خون و سایر عملکردهای سلولی خوک‌ها یک ساعت پس از مرگ شده‌اند.

به گفته نویسندگان این مطالعه، این یافته‌ها ممکن است به افزایش سلامت اندام‌های انسان در طول جراحی و افزایش دسترسی به اندام‌های اهدایی کمک کند.

دیوید آندریویچ(David Andrijevic)، دانشمند علوم اعصاب در دانشکده پزشکی ییل و یکی از نویسندگان این مطالعه، می‌گوید: همه سلول‌ها بلافاصله نمی‌میرند، بلکه مجموعه‌ای از رویدادهای دنباله‌دار وجود دارد. این فرآیندی است که در آن می‌توانید مداخله کنید، آن را متوقف و برخی از عملکردهای سلولی را بازیابی کنید.

این تحقیق بر اساس پروژه قبلی به رهبری دانشگاه ییل انجام شد که در آن، گردش خون و عملکردهای سلولی خاصی در مغز خوک مرده با فناوری موسوم به "BrainEx" بازیابی شده بود. این مطالعه و مطالعه پیشین که در سال ۲۰۱۹ منتشر شد، توسط نناد سستان(Nenad Sestan) عصب‌شناس دانشگاه ییل انجام شد.

سستان می‌گوید: اگر توانستیم برخی از عملکردهای سلولی مغز مرده را بازیابی کنیم، عضوی که بیشتر مستعد ابتلا به ایسکمی(کم رسیدن خون به اندام) است، این فرضیه مطرح می‌شود که شاید بتوان مشابه این کار را در سایر اندام‌های حیاتی قابل پیوند نیز انجام داد.

در این مطالعه جدید، محققان نسخه اصلاح شده فناوری "BrainEx" به نام "OrganEx" را برای بازیابی عملکردهای اندام خوک مورد استفاده قرار دادند. این فناوری شامل یک دستگاه پرفیوژن شبیه به دستگاه‌های قلب و ریه که وظیفه قلب و ریه‌ها را در حین جراحی انجام می‌دهد و یک مایع آزمایشی حاوی ترکیباتی است که می‌تواند سلامت سلولی را ارتقا داده و التهاب را در سراسر بدن خوک سرکوب کند.

شش ساعت پس از درمان با "OrganEx"، دانشمندان دریافتند که برخی از عملکردهای سلولی کلیدی در بسیاری از نواحی بدن خوک‌ها از جمله قلب، کبد و کلیه‌ها فعال شده و برخی از عملکردهای اندام‌ها بازسازی شده است. به عنوان مثال، آنها شواهدی از فعالیت الکتریکی در قلب پیدا کردند که توانایی انقباض را حفظ می‌کرد.

سستان می‌گوید: ما همچنین توانستیم گردش خون را در سراسر بدن خوک بازیابی کنیم که این موضوع باعث شگفتی ما شد.

وی افزود که به طور معمول وقتی قلب از تپیدن باز می‌ایستد، اندام‌ها شروع به متورم شدن می‌کنند، رگ‌های خونی فرو می‌ریزند و گردش خون مسدود می‌شود. با این حال، گردش خون در خوک‌ها بازسازی شد و اندام‌های خوک‌های مرده‌ای که تحت درمان با فناوری "OrganEx" قرار گرفته بودند، در سطح سلولی و بافتی عملکرد خود را بازیافتند.

مشابه آزمایش سال ۲۰۱۹، محققان دریافتند که فعالیت سلولی در برخی از نواحی مغز احیا شده است، اگرچه هیچ فعالیت الکتریکی سازمان‌یافته‌ای که نشان‌دهنده هوشیاری باشد در هیچ بخشی از آزمایش شناسایی نشد.

محققان از مشاهده حرکات غیر ارادی و خود به خودی عضلانی در ناحیه سر و گردن در هنگام ارزیابی حیوانات تحت درمان که در کل آزمایش شش ساعته بیهوش ماندند، شگفت زده شدند. سستان می‌گوید: این حرکات نشان دهنده حفظ برخی عملکردهای حرکتی است.

محققان خاطرنشان کردند که مطالعات بیشتری برای درک عملکردهای حرکتی به ظاهر بازسازی شده در حیوانات ضروری است.

به گفته نویسندگان این مطالعه، فناوری "OrganEx" در نهایت می‌تواند چندین کاربرد بالقوه داشته باشد. به عنوان مثال، می‌تواند عمر اندام‌ها را در بیماران انسانی و دسترسی به اعضای اهدایی را برای پیوند افزایش دهد. همچنین ممکن است بتواند به درمان اندام‌ها یا بافت آسیب‌دیده در اثر ایسکمی در طول حملات قلبی یا سکته کمک کند.

استفان لاتام(Stephen Latham)، مدیر مرکز اخلاق زیستی دانشگاه ییل، می‌گوید: کاربردهای بالقوه متعددی برای این فناوری جدید هیجان انگیز وجود دارد. با این حال، ما باید نظارت دقیقی بر تمام مطالعات آینده داشته باشیم، به ویژه مطالعاتی که شامل پرفیوژن(رساندن مایعات) مغز هستند.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱۳ مرداد ۱۴۰۱ / ۱۵:۵۶
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1401051310495
  • خبرنگار : 71654