ایسنا گزارش می‌دهد

نیروهای روزمزد بیمارستان‌های گلستان در برزخ بلاتکلیفی

در حالی که چندصد نیروی روزمزد بیمارستان‌های سطح استان گلستان پا به پای پزشکان و پرستاران در شیفت‌هایی مختلف با مخاطرات بیمارستانی دست و پنجه نرم می‌کنند اما از کمترین حمایت‌ها اعم از حقوق و بیمه کافی محروم هستند.

در دورانی که ویروس منحوس کرونا نفس‌ها را در سینه‌ها تنگ کرده بود و هیچ کسی خود را یارای مقابله با این ویروس سرکش نمی دید عده ای در قالب نیروهای روزمزد وارد برخی بیمارستان های استان شدند، گرچه داستان نیروهای روزمزد بیمارستانی در استان گلستان مربوط به امروز و دیروز نیست و پیش از دوران کرونا نیز وجود داشت اما حضور نیروهای روزمزد در دوران کرونا این داستان را دوباره سر زبان ها انداخت.

نیروهایی که نه امنیت شغلی دارند و نه امنیت جانی؛ در حالی که این افراد هر روز با مخاطرات بیمارستانی دست و پنجه نرم می کنند اما گوش شنوایی برای بیان دردها و مطالبات آنها نیست.

برخی از کارگران ضمن گله مندی از این بلاتکلیفی معتقدند در کنار حقوق ناکافی، عدم امنیت شغلی و تحمیل ساعات کاری غیراستاندارد از لحاظ بیمه‌ای نیز چیزی عایدشان نشده و وقتی این مسئله را به مسئولان ذی ربط اعلام می کنند با تندی به آنها می گویند؛ «مجبورتان نکردیم، اگر ناراحتید بروید!»

این اتفاق در حالی است که با حضور دولت مردمی بارقه‌ای امید بر دل خدمه روزمزد مراکز درمانی استان گلستان زنده شد اما با گذشت یک سال از استقرار دولت انقلابی و با وجود آنکه مسئولان دولت برای برچیدن تبعیض بین دستگاهی قول و وعده هایی داده بودند ولی این مهم هنوز برای این خدمه روزمزد منتج به نتیجه نشده و به گفته مسئولان بیش از ۱۵۰ نیروی روزمزد همچنان بلاتکلیف هستند؛ افرادی که روزانه و پا به پای پزشکان و پرستاران در شیفت‌هایی مختلف با مخاطرات بیمارستانی دست و پنجه نرم می کنند درخواستی جز حقوق مناسب و بیمه ندارند.

این نیروهای خدمه گرچه روزمزد قلمداد می شوند ولی بنا به گفته سرپرست دانشگاه علوم‌پزشکی گلستان برخی از آنها حتی ۱۰ سال هم سابقه دارند، بنا به گفته گلفیروزی برخی از این افراد در دوران اوج کرونا و دو سال گذشته به کمک کادر درمان آمدند و نکته مهم این است که پیش از این و در اوایل دولت یازدهم نیز موضوع خدمه روزمزد مراکز درمانی استان گلستان موردنقد قرار گرفت و مسئولان در آن زمان بیش از مسئولان فعلی در تکاپو برای حل این مشکل بودند گرچه این معضل حتی پس از پایان دولت دوازدهم کار به جایی نبرده و شاید تنها در ماهیت افراد خدمه روزمزد بیمارستانی تغییراتی آن هم به دلیل شیوع کرونا ایجاد شد.

در حالی که مسئولان دانشگاه علوم پزشکی از واژه روزمزد برای این خدمه استفاده می کنند ولی در تقسیم بندی های کاری، این افراد به عنوان روزمزد تلقی نمی شوند. البته با وجود آنکه مسئولان دانشگاه علوم پزشکی گلستان خود معترفند به بخشی از این نیروها برای ارائه خدمات مطلوب در مراکز درمانی نیازمند هستند اما برای تعیین تکلیف آنها اقدام عاجل ندارند.

غفلت بازرسان اداره کار گلستان از کارگران روزمزد بیمارستانی

جای سوال دارد که بازرسان اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان چرا تاکنون به سراغ این افراد و دستگاه مربوطه نیامده اند؟ این غفلت بازرسان اداره کار در حالی است که گفته می شود آنها برای به کارگیری کارگران افاغنه جرائم سنگینی برای کارفرمایان در نظر می گیرند و به نظر می رسد این نیروهای خدمه پازل های فراموش شده صفحات گزارش این بازرسان هستند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گلستان در نشست خبری با اصحاب رسانه که چندی پیش برگزار شده بود در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر زمان تعیین تکلیف نیروهای روزمزد بیمارستان های سطح گلستان اظهار کرد: تعریف نیروی روزمزد مشخص است یعنی حداقل سه روز در هفته باید کار کند و دارای ساعت کاری مشخص و بدون بیمه است برای مثال تعدادی از دانشگاه های علوم پزشکی از جمله تهران بعد از کرونا یک هزار و ۲۰۰ نفر از نیروهای روزمزد را تعدیل نیرو کرده و حتی آن را رسانه ای کردند.

سعید گل فیروزی بدون اعلام آمار دقیق نیروهای روزمزد، گفت: چند صد نفر نیروی روزمرد در بیمارستان های سطح استان گلستان مشغول به کار هستند که بسیاری از این افراد در خارج از سازوکار متعارف دولتی وارد بیمارستان شدند.

وی افزود: گرچه این نیروها در دوران اوج کرونا زحمت کشیدند که ما قدردان زحمات آنها هستیم اما کرونا موجب شد که این افراد به فرصت کار در بیمارستان های گلستان دست پیدا کنند حتی اگر در مقطع کوتاهی باشد!

در حالی که بسیاری از نیروهای روزمزد بیمارستان صیاد شیرازی و پنج آذر از ساعت کاری ناعادلانه و خارج از استاندارد گله مند هستند سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گلستان می گوید؛ این نیروها به درخواست خود ساعت کاری طولانی برمی دارند تا شاید با افزایش رضایتمندی بیشتر زمینه جذب آنها فراهم شود.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گلستان تأکید کرد: ما به زودی نیازسنجی لازم را انجام می دهیم و برای تعیین تکلیف نیروهای روزمزد اقدام خواهیم کرد اگر واقعا به وجود آنها نیاز داشته باشیم سازوکار لازم تعریف شده و با تأمین اعتبار زمینه جذب آنها فراهم می شود اما اگر نیازی به آنها نباشد تصمیم دیگری می گیریم و با کسی تعارف نداریم.

گل فیروزی در خصوص میزان پرداختی نیروهای روزمزد، تصریح کرد: در حال حاضر پرداختی به نیروهای روزمزد در بیمارستان های مختلف متفاوت است برای مثال شاید در بیمارستان صیاد شیرازی ۳۰ نفر و در بیمارستان پنجم آذر ۷۰ نفر مشغول به کار باشند لذا به همین دلیل نوع پرداختی‌ها فرق دارد، در شرایط فعلی نیروهای روزمزد مرکز درمانی ۵ آذر گرگان کمترین دریافتی را دارند.

وی می افزاید؛ درصد قابل توجهی از مراجعات به دفترم را نیروهای روزمزد تشکیل می دهند که خیلی محترمانه به آنها می‌گویم شما می‌دانستید که به عنوان روزمزد مشغول به کار شدید، تا زمانی که به حضور شما نیاز باشد در این شغل حضور خواهید داشت در غیر این صورت باید از این کار خارج شوید.

نیروهای روزمزد با ۱۰ سال سابقه کار!

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گلستان در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر اینکه چطور برای جذب این نیروها اعتبار لازم را ندارید اما نیروهای روزمزد از جذب سریع و بدون ضابطه برخی از نیروهای سفارشی خبر می دهند، پاسخ داد: در ملاقات عمومی تا ۱۰۰ نفر نیروی روزمزد نیز به بنده مراجعه کردند ما حتی نیروی روزمزد با سابقه ۱۰ سال کار هم داریم که با توجه به این سابقه دستور تسریع در جذب وی را صادر کردیم.

گل فیروزی در پاسخ به این پرسش که آیا دریافت حقوق پایین تر از قانون کار تخلف محسوب نمی‌شود، گفت: نوع قرارداد ما با نیروهای روزمزد در قالب قرارداد نیست و این نیروها در قالب شرکت مشغول به کار می شوند، ما به نیروهای روزمزد اعلام کردیم اگر تمایل به ادامه کار با این شرایط دارید، ادامه دهید اگر زمینه جذب اعتبار و نیرو ایجاد شد ما آنها را جذب خواهیم کرد.

در حالی که سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گلستان می گوید این نیروها در قالب شرکت در بیمارستان ها مشغول به کار می شوند اما مسئله این است که شرکت نیز همانند دانشگاه علوم پزشکی مسئولیت این نیروها را قبول نمی کند و بسی جای تعجب است که مسئولان دانشگاه علوم پزشکی استان چطور به خود اجازه می‌دهند از ظرفیتی نیروها بدون پرداخت حقوق و مزایای کافی استفاده کنند و اگر هم نیازی به حضور آنها ندارند چطور تاکنون آنها را تعیین‌تکلیف نکرده‌اند؟

قادر به حل تمامی مشکلات یک دهه اخیر دانشگاه علوم پزشکی نیستم

وی خاطرنشان کرد: همه انتظار دارند ما تمامی مشکلاتی که یک دهه اخیر در دانشگاه علوم پزشکی گلستان تجمیع شده را به یکباره حل کنیم، ما تمام تلاش خود را برای حل این مسئله به کار می گیریم اما واقعیت آن است که مسئله ۱۰ الی ۲۰ نفر نیست بلکه موضوع بر سر تبدیل وضعیت چندصد نفر است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گلستان متذکر شد: در حال حاضر حقوق کارکنان به هفت میلیون تومان رسیده و در شرایطی که در پرداخت حقوق کارکنان خود مشکل داریم جذب این نیروها کاری سخت و پیچیده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان در این باره به خبرنگار ایسنا گفت: دو نوع نیروی روزمزد در بیمارستان صیادشیرازی و پنج آذر گرگان داریم برخی از این نیروهای روزمزد در دوران کرونا وارد بیمارستان شده و عده‌ای دیگر جایگزین نیروهای شرکتی هستند، در واقع زمانی که نیروی شرکتی به مرخصی می‌رود نیروهایی به عنوان روزمزد جایگزین می‌شوند.

«حسینعلی خواجه‌مظفری» ادامه داد: ابتدا باید از دانشگاه علوم پزشکی گلستان دفاع کنم چراکه تمام تلاش خود را به کار گرفته اما برای حل این معضل به مشکل قانونی برخورد کردند و نیاز به تامین اعتبار دارند.

پیگیری قضایی برای تعیین تکلیف نیروهای روزمزد بیمارستانی

وی با بیان اینکه ما به عنوان اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای حل این معضل مکاتبات مختلفی داشتیم، بیان کرد: ما در این خصوص با دستگاه های ذی‌ربط حتی استاندار گلستان مکاتبه داشتیم و در حد وظایف قانونی خود اقدامات لازم را انجام داده و حتی موضوع را به دستگاه قضایی کشاندیم.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان بیمه نبودن نیروهای روزمزد را تخلف دانست و افزود: هنوز نتیجه پیگیری قضایی اعلام نشده با این وجود دانشگاه علوم پزشکی شدیداً در حال پیگیری این موضوع است و مشکلات قانونی و عدم اعتبارات کافی را مانع حل این مشکل عنوان می کنند.

خواجه‌مظفری با بیان اینکه بیش از ۷۰ نیروی روزمزد در بیمارستان پنج آذر گرگان و حدود ۹۰ نفر در بیمارستان صیاد شیرازی مشغول به کار هستند، تاکید کرد: ما به عنوان اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی حامی و پشتیبان کارگران هستیم اما برخی مواقع اتفاقاتی می افتد که پیگیری بیش از حد موجب زیرسوال رفتن بنده می شود، بنده تاکنون اقداماتی انجام داده و برای معرفی به دادگاه اقدام کردم اما در ادامه باید بیمارستان تصمیم‌گیری کند.

وی متذکر شد: ما در حال رایزنی با دانشگاه علوم پزشکی هستیم و امیدواریم به نتیجه خوبی دست پیدا کنم، حال که آقای استاندار در جریان این مشکل گرفتند در اولین فرصت به همراه دانشگاه علوم پزشکی استان، نشست مشترکی با استاندار گلستان خواهیم داشت و وضعیت این کارگران را بررسی می کنیم.

به گزارش ایسنا، مسئولان دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان ضمن اعلام آنکه شرایط اعتباری لازم برای جذب چند صد نفر نیروی روزمزد را ندارند، می گویند در این شرایط اقتصادی و معیشتی اخراج این نیروها هم به صلاح نیست این در حالی است که اقدام خاصی هم برای جذب این نیروها انجام نمی دهند.

در این شرایط چه خوب است که مسئولان مربوطه لحظه ای تفکر کنند و به این سوال پاسخ دهند که آیا آنها حاضر بودند در این شرایط اقتصادی و معیشتی با حقوق یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان الی دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان زندگی خود را بگذرانند؟

کارگران روزمزد انتظار دارند اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان در اسرع وقت نسبت به تعیین تکلیف وضعیت این کارگران اقدام کند و اگر به گفته مسئولان این اداره کل، این مسئله به دستگاه قضا رسیده انتظار است مسئولان قضایی گلستان به رسیدگی این پرونده سرعت ببخشند.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱۳ مرداد ۱۴۰۱ / ۱۳:۲۰
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1401051310371
  • خبرنگار : 50491