سید مجتبی خیام نکویی در بازدید از ایستگاه تحقیقاتی ماهیان دریایی بندرامام که امروز، ۱۲ مردادماه برگزار شد، اظهار کرد: در حوزه امنیت غذایی فعالیتهایی را مدنظر داریم که بتوانیم ضریب امنیت غذایی را در کشور افزایش دهیم.
وی با بیان اینکه ماهی در سبد خانوار بسیار کم است، افزود: یکی از موارد افزایش ضریب امنیت غذایی، تولید مواد پروتئینی به ویژه ماهی است که به این مساله باید توجه بیشتری کنیم. باید به خودکفایی تولید برسیم و وابستگی خود را به واردات ماهی کم کنیم چون هم ارز زیادی را به کشور تحمیل میکند و همچنین ظرفیت تولید استان را کاهش میدهد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی عنوان کرد: یکی از اقدامات شایستهای که در ایستگاه تحقیقاتی ماهیان دریایی بندرامام و پژوهشکده آبزیپروری و مجموعه سازمان و موسسات شیلات استان انجام شده، دستیابی به بیوتکنیک تولید بچه ماهی سی باس آسیایی است که یکی از گونههای فراگیر در شرق اقیانوس هند و غرب اقیانوس آرام است.
خیام نکویی تصریح کرد: تولید و تکثیر این ماهیان میتواند یک ظرفیت بسیار خوبی برای بخش خصوصی کشور ایجاد کند و یکی از معضلات امروز ما این است که بتوانیم این دانش فنی را به بخش خصوصی منتقل کنیم تا از نظر واردات ماهی سی باس خودکفا باشیم.
وی بیان کرد: امروز شاهد محصول کار پنج سالهای هستیم که همکاران ما در مجموعه ایستگاه تحقیقاتی ماهیان دریایی بندر امام انجام دادند.
معاون وزیر کشاورزی گفت: قابلیت تولید مولدهای ماهی سی باس آسیایی و انتقال دانش آن به ۸ شرکت بخش خصوصی وجود دارد تا بتوانند هر یک از آنها سالانه بیش از دو میلیون قطعه بچه ماهی تولید کنند و بتوانیم سالانه بیش از ۱۶میلیون قطعه بچه ماهی تولید کنیم.
خیام نکویی عنوان کرد: اگر تولید خوبی داشته باشند بیش از ۱۰ هزار تن به ظرفیت تولید پروتئین کشور افزوده میشود.
معاون وزیر کشاورزی اظهار کرد: بنابراین در این مسیر استان خوزستان ظرفیت بسیار خوبی دارد و میتواند فراتر برود و این دانش را به استانهای دیگر منتقل کند و آن را میتوان در قالب تولید ماهی در قفس نیز انجام داد.
وی بیان کرد: ویژگی مهمی که این ماهی دارد این است که در آبهای شور، شیرین و لب شور قابلیت تولید دارد و این ویژگی قابلیت تکثیر این بچه ماهی را بسیار گسترش داده است. در حالی که در تکثیر ماهیان دیگر خیلی از این محدودیتها وجود دارد.
خیام نکویی افزود: ما اینجا به عنوان یک هدیه، به بخش خصوصی اعلام میکنیم که حاضر هستیم این دانش را با آنها به اشتراک بگذاریم و این موضوع، یک گام بسیار مهم در تامین امنیت غذایی با استفاده از مواد پروتئینی مانند ماهی است.
معاون وزیر کشاورزی اظهار کرد: این فرصت را برای بخش خصوصی قرار میدهیم و این دانش را در اختیار آنها میگذاریم.
انتهای پیام