امیر بیدختی ۱۲ مردادماه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در این طرح به منظور حفظ و احیا عرصههای منابع طبیعی، تعداد چهار بند سنگ و ملات با حجم عملیات یکهزار و ۱۳۲ مترمکعب در حوضه چاشتحوران شهرستان سمنان احداث و در مدت اجرای قرارداد برای ۱۰ نفر اشتغال مستقیم ایجاد شد.
وی ادامه داد: از محل اعتبارات آبخیزداری سفر رئیس جمهوری به سمنان، عملیات اجرایی این طرح با اعتباری بالغ بر ۱۰ میلیارد و ۲۸۰ میلیون ریال هزینه شده است .
وی اظهار کرد: عملیات اجرایی این طرح آبخیزداری ازتیر ۱۴۰۱ با تخصیص اعتبارهای لازم آغاز و هم اکنون به اتمام رسید و آماده بهره برداری است.
بیدختی با بیان اینکه عملیات آبخیزداری احداث بند در حوضه چاشتخوران شهرستان سمنان در راستای رسیدن به اهداف کوتاه مدت و بلند مدت آبخیزداری اجرا شده تصریح کرد: اجرای طرحهای آبخیزداری در مسیر سیلاب در افزایش حجم سفره آبهای زیر زمینی، ذخیره سازی آب و جلوگیری از فرسایش خاک کمک کننده است.
وی خاطرنشان کرد: افزایش نرخ تولید رسوب و کاهش عمر مفید مخازن سدها، از بین رفتن پوشش گیاهی، کاهش تولیدات کشاورزی و همچنین کم آبی از دیگر پیامدهای تغییرات اقلیمی و هدر رفت منابع آب و خاک است و اجرای طرحهای آبخیزداری یکی از روشهای مناسب برای مدیریت صحیح منابع آب و خاک است.
مسئول واحد آبخیزداری اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سمنان اضافه کرد: با توجه به اعتبارات تخصیص یافته و اقدامات صورت گرفته طی سالهای اخیر، میتوان گفت خسارت ناشی از سیلاب در سطح شهرستان سمنان تا حد بسیار زیادی کاهش یافته است.
وی بیان کرد: با توجه به حجم مخازن ایجاد شده، این سازهها قادرند در هر نوبت آبگیری، ضمن تغذیه سفره های آب زیرزمینی، از بروز خسارات احتمالی سیلابهای فصلی در پایین دست جلوگیری کنند.
بیدختی گفت: اجرای این طرح تاثیر بهسزایی در حفاظت از منابع آب و خاک و جلوگیری از اثرات مخرب وقوع سیل دارد و همچنین با کاهش سرعت جریان سطحی، موجب افزایش نفوذ آب به لایه های زیرین خاک دراین منطقه میشوند.
انتهای پیام