هشدار سازمان سنجش به کنکوری‌هایی که معدل واقعی خود را اعلام نکنند

رییس سازمان سنجش آموزش کشور با تاکید بر اینکه در صورت مغایرت معدل ثبت شده در کنکور با نمره واقعی، آزمون را باطل می کند، گفت: دانشگاه ها در زمان ثبت نام داوطلبان تمامی مدارک را تطبیق می دهند و در صورتی که معدل مغایرت داشته باشد قبولی در کنکور باطل می‌شود.

به گزارش ایسنا، دکتر عبدالرسول پورعباس امروز ۱۱ مرداد در نشست خبری اعلام نتایج اولیه کنکور سراسری ۱۴۰۱ در سازمان سنجش آموزش کشور با بیان اینکه ۸۵ درصد ظرفیت پذیرش از طریق سوابق تحصیلی داوطلب که همان معدل کتبی دیپلم است انجام می گیرد، گفت: این معدل به صورت خوداظهاری از سوی داوطلب درج می شود و گاها داوطلبان معدل را بالاتر درج می کنند. داوطلبان توجه داشته باشند هرگونه مغایرت معدل مانع از ادامه تحصیل داوطلب می شود.

پورعباس با بیان اینکه همه داوطلبان در زمان انتخاب رشته فرصت دارند معدل صحیح خود را در فرم درج کنند، اظهار کرد: دانشگاه ها در زمان ثبت نام داوطلبان تمامی مدارک را تطبیق می دهند و در صورتی که معدل مغایرت داشته باشد قبولی در کنکور باطل می شود.

رییس سازمان سنجش آموزش کشور خاطر نشان کرد: در زمان انتخاب رشته برخی از داوطلبان می گویند در انتخاب رشته اشتباهاتی داشتیم که این موضوع به هیچ عنوان از سوی سازمان مورد قبول نیست. داوطلبان برای مطالعه دفترچه و آشنایی با رشته ها و دانشگاه ها ۱۰ روز فرصت دارند و مسئولیت انتخاب رشته با داوطلب است و هیچ جابجایی مبنی بر اشتباه صورت نمی گیرد. در واقع برخی می گویند ما نمی دانستیم و یا رشته را نمی شناختیم، سازمان سنجش تاکید می کند که جابجایی در انتخاب رشته به طور مطلق بسته است. زیرا شما با انتخاب یک رشته یک ظرفیت را اشغال کرده اید بنابراین امکان جابجایی نیست.

به گفته وی، لازم است داوطلبان خودشان انتخاب رشته را انجام دهند و به شخص دیگری یا کافی نت ها واگذار نکنند چرا که بارها دیده شده است که واگذاری روند انتخاب رشته منجر به انتخاب رشته اشتباه شده است و اینکه داوطلب بگوید برایم انتخاب رشته کرده اند و می‌خواهم آن را درست کنم پذیرفته نیست.

معاون وزیر علوم ادامه داد: داوطلبی بوده که با نمرات بسیار خوب برایش همه رشته های کاردانی را انتخاب کرده اند، بنابراین هر داوطلب شخصا فرم خود را تکمیل کند تا اشتباهی پیش نیاید.

پور عباس گفت: از زمان اعلام نتایج بازار مکاره ای به عنوان مشاوره های تضمینی راه می افتد. من به عنوان رئیس سازمان سنجش نمی توانم هیچ مشاوره انتخاب رشته تضمینی بدهم چرا که انتخاب دیگران را که نمی دانم. برخی از این مشاوره ها مبالغ زیادی از داوطلبان تحت عنوان تضمینی می گیرند. بهترین مشاوره، سیستم انتخاب رشته مجازی سازمان سنجش است که می تواند فرد را در مقایسه با سال گذشته قرار دهد و انتخاب رشته را بر اساس سهمیه، رتبه، نمره و مناطق انجام دهد. در مدارس و برخی دانشگاه ها نیز به صورت مناسب مشاوره هایی وجود دارد. هیچ مشاوره ای صددرصد نیست.

پورعباس درباره کنکور ۱۴۰۲ و تغییرات آن گفت: برای کنکور ۱۴۰۲ یک آزمون اختصاصی گرفته می شود که در دو نوبت برگزار خواهد شد و یک نوبت پذیرش انجام می شود. تعداد دروس کم شده است و طبیعتا زمان آزمون کوتاه تر می شود و از این رو می توانیم در دو روز آزمون را برگزار کنیم و حوزه های برگزاری آزمون بازنگری می شوند و حوزه های جدید قابلیت های بهتری دارند و می‌توان از آنها در آزمون ها استفاده کرد.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور افزود: دروس عمومی از کنکور به سوابق تحصیلی رفته است و حذف نشده است و داوطلبان باید حتما آن را مطالعه کنند تا نمره مناسب داشته باشند. در واقع ۵ گروه اصلی در کنکور داریم که ضرایب گروه ها نیز شامل دو بخش ضرایب دروس سوابق تحصیلی و ضرایب دروس اختصاصی آزمون است که آموزش و پرورش بخشی از آن را به ما اعلام می کند و ما در شورای سنجش و پذیرش آن را مصوب می کنیم.

پورعباس تاکید کرد: داوطلبان توجه داشته باشند که نتایج هر دو نوبت برگزاری آزمون اختصاصی کنکور ۱۴۰۲ برای دو سال معتبر است و نمره بالاتری که داوطلب کسب می کند را می‌تواند به عنوان نمره اصلی خود اعلام کند. ممکن است این انتقاد مطرح شود که برخی از داوطلبان چون هنوز درس شان تمام نشده، نمی توانند در آزمون شرکت کنند، در پاسخ باید بگویم که داوطلب نوبت های زیادی پیش رو دارد و می تواند در نوبت های بعدی شرکت کند و ما در سنجش نمره بالاتر را لحاظ می کنیم.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۱ مرداد ۱۴۰۱ / ۱۵:۱۹
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 1401051108964
  • خبرنگار : 71567