به گزارش ایسنا، حمزه شکیب در "سلسله رویداد فناوریهای نوین در حوزه زلزله و مدیریت بحران پس از آن" با بیان اینکه نحوه ساخت و ساز به دو دوره قبل از سال ۱۳۷۰ و بعد از سال ۱۳۷۰ تقسیم میشود، افزود: بعد از سال ۱۳۷۰ یعنی بعد از زلزله رودبار و منجیل تحولاتی در حوزه ساخت و ساز ایجاد شد شرایطی فراهم شد که وضعیت ساخت و سازها بهبود یابد ولی با توجه به رشد ساخت سازههای عمومی این میزان بهبود کافی نیست و نیاز به تغییر رویکردها داریم.
وی با طرح این سوال که چرا ساختمان متروپل فروریخت، اظهار کرد: فرو ریختن این سازه صرفا به دلیل فشارهای ثقلی بوده و این وضعیت موجب شد تا ساختمان سازی ما به ۵۰ سال قبل بازگردد.
شکیب، ریزش ساختمان پلاسکو را به دلیل عدم آشنایی کشور با روشهای نگهداری عنوان کرد و یادآور شد: ما در این زمینهها باید به دنبال تغییر رویکردها باشیم و در کنار آن حتما به مسایل اقتصادی و زیست محیطی و سایر مسایل توجه کنیم چرا که این مسایل در اندرکنش با یکدیگر هستند و در کشور نیز در این زمینه دانش کافی را در اختیار داریم.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان، ایران را کشوری با لرزهخیزی بالا توصیف کرد و ادامه داد: با توجه به رشد جمعیت دیگر قادر به افزایش شهرها نیستیم ضمن آنکه بر اساس قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان تکلیف شده است که این سازمان موجبات رشد و اعتلای مهندسی را فراهم کند، اقدامی که تاکنون کمتر به آن توجه شده است.
وی به برنامههای این سازمان در زمینه ارتقاء دانش مهندسی در حوزه ساختمان اشاره کرد و گفت: برقراری ارتباط با اعضای مبتکر، ایجاد ارتباط بین اعضای مخترع و نوآور با شرکتهای دانش بنیان، حمایت و تشویق از ایدههای نوآور و تبدیل ایدهها به فناوری از جمله برنامه های ما به شمار میرود.
شکیب با اشاره به برنامه کشور برای ساخت ۴ میلیون مسکن، اظهار کرد: اجرای این طرح بهترین فرصت است که به کیفیت و کمیت سازهها توجه شود و به تغییر رویکردها متمرکز شد.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان با اشاره به اجرای طرح مسکن مهر، یادآور شد: مسکن مهر بزرگترین طرح در دنیا بود ولی به لحاظ کیفی مشکلات زیادی دارد و امیدوارم کیفیت در کنار کمیت ارتقاء یابد.
انتهای پیام