محمدمهدی آرتیمانی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: بارشهای سیلآسای اخیر به ویژه در هشتم مردادماه تأثیر چندانی در نفوذ آب به سفرههای آب زیرزمینی استان نداشته و تنها حداکثر ۱۰ درصد از این بارشها به سفرههای آب زیرزمینی سطح استان نفوذ کرده است.
وی با اشاره به تأثیر مثبت این بارشها در روانآبهای سطح استان ادامه داد: در این بارشها حدود ۲۶۰ هزار مترمکعب روانآب کنترل و ۷۸ هزار مترمکعب آب از شنجور استحصال شده است.
آرتیمانی بیان کرد: بر اثر شدت بارشها و به علت خشک بودن زمین، نفوذ آب به سفرههای آب زیرزمینی خیلی کم اتفاق افتاده و روانآب ایجاد کرده و زمین به علت خشکی آمادگی لازم برای شدت بارش ۲۳ میلیمتری را نداشته است.
وی خاطرنشان کرد: در صورتیکه زمین آمادگی لازم برای نفوذ آب را داشت، بخش اعظمی از این بارشها جذب زمین و سفرههای آب زیرزمینی میشد و دیگر سیلاب رخ نمیداد و جاری شدن روانآبها حالت عادی به خود میگرفت.
آرتیمانی گفت: به علت خشک بودن زمین بارشهای چند روز اخیر تنها موجب ایجاد یک لایه غیرقابل نفوذ در سطح لایه خاک شد و اجازه نفوذ بارشها را به عمق خاک نداد ضمن اینکه این بارشهای سیلآسا و سیلاب ها گلآلود بود و معمولاً آب گلآلود بر خلاف آب زلال راحتتر جذب خاک نمیشود.
وی با اشاره به کنترل خوب و مناسب سیلابهای اخیر در استان همدان تصریح کرد: بارشها در دو نقطه و منطقه خاص حوزه شنجور بالادست کرفس از توابع درگزین و حوزه طاهرلوی کبودراهنگ موجب بروز روانآب و جاری شدن این روانآبها در آبراههها شد که با سیلبند و آببند و سازههایی که از قبل ایجاد شده بود، این بارشها در پشت سازهها جمعآوری و سرریز و کنترل شده و با استحصال آب مانع خسارت بارشها به باغات شویم که این امر موجب ابراز رضایت کشاورزان این دو منطقه شد.
انتهای پیام