آیتالله غلامعلی صفایی بوشهری صبح روز دوشنبه بزرگداشت جایگاه مساجد بافت تاریخی شهر بوشهر در میراث عاشورایی، اظهار کرد: علما و شخصیتهای مهمی در چهار محله دهدشتی، شنبدی، بهبهانی و شیخ سعدون حضور داشتهاند که نقش مهمی در تبیین و ترویج اسلام راستین در قالب فرهنگ و مکتب امام حسین علیهالسلام ایفا کردهاند.
وی تصریح کرد: بوشهریها از گذشتههای دور عشق و علاقه وافر به فرهنگ اهل بیت علیهالسلام از جمله عاشورا حسینی داشتهاند و ماه محرم و صفر حیات و زندگی در ۴ محل تاریخی بوشهر قلمداد میشد.
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر باتاکید بر اینکه جهان آینده به نام امام حسین علیهالسلام رقم میخورد، بیان کرد: فرهنگ عاشورا برای زنده نگه داشتن اسلام راستین تا همیشه تاریخ زنده و احیا است.
صفایی بوشهری عنوان کرد: امروز سران صهیونیزم که خود به دنبال ظلم و ستم و جنایتهای بسیار وحشتناک تاریخی هستند داعیه دار دین یهود شدند، دین مسیح نیز دچار خرافه های فکری و اندیشه ای شد و به همین دلیل امروز دین یهود، مسیح و حتی دین اسلام به فرقه های متعددی تبدیل شدند.
وی بیان کرد: ثروت استان بوشهر تنها صنایع نفت، گاز و پتروشیمی نیست بلکه سرمایه حقیقی یک جغرافیا سرمایه انسانی آن هستند که از جمله آنها عالمان بزرگی چون علامه بلادی و فرزندانش، شیخ حسن آل عصفور، مجتهد اهرمی و نوحه سرایان و نوحه خوانانی از جمله ناخدا عباس، شریفیان، خرمایی پور، جهانبخش کردی زاده و دشتی هستند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان بوشهر نیز در این آیین بابیان اینکه تردید فعالیتهای فرهنگی، مذهبی و علمی مساجد بافت تاریخی روح و جان این پهنه ارزشمند است، گفت: بزرگداشت جایگاه مساجد بافت تاریخی در بوشهر با هدف معرفی، احیا و زندهسازی میراث ناملموس عاشورایی ثبت شده در فهرست آثار ملی، در کنار مرمت و ساماندهی آثار تاریخی برگزار شده است.
اسماعیل سجادیمنش تاکید کرد: بی تردید فعالیتهای فرهنگی، مذهبی و علمی مساجد بافت تاریخی روح و جان این پهنه ارزشمند است و تلاش میکنیم با احیای این مراسمات و معرفی آنها، ادامه دهنده ارزشهای حسینی در مسیر خدمت باشیم.
به گزارش ایسنا، در پایان این بزرگداشت از آیتالله صفایی بوشهری نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه بوشهر بهعنوان چهره فرهنگی، مذهبی، علمی و عاشورایی در مسیر اهل بیت علیهم السلام، و بانیان و خادمین مساجد چهار محل کوتی، بهبهانی، دهدشتی و شنبدی تجلیل شد.
چاوش خوانی، سنج و دمام، پامنبری، تعزیهخوانی و مصیبتخوانی از جمله مراسمهای آیینی شاخصی بود که از سوی هنرمندان و ذاکران بوشهری در این بزرگداشت اجرا شد.
این مراسم با هدف معرفی، احیا و زندهسازی میراث ناملموس عاشورایی ثبت شده در فهرست آثار ملی، در کنار مرمت و ساماندهی آثار تاریخی بود که به طور زنده از صدا و سیمای مرکز استان پوشش داده شد و به روی آنتن رفت.
انتهای پیام