به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب استان زنجان، علیرضا جزءقاسمی اظهار کرد: ایجاد شبکه آبرسانی و جمعآوری فاضلاب در پروژههای جهش تولید مسکن استان زنجان، اعتباری افزون بر ۵ هزار میلیارد ریال نیاز دارد که بر مبنای ماده ۳ قانون جهش تولید مسکن، باید این هزینهها از طریق منابع «صندوق ملی مسکن» تامین گردد.
وی افزود: در ماده ۳ قانون جهش تولید مسکن تصریح شده است «منابع این صندوق از محل منابع حاصل از واگذاری زمینهای موضوع این قانون و منابع وصولی مربوط به اجاره ۹۹ ساله، مالیاتهای مرتبط با حوزه زمین، مسکن، مستغلات و ساختمان، و سایر منابع پیشبینی شده که به مصرف هزینههای تامین و انتقال زیرساخت و مشارکت در ایجاد امکانات اختصاص مییابد».
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان بیان داشت: برای تامین مالی ایجاد زیرساختهای آب و برق در پروژههای قانون جهش تولید مسکن استان، نیاز به ترسیم نقشهراهی است تا با اتکای به آن همزمان با پیشرفت ساختمانی، زیرساختهای آن نیز ایجاد شود.
وی ادامه داد: ایجاد زیرساختهای آب و برق بطور میانگین در شهرکهایی که بیشترین پیشرفت فیزیکی را داشتهاند یک سال و در باقی پروژهها تا دو سال نیز بطول میانجامد.
جزءقاسمی خاطرنشان کرد: با طولانی شدن زمان تامین بودجه مورد نیاز جهت ایجاد زیرساخت در پروژههای قانون جهش تولید مسکن استان، علاوه بر افزایش هزینهها، پس از اتمام کارهای عمرانی، مساکن قانون جهش تولید بدون زیرساخت باقی خواهند ماند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان با اشاره به اینکه وزارت نیرو به تنهایی توانایی تامین کل اعتبار مورد نیاز برای ایجاد زیرساختهای آب و برق پروژههای جهش مسکن استان را ندارد گفت: با توجه به تجربیات گذشته، این موضوع باید با تعامل و همکاری بین دستگاهی به نفع مردم مدیریت شود.
وی با اشاره به تحمیل هزینههای سنگین خشکسالی و کم آبی به شرکت آب و فاضلاب جهت تامین آب آشامیدنی مورد نیاز مردم استان گفت: در همین شرایط، احداث ۱۸ هزار واحد مسکونی با جمعیتی بالغ بر ۶۵ هزار نفر، نیازمند حمایت جدی برای ارائه خدمات به پروژههای جهش تولید مسکن در استان است.
این مسئول با اشاره به نبود هماهنگی دستگاه متولی پروژههای اقدام ملی مسکن و جهش تولید مسکن با شرکت آب و فاضلاب در جانمایی پروژههای مذکور در استان، گفت: در شرایط فعلی، با توجه به عدم وجود زیرساخت مناسب در بخش آب و فاضلاب، امکان واگذاری انشعاب در این مناطق وجود دارد.
گفتنی است علیرغم عدم وجود اعتبار، شرکت آب و فاضلاب نسبت به مطالعه و طراحی تاسیسات آب و فاضلاب موردنیاز پروژهها اقدام و بخشی از پروژهها نیز در حال اجرا است که ادامه کار و تکمیل پروژههای آب و فاضلاب نیازمند تامین اعتبارات لازم است.