زینب زمانینیا، مدیر مجموعه فیلالا در نشست خبری این جشنواره که ظهر امروز سوم مردادماه در تالار نواندیشان مرکز رشد واقع در دانشگاه اصفهان برگزار شد گفت: این مجموعه از یک سال پیش در حوزه کودک فعالیت میکند و تولید داستان، طراحی اپلیکیشن و آموزش نویسندگان در زمینه کودک و نوجوان ازجمله فعالیتهای مجموعه فیلالا است.
او افزود: در یک سال اخیر به این موضوع رسیدیم که در تولید داستان، مسائل مهم و چالشهای اساسی والد و کودک موردبررسی قرار نمیگیرد. از سوی دیگر فرآیند چاپ کتاب، سخت و زمانبر است به همین دلیل اپلیکیشنی برای داستان کودکان طراحی شد و بر این اساس نویسندگان از سراسر کشور داستانهای خود را ارسال میکنند و پس از کارشناسی و داوری در این اپلیکیشن استفاده میشود که داستانها متناسب با نیازهای کودک و چالشهای روز خواهد بود.
مدیر مجموعه فیلالا یادآور شد: برای آموزش نویسندگان و توانمندسازی آنها نیز جشنواره ملی طراحی شد که طی آن نویسندگان و علاقهمندان از سراسر کشور پس از ثبتنام و شرکت در نشستهای علمی آموزشی، از دوم تا چهارم شهریورماه در کارگاههای عملی داستاننویسی با حضور اساتید ادبیات کودک و منتورهای متخصص شرکت کرده و آثار خود را تولید و ارسال میکنند.
زمانی نیا تصریح کرد: در حوزه کسبوکارهای فنی استارتاپ ویکندها نقش تسهیلگری داشتند اما در حوزه علوم انسانی و بهویژه ادبیات جای چنین رویدادی خالی بود.
در این نشست همچنین محبوبه همتیان، عضو هیئتعلمی دانشکده ادبیات دانشگاه اصفهان نیز با بیان اینکه دغدغه ادبیات کودک از حدود ۱۰ سال پیش در گروه ادبیات فارسی دانشگاه اصفهان ایجاد شد، گفت: پایاننامههایی در مقطع کارشناسیارشد و دکترا در این حوزه کار شده است اما برخلاف برخی از دانشگاهها واحد درسی ادبیات کودک در مواد درسی رشته ادبیات فارسی وجود ندارد.
او ادامه داد: دانشآموختگان رشتههای فنی با مراکز پژوهشی و سایر نخبگان مرتبط میشوند و مسابقههایی چندروزه با عنوان کارسوق را برای تولید یک محصول و یا ارائه راهحل برای یک مشکل برگزار میکنند که جای چنین برنامهای در حوزه ادبیات و علوم انسانی اصفهان خالی بود. بنابراین با همکاری گروه ادبیات فارسی دانشگاه اصفهان و مجموعه فیلالا و با توجه به فقر محتوایی در حوزه ادبیات کودک و ضرورت کار در این زمینه فعالیت مشترکی در این حوزه آغاز شد و امیدواریم که ادامه پیدا کند.
همتیان با بیان اینکه جشنواره ملی داستاننویسی کودک و نوجوان دو هدف را دنبال میکند، خاظرنشان کرد: هدف اول تربیت نویسندگان از طریق برگزاری کارگاههایی در حاشیه جشنواره و هدف دوم جلبتوجه بهضرورت نگاه علمی به حوزه ادبیات کودک، کشف استعدادها و تشویق نویسندگان و علاقهمندان این حوزه است.
به گزارش ایسنا، علاقهمندان برای شرکت در جشنواره ملی داستاننویسی کودک و نوجوان میتوانند تا ۲۸ مردادماه با مراجعه به سایت filala.ir نسبت به ثبتنام خود اقدام کنند.
انتهای پیام