سعید جعفری در گفتوگو با ایسنا، در تشریح عواملی که در افت بازار سرمایه تاثیر دارند، توضیح داد: مهمترین عامل ریسکهایی است که از طرف فضای سیاسی و اقتصادی به بازار تحمیل میشود. به دلیل فشار تحریمها دولت سختگیری زیادی نسبت به صنایع دارد و تصمیماتی اخذ میکند که موجب افت سودآوری صنایع میشود. در نتیجه قیمت سهام افت میکند و سرمایهگذاران تمایلی به خرید سهام ندارند و ترجیح میدهند در بازارهایی سرمایهگذاری کنند که نقش دولت در آنها کمرنگتر است.
وی ادامه داد: برای مثال در اسفند سال گذشته و فروردین سال جاری قیمت جهانی فلزات رشد خوبی را تجربه کرد و فرصت خوبی برای شرکتهای صنعت فلزات بود که بتوانند محصولات خود را با نرخ بالا صادر کنند، اما دولت عوارض صادراتی را اعمال کرد و باعث شد امکان صادرات با نرخ قیمت جهانی برای شرکتها فراهم نشود. این اتفاق یک پیام جدی را برای سرمایهگذار دارد و آن این است که رشد قیمت جهانی دلیل خوبی برای خرید سهام نیست.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به وضعیت قیمتهای جهانی اظهار کرد: از طرف دیگر در مسیری قرار داریم که قیمتهای جهانی نزولی هستند و این موضوع باعث میشود فروش شرکتها و در نتیجه سود آنها کاهش یابد.
جعفری با بیان اینکه هزینه شرکتها نیز افزایش یافته است، توضیح داد: هزینههای شرکتها به دلیل افزایش نرخ انرژی افزایش یافته و این موضوع باعث افت حاشیه سود شرکتها شده است که نتیجه ان کاهش سودآوری و افت قیمت سهام خواهد بود.
وی ادامه داد: همچنین صنایع مهم مانند بانکیها در سود تقسیمی پایینی در مجامع داشتند و این باعث میشود سهامداران علاقهای به نگه داری سهام نداشته باشند.
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه درمورد وضعیت بازار در اینده نیز گفت: با توجه به اینکه افتی را در بازار تجربه کردیم، با فرض بر اینکه قیمتهای جهانی از این محدوده پایینتر نرود، در کوتاه مدت شاهد افت سنگین در بازار نخواهیم بود. از طرف دیگر با توجه به وضعیت نقدینگی و چاپ پول، تورم خود را در بازار سهام و رشد قیمتها نشان میدهد.
انتهای پیام