به گزارش ایسنا، اخبار و واکنش های مرتبط با هفتمین نشست سران کشورهای ضامن روند مذاکرات آستانه که دیروز با حضور روسای جمهور ایران، روسیه و ترکیه در تهران برگزار شد، از جمله موضوعات خبرساز مورد توجه مخاطبان بود.
ایران، روسیه و ترکیه در این نشست تاکید کردند که منازعه سوریه هیچ راه حل نظامی نداشته و تنها از طریق روند سیاسی سوری ـ سوری با تسهیلگری سازمان ملل قابل حل و فصل خواهد بود.
در پایان هفتمین نشست سران کشورهای ضامن روند آستانه، بیانیه مشترکی هم صادر شد که متن کامل آن را میتوانید در این لینک بخوانید.
سفر ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه به ایران برای حضور در این اجلاس و دیگر دیدارهایش در تهران واکنش رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران را در پی داشت.
مذاکرهکننده ارشد آمریکا در مذاکرات وین در واکنش به سفر پوتین به ایران درباره روابط ایران و روسیه مدعی شد: ایران یا میتواند در موقعیت وابستگی نسبی به روسیه قرار بگیرد، درحالی که روسیه خود در سطح جهان منزوی شده است و فرصتهای اقتصادی قابل توجهی ارائه نمیکند، یا میتواند به برجام برگردد که نتیجه آن روابط عادیتر با کشورهای همسایه، اروپا و بقیه جهان خواهد بود.
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان هم در نشست رسانهای با خبرنگاران داخلی و خارجی در پاسخ به سوالی در ارتباط با اظهار نظر مقامات آمریکایی در ارتباط با سفر روز گذشته پوتین به تهران و همچنین روابط تهران-مسکو خاطر نشان کرد: روابط ایران و روسیه یک روابط کاملا دوجانبه و بر اساس منافع مشترک است و اساسا ربطی به دولت آمریکا ندارد.
ناصر کنعانی همچنین در گفت و گویی با شبکه العالم با اشاره به اینکه کشورهای منطقه حاضر به ائتلاف با آمریکا علیه ایران نیستند، افزود: به طور طبیعی کشورهای منطقه معتقدند که انتظارات گذشته آنها برای بهرهگیری از حمایت موثر دولت آمریکا در راستای تامین امنیتشان قابل برآورده شدن نیست، فلذا با درک وضعیت موجود تصمیم می گیرند تا مناسبات خارجی خود را به گونه ای تنظیم می کنند که حداکثر منافع را به دست بیاورند، پیامی که ما از مواضع کشورهای عربی منطقه بعد از این اجلاس دریافت کردیم، ناشی از همین درک است که باید به سمت یک وضعیت مطلوب منطقه ای حرکت کنند که منافع شان در آن تامین بشود.
دیگر اخبار مرتبط را می توانید در لینک های زیر دنبال کنید.
آیا نشست تهران معادلات منطقه را برهم میزند؟
نشست آستانه بازی غرب و مرتجعین منطقه را خنثی کرد
مشکلات باید با حضور همسایگان همسرنوشت حل شود
برای حل سایر بحرانها نیز به فرمتی مشابه فرمت «آستانه» نیاز داریم
روند آستانه راه حل سیاسی را برای مساله سوریه تسهیل می کند
***
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا مواضع این کشور درباره مذاکرات احیای توافق هستهای را تشریح و دیدگاه آمریکا برای وجود ضربالاجل در به نتیجه رساندن مذاکرات وین را تبیین کرد.
ند پرایس در یک کنفرانس خبری در پاسخ به این سوال که آیا ضربالاجل مشخصی برای به نتیجه رسیدن مذاکرات احیای توافق هستهای وجود دارد یا نه، گفت: ضربالاجل وجود دارد و آن موقعی است که توافقی که الان چند ماه است روی میز است، توافقی که با حسن نیت و با جزئیات دقیق توسط آمریکا و به همراه متحدان اروپایی ما و روسیه و چین مذاکره شد، دیگر در راستای منافع ملی ما نباشد.
خبرهای دیگر با محوریت برجام را در لینک های زیر بخوانید.
بایدن دست خالی به واشنگتن برگشت/ نه روسیه نه اعضای دیگر نمیتوانند مانع اجرای برجام شوند
آقای آمریکا و اروپا، با خروج از برجام میلیاردها دلار به ایران زیان زدید
***
درپی انتشار خبری مبنی بر جدا کردن یک فرزند ایرانی از والدینش از سوی دولت دانمارک، علیرغم مخالفت پدر و مادرش، کاظم غریب آبادی معاون امور بینالملل قوه قضائیه نسبت به این اقدام واکنش نشان داد.
دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران با اشاره به تصمیم ناعادلانه دولت دانمارک در واگذاری داریوش حیدری، کودک ایرانی به یک خانواده دانمارکی، وارد کردن اتهام واهی کودکربایی به والدین داریوش از سوی دادگاه دانمارکی و بازگرداندن آنان به ایران و جداکردن این کودک دارای اختلال طیف اوتیسم از خانواده اش، اقدامات دانمارک را نقض آشکار تعهدات این کشور در حوزه حقوق بشر بویژه حقوق کودک توصیف کرد.
در ادامه واکنش ها به اظهارات حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی، امروز هم مجتبی توانگر عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در نامه ای خطاب به وی نوشت: خواهشمندم با درک تحول در ادراک شهروندان ایرانی در توانمندی دولت در حل مشکلات جامعه، دست از سخنان کنایه آمیز و بدون نتیجه بکشید و از این جدال بی نتیجه فاصله بگیرید.
علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت نیز در حاشیه جلسه امروز هیات دولت درجمع خبرنگاران با اعلام اینکه در جلسه امروز گزارشی درباره وضعیت دریاچه ارومیه و حل مشکلات آن از سوی سازمان محیط زیست و وزارت نیرو ارائه شد، از برکناری عیسی کلانتری مدیر اجرایی احیای دریاچه ارومیه از این سمت و جایگزینی استاندار آذربایجان غریی به جای وی خبر داد.
همچنین صولت مرتضوی معاون اجرایی رئیسجمهوری از اختصاص ۲۱۵ میلیارد تومان به احیای دریاچه ارومیه در سهماهه اول دولت خبرداد و گفت: اساساً دولتها در سهماهه اول امکان تخصیص عمرانی ندارند اما تا الان بالغ بر ۲۱۵ میلیارد تومان تخصیص عمرانی به دریاچه ارومیه داده شده است و امیدوارم در آینده نزدیک مشکل دریاچه ارومیه حل شود.
*همچنین گزارش کامل ایسنا از گفت وگوی های خبرنگاران با اعضای هیات وزیران در حاشیه جلسه هیات دولت را نیز می توانید اینجا بخوانید.
انتهای پیام