رئیس سامانه مودیان سازمان امور مالیاتی کشور مطرح کرد

راه‌اندازی پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان منجر به عدالت مالیاتی می‌شود

رئیس مرکز تنظیم مقررات پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان سازمان امور مالیاتی کشور گفت: راه‌اندازی پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان موجب شفاف‌سازی مبادلات و فعالیت‌های اقتصادی و شناسایی درآمد واقعی مودیان خواهد شد که نهایتا منجر به برقراری عدالت مالیاتی می‌شود.

محمد برزگری در جمع اصناف و اتحادیه‌های مشهدی در اتاق بازرگانی خراسان رضوی اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین اهداف راه‌اندازی پایانه‌های فروشگاهی، شفاف‌سازی مبادلات و فعالیت‌های اقتصادی، ایجاد زیرساخت مالیات‌ستانی هوشمند، تسهیل در شناسایی درآمد واقعی مودیان و رعایت عدالت مالیاتی است. نظامی مبتنی بر جمع‌آوری و پردازش داده‌ها و اطلاعات که دارای تجهیزات(اعم از نرم‌افزار و سخت‌افزار) با قابلیت لازم برای ثبت اطلاعات خرید و فروش کالا و خدمات است.

وی ادامه داد: کلیه اشخاص مشمول مکلفند به ترتیبی که سازمان مقرر می‌کند نسبت به ثبت‌ نام در سامانه مودیان اقدام کنند. خرده‌فروشی‌ها و واحدهای صنفی که مستقیما با مصرف‌کننده نهایی ارتباط دارند، علاوه بر عضویت در سامانه مودیان موظف به استفاده از پایانه فروشگاهی هستند. استفاده از پایانه فروشگاهی برای مودیانی که مستقیما با مصرف‌کننده نهایی ارتباط ندارند، الزامی نیست اما مودیان مزبور موظفند کلیه صورت‌حساب‌های خود را به ترتیبی که سازمان مقرر می‌کند از طریق سامانه مودیان صادر کنند.

رئیس مرکز تنظیم مقررات پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان سازمان امور مالیاتی کشور در خصوص سازوکارهای ایجاد کارپوشه در سامانه مودیان بیان کرد: در اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان اولین اقدام عضویت اشخاص مشمول در سامانه است و مودیان مکلفند حسب فراخوان‌های اعلامی سازمان امور مالیاتی در سامانه عضو شده و نسبت به صدور صورت‌حساب الکترونیکی اقدام نمایند.

برزگری افزود: در نظام پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان فروشندگان کالا و خدمات باید حسب دستورالعمل‌های صادره نسبت به صدور صورت‌حساب الکترونیکی بر اساس اقلام و معیارهای اعلامی اقدام و از طریق تبادل این اطلاعات را برای درج در کارپوشه فروشنده و خریدار به سامانه مودیان ارسال نمایند.

وی خاطرنشان کرد: سازمان امور مالیاتی کشور با جمع‌آوری اطلاعات صورت‌حساب الکترونیکی صادره توسط فروشندگان از طریق سامانه جمع‌آوری اطلاعات در کارپوشه فروشنده درج و به‌ صورت خودکار اطلاعات صورت‌حساب را به کارپوشه خریدار منتقل می‌نماید.

برزگری افزود: خریدار از زمان درج صورت‌حساب در کارپوشه ۳۰ روز فرصت دارد نسبت به رد یا تائید صورت‌حساب اقدام نماید و آثار مالیات بر ارزش‌ افزوده مربوط به خریدار حسب اقدام خریدار در رد یا تائید صورت‌حساب در کارپوشه خریدار منعکس می‌شود.

رئیس مرکز تنظیم مقررات پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان سازمان امور مالیاتی کشور تصریح کرد: این سامانه به‌ گونه‌ای طراحی‌ شده که در پایان هر سه ماه(فصل) از کسر مجموع اعتبار(مالیات بر ارزش‌ افزوده) خریدهای مشمول مالیات از مالیات بر ارزش‌ افزوده دریافتی از خریداران در زمان صدور صورت‌حساب‌های فروش مانده مالیات هر مودی را به‌ صورت سیستمی محاسبه و در کارپوشه منعکس نماید.

وی افزود: کلیه مودیان مشمول این قانون به‌ منظور عضویت در سامانه مودیان و ایجاد کارپوشه خود در این سامانه می‌توانند با مراجعه به درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی کشور به آدرس my.tax.gov.ir و تائید بخش «عضویت در سامانه مودیان و ایجاد کارپوشه» از داشبورد مالیاتی مشخصات کاربری ورود به کارپوشه خود را از طریق پیامک دریافت نمایند.

رئیس مرکز تنظیم مقررات پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان سازمان امور مالیاتی کشور گفت: در صورتی که مودی برخی از فعالیت‌ها و یا معاملات خود را کتمان کند یا از صدور صورت‌حساب‌های خود از طریق سامانه خودداری کرده و یا در ثبت قیمت یا مقدار فروش مرتکب کم‌اظهاری یا بیش‌اظهاری شده باشد، سازمان موظف است موارد تخلف مودی را از طریق سامانه به اطلاع وی برساند. در صورتی که مودی موارد مزبور را پذیرفته و آن را در کارپوشه خود در سامانه مودیان ثبت یا اصلاح کند، صرفا مشمول جریمه‌های موضوع ماده ۲۲ این قانون خواهد شد اما در صورتی که وی آن موارد را نپذیرفته و از ثبت یا اصلاح آن در سامانه امتناع کند، سازمان مراتب تخلف مودی را با اسناد و مدارک مثبته به هیات حل اختلاف مالیاتی ارجاع می‌دهد. در صورت تایید تخلف توسط هیات حل اختلاف مالیاتی سازمان می‌تواند با مراجعه به مودی یا مطالبه دفاتر و اسناد او نسبت به حسابرسی دوره‌های مالیاتی سال تخلف اقدام نماید. علاوه بر این مودی متخلف مشمول جریمه‌های موضوع ماده ۲۲ این قانون خواهد شد.

همچنین در این نشست احمدرضا مدبرنیا، مدیر کل امور مالیاتی خراسان رضوی، اظهار کرد: بدون شک با استقرار نظام یکپارچه و فراگیر پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان شفافیت اقتصادی و عدالت مالیاتی بیش از پیش حاصل و از بروز فرار مالیاتی جلوگیری می‌شود زیرا بر اساس صورت‌حساب‌های صادره از این پایانه‌ها میزان مالیات فعال اقتصادی محاسبه می‌شود.

به گزارش روابط عمومی اداره کل امور مالیاتی خراسان رضوی وی افزود: مودیانی که ثبت اطلاعات را تمکیل کرده و شناسه یکتای حافظه مالیاتی خود را دریافت کنند، از تسهیلات و مشوق‌های مالی تعیین شده در قوانین بهره‌مند خواهند شد.

وی خاطرنشان کرد: این اداره کل تمام ظرفیت خود را جهت اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی در خصوص قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان به کار خواهد گرفت که در همین راستا سه‌شنبه‌های آخر هر ماه ویژه مودیان با حضور کارشناسان متخصص در این حوزه به صورت کاملا رایگان برگزار می‌شود.

مدبرنیا افزود: این اداره کل آمادگی دارد با درخواست اتحادیه‌ها، اصناف و اتاق بازرگانی استان دوره‌های آموزشی را جهت تبیین قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان برگزار نماید.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۹ تیر ۱۴۰۱ / ۱۳:۳۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401042920001
  • خبرنگار : 50356