تاثیر «زنگ مرکبات» بر بازارپسندی پرتقال و نارنگی مازندران

بازارپسندی مرکبات دغدغه همیشگی تولیدکنندگان و تجار مازندرانی است، یکی از عوامل موثر بر بازارپسندی این محصول باغی، مبارزه به موقع با آفات و بیماری ها در هنگام پرورش مرکبات است، آفت «زنگ مرکبات» که در دسته کنه ها قرار می گیرد باعث تغییر رنگ پوست میوه مرکبات شده و تاثیر منفی در زمان خرید محصول دارد. در این راستا یک کارشناس کشاورزی بر لزوم ردیابی و کانون‌کوبی آفت کنه زنگ مرکبات تاکید کرد.

مازندران از استان های پیشرو در تولید و صادرات مرکبات کشور بوده و در ردیف ۱۰ تولیدکننده برتر این محصول در دنیا محسوب می شود، همچنین مازندران رتبه نخست کشور را ( حدود ۵۵ درصد تولید مرکبات کشور) در تولید مرکبات دارد و پرورش محصولات متنوع مرکبات در استان کسب و کار اصلی و غالب کشاورزان مازندرانی است، مطابق آمارها سال گذشته ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن مرکبات در استان تولید شد که از این تعداد رقمی بیش از ۳۰۰ هزار تن صادرات در سال گذشته گزارش شد.

گفتنی است سرانه مصرف مرکبات کشور ۵ برابر میانگین جهانی است با این وجود بیش از ۲ میلیون تن اضافه تولید، در این بخش وجود دارد که فرصت رونق صادرات را پر رنگ‌تر از قبل می‌کند اما یکی از عوامل تاثیرگذار در جذب بازارهای خارجی بازارپسندی محصول بوده که در گرو رعایت بسیاری از اصول و شیوه ها در زمان داشت تا برداشت محصول مرکبات است.

یکی از این عوامل موثر بر بازارپسندی محصول باغی، مبارزه به موقع با آفات و بیماری ها در هنگام پرورش مرکبات است، آفاتی چون پروانه مینوز مرکبات، انواع شپشک ها و کنه ها با آثار و خسارتی که بر روی درخت و محصول تولیدی بر جای می گذارند بازار پسندی محصول را تحت تاثیر قرار می دهند.

آفت «زنگ مرکبات» که در دسته کنه ها قرار می گیرد یکی از عوامل تاثیرگذاری است که باعث تغییر رنگ پوست میوه مرکبات شده و تاثیر منفی در زمان خرید محصول دارد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با هشدار نسبت به شیوع این آفت در فصل گرما، معتقد است: لزوم ردیابی و کانون کوبی آفت کنه زنگ مرکبات باید مورد تاکید کشاورزان باشد.

عبدالرحمن زاغی در جمع خبرنگاران با اشاره به مشاهده علائم خسارت کنه زنگ در برخی از باغات مرکبات به ویژه باغاتی که تاکنون سمپاشی عمومی انجام نشد، اظهار کرد: کنه زنگ از آفات مهم مرکبات است که در فصول گرم سال فعال است و علائم اولیه خسارت آفت به صورت تغییر رنگ پوست میوه است که از سبز به قهوه ای متمایل به سیاه شروع شده که در نهایت حالت زنگار بخود می گیرد.

وی افزود: علایم خسارت آفت روی لیمو و گریپ فروت به رنگ خاکستری متمایل به نقره ای دیده می شود و از این جهت به آن کنه نقره ای نیز گفته می شود، این آفت علاوه بر خسارت کمی، بازارپسندی میوه را بشدت تحت تاثیر قرار می دهد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران تصریح کرد: در صورت مشاهده اولین علایم آلودگی و خسارت برای کنترل شیمیایی و کانون کوبی درختان آلوده با یکی از سموم توصیه شده آبامکتین (ورتیمک) به میزان ۳۰۰ تا ۴۰۰ سی سی، اسپیرو دیکلوفن (انویدور) به میزان ۳۵۰ سی سی، بروموپروپیلات (نئورون) به میزان ۱.۵ لیتر، هگزی تیازوکس (نیسورون) به میزان ۰.۵ لیتر، بی فنازیت به میزان ۰.۵ لیتر در ۱۰۰۰ لیتر آب سمپاشی شود.

وی در پایان رعایت نکات ایمنی هنگام سمپاشی، مشاوره با کارشناسان حفظ نباتات و کلینیک های گیاهپزشکی و اطلاع رسانی به زنبورداران منطقه قبل از سمپاشی را ضروری دانست.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۹ تیر ۱۴۰۱ / ۱۲:۴۸
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1401042919939
  • خبرنگار : 50200