مدیرکل حفظ آثار استان فارس:

پیشتازی فارس در تدوین تاریخ شفاهی دفاع مقدس

مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس فارس گفت: فارس چه در زمان جنگ تحمیلی و چه پس از آن با حفظ و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استانی شاخص در کشور بوده و در تدوین تاریخ شفاهی آن دوران و تهیه و انتشار کتب مرتبط، پیشرو است.

سردار سعید کوشکی جهرمی در نشست شورای هماهنگی حفظ آثار دفاع مقدس فارس که با ریاست استاندار فارس و حضور دیگر مقامات استان برگزار شد، اظهار کرد: فارس چه در زمان جنگ تحمیلی از نظر رشادت و حماسه سازی و چه پس از آن با حفظ و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استانی شاخص در کشور بوده و امروز در تدوین کتاب نقش فارس در دفاع مقدس، الگوی دیگر استان‌ها و در تدوین دانشنامه دفاع مقدس استان شاخص کشور هستیم.

به نقل از حفظ آثار فارس، کوشکی، با بیان اینکه استان فارس با تدوین کتاب نقش فارس در دفاع مقدس به عنوان اولین استان رتبه برتر کشور را داراست و الگویی برای دیگر استان‌های کشور است، گفت: در شورای راهبردی ادبیات و ابلاغیه رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس کشور نیز جایگاه خاص فارس مورد تایید و تجلیل قرار گرفته است؛ همچنین در زمینه تولید کتاب با موضوع دفاع مقدس نیز فارس با چاپ، نشر و عرضه ۱۲۰ کتاب در سال گذشته موفق به اخذ رتبه اول کشور شد.

کوشکی ادامه داد: احراز رتبه دوم در ثبت و ضبط تاریخ شفاهی پیشکسوتان دفاع مقدس و پیاده کردن خاطرات و زندگینامه یادگاران دفاع مقدس برای تبیین هرچه بهتر جایگاه فارس در دفاع مقدس و کسب رتبه دوم در موضوع دانشنامه در دست تدوین دفاع مقدس که با ۷۰۰ مدخل و دو هزار و ۲۰۰ مقاله تا اینجای کار سنگین‌ترین دانشنامه دفاع مقدس بعد از تهران بوده و پس از پایتخت در جایگاه نخست کشور قرار گرفته است. 

مدیرکل حفظ آثار فارس سپس به اهم اقدامات در دستور کار این اداره کل پرداخت و ابتدا بیان کرد: بازدید مستمر و میدانی از شهرستانها و بخش‌های مختلف استان و بررسی کیفیت ساماندهی یادمان شهدای گمنام و تاکید بر برگزاری جلسات شورای حفظ آثار آن شهرستان، پیگیری رونمایی از ۴۰ کتاب تولیدی در مورد ایثار در مردادماه پیش رو و ترسیم چشم انداز چاپ ۱۲۰ کتاب در سال جاری، حمایت از رویدادهای فرهنگی هنری ادبی با درونمایه ایثار، فعالسازی کارگروه‌های مختلف و جلسه با مدیران دستگاه‌های مختلف برای تاکید بر حفظ و پاسداشت ارزش‌های دفاع مقدس و فرهنگ ایثار و شهادت، ایده پردازی و پیگیری شهرآرایی و تزیین فضای شهری با تصاویر شهدا، پیگیری برپایی جلسات هیات رزمندگان و جلسات هیات امنای شهدای گمنام و جلسات پیشکسوتان شهرستانها از جمله مهمترین اقداماتی است که در اداره کل حفظ آثار فارس در استان در حال پیگیری مستمر یا انجام است.

کوشکی در ادامه خطاب به استاندار فارس ضمن اعلام آمادگی بزای برگزاری جلسه شورای هماهنگی حفظ آثار دفاع مقدس در موزه دفاع مقدس پیش از هفته دفاع مقدس با حضور استاندار محترم و فرمانداران شهرستانها اظهار کرد: در زمینه اقدامات یادشده مشکلاتی در سطح استان وجود دارد که جز با دستور استاندار ولایی و حزب الهی استان حل نمی‌شود.

این رزمنده دوران دفاع مقدس از استاندار فارس خواست ضمن ارائه دستوراتی مبنی بر فعالسازی کارگروه‌های مختلف و برپایی جلسات منظم جهت مشخص شدن نقش دستگاههای اجرایی استان در خصوص حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در خصوص پیگیری جذب و جلب منابعی که طی سفر استاندار به شهرستانها یا سفر رئیس جمهور به استان فارس یا در جلسات شورای حفظ آثار استان و شهرستان مصوب شده و به استحضار استاندار رسیده دستورات لازم را بدهد.

مدیرکل حفظ آثار فارس افزود: در خصوص ساماندهی تصاویر شهدا و شهرآرایی و بهبود سیما و منظر شهر  کارگروهی با همکاری دیگر دستگاه‌ها به ویژه شهرداری ایجاد شده و ۴ جلسه نیز تاکنون تشکیل داده است.

او با بیان اینکه از ۱۴۰ یادمان شهدای استان ۵۵ مورد آن نیمه کاره است افزود: برای جانمایی و دفن شهدای گمنام نیز در ۶۰ نقطه درخواست تدفین شهید داده شده اما برابر سیاست ابلاغی، به هیچ جایی شهید گمنام داده نمی‌شود مگه اینکه ۷۰ درصد کار پیشرفت فیزیکی داشته باشد و این تدبیر را اندیشیده ایم تا شهید گمنام گمنام تر نشود. 

بلاتکلیفی مصوبات شورای حفظ آثار فارس

کوشکی خاطرنشان کرد: در جلسات قبل مصوباتی تنظیم شده و به استحضار استاندار رسیده و استاندار محترم نیز دستوراتی در خصوص آن صادر کرده اما بسیاری از این مصوبات همچنان بلاتکلیف باقی مانده‌اند.

او افزود: کیفیت اجرا و ضمانت اجرایی این مصوبات باید تعریف شده و عملیاتی شوند و از بلاتکلیفی کنونی خارج شوند.

مدیرکل حفظ آثار فارس در این خصوص عنوان کرد: برای نمونه برنامه ها و مصوباتی از آذر ماه سال قبل هم به سازمان برنامه و بودجه و هم به شورای شهر ارائه شده اما هنوز کسی یک سطر هم به آنها پاسخ قبولی یا رد نداده و ما خواهان رفع این بلاتکلیفی هستیم.

کوشکی خاطرنشان کرد: حذف کد پروژه عمرانی یادمانهای شهدا از دفترچه درمان که تامین اعتبار را ناممکن کرده، مشکلات مشاعات آب و برق و گاز بسیاری از این یادمانها، تکرار نام حدود ۳۰۰۰ تن از شهدای گرانقدر و عدم استفاده از نام بسیاری از شهدا در نامگذاری معابر و خیابان‌های شیراز، عدم تعیین تکلیف مالکیت برخی اراضی بین منابع طبیعی و شهرداری برای تخصیص یادمان شهدا از دیگر مشکلاتی است که با آن مواجه هستیم.

این مقام مسوول همچنین از استاندار فارس خواست پیگیر فعالسازی کارگروهی برای پیگیری و اجرای قانون جامع خدمت‌رسانی به ایثارگران برای رفع مشکلات خانواده های ایثارگران و شهدا شود.

کوشکی خواستار فعال شدن کد پروژه تمامی یادمانهای شهدا در برنامه و بودجه، همکاری صنایع بزرگ با هماهنگی صمت برای پاسداشت حفظ و نشر فرهنگ ایثار به عنوان یک مسوولیت اجتماعی و همکاری بهتر دستگاه‌های اجرایی استان جهت عملیاتی شدن دستور استاندار به ویژه در حوزه برنامه و بودجه و یادمانهای شهرداری شد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۹ تیر ۱۴۰۱ / ۱۱:۱۳
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1401042919751
  • خبرنگار :