به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، این نمای واضح بدان معناست که آسمان صاف و آبی است حتی برای اروپاییهایی که هنگام خروج از خانه بیشتر از ضدآفتاب به بردن چتر اهمیت میدهند. این آسمان صاف فرصتی برای موج گرمایی که قاره را فرا گرفته، به ارمغان میآورد و افزایش دمای بیسابقهای را در سراسر قاره رقم میزند. علاوه بر آن، آتش سوزیهای ویرانگری را که تاکنون صدها مایل مربع از زمین را ویران کردهاند، برانگیخته است.
این موج گرما پس از دومین گرمترین ماه ژوئن کل تاریخ اروپا رخ داده است و بسیاری از کارشناسان آن را گواهی بر تأثیرات عمیق تغییرات جوی کنونی و همچنین هشداری برای این قاره در نظر میگیرند. قارهای که به گرم شدن سریعتر نسبت به سایر مناطق دنیا مشهور است.
مقایسه تصاویر ثبت شده توسط ماهواره اروپایی رصد زمین سنتینل-۲(Sentinel-۲) در اواسط ماه ژوئن و هفته دوم ژوئیه نشان میدهد که چگونه منظره معمولاً سرسبز بریتانیا به دلیل خشکسالی به رنگ قهوهای در آمده است.
بریتانیا که به تابستانهای نسبتاً طاقتفرسا معروف است، این هفته گرمای شدیدی را تجربه میکند و دمای آن بسیار فراتر از محدوده طبیعی دما در تابستان رسیده است. انتظار میرود برای اولین بار در تاریخ دمای بخشهایی از این کشور به ۱۰۴ درجه فارنهایت(۴۰ درجه سانتیگراد) برسد.
در سایر نقاط اروپا، ماهوارهها تصاویری از آتش سوزیهای ویرانگر ثبت کردهاند. آتش نشانان در حال مهار چندین آتش سوزی در اسپانیا، فرانسه، یونان، کرواسی و پرتغال هستند.
در غرب اسپانیا، یک ذخیرهگاه طبیعی(Nature reserve) در نزدیکی سالامانکا از ۱۲ ژوئیه (۲۱ تیر) تاکنون در حال سوختن است و بیش از ۱۵ مایل مربع(۳۹ کیلومتر مربع) از منطقه حیاتوحش از بین رفته است. در جنوب این کشور، در نزدیکی شهر توریستی محبوب مالاگا، آتش سوزی دیگری حدود ۸ مایل مربع (۲۰ کیلومتر مربع) از زمین را دربرگرفته است.
ماهوارهها همچنین تخریبهای ناشی از آتشسوزیهای جنگلی در اطراف شهر بوردو در جنوب غربی فرانسه را ثبت کردهاند. دو آتش سوزی که در تاریخ ۱۲ ژوئیه (۲۱تیر) رخ داد، بیش از ۴۰ مایل مربع از زمینها (۱۰۰ کیلومتر مربع) در منطقه را سوزانده است.
به نظر میرسد سال ۲۰۲۲ در حال تبدیل شدن به یکی از گرمترین سالهای اروپا است و این، نشان دهنده روند نگران کنندهای است که هواشناسان و کارشناسان آب و هوا بر آن تاکید دارند. طبق دادههای وبسایت برنامه فضایی کوپرنیک، این قاره سریعتر از سایر نقاط جهان در حال گرم شدن است و میانگین دمای آن در حال حاضر ۴ درجه فارنهایت(۲.۲ درجه سانتیگراد) بالاتر از دمای پیش از صنعتی شدن رفته است. این سطح از گرم شدن در حال حاضر بالاتر از حد جهانی ۲.۷ درجه فارنهایت(۱.۵ درجه سانتیگراد) است.
بر اساس گزارش کوپرنیک، گرمترین تابستان اروپا در سال ۲۰۲۱ رقم خورده است، اگرچه گرمترین سال این قاره به طور کلی سال ۲۰۲۰ بوده است، زمانی که میانگین دما به ۲.۲ درجه فارنهایت(۱.۲ درجه سانتیگراد) بالاتر از میانگین سالهای ۱۹۹۱-۲۰۲۰ رسید.
آخرین دادهها نشان میدهد که ماه ژوئن ۲۰۲۲ که میانگین دمای آن، ۲.۸ درجه فارنهایت(۱.۶ درجه سانتیگراد) بالاتر از میانگین سالهای ۱۹۹۱ تا ۲۰۲۰ بوده، تبدیل به دومین ژوئن رکوردشکن اروپا از نظر گرما در طول تاریخ شده است.
انتهای پیام