به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه العربی الجدید، دفتر محمد الحلبوسی، رئیس مجلس با انتشار بیانیهای تاکید کرد: با پایان تعطیلات پارلمان و عید قربان و آغاز فصل جدید پارلمان، از برادران و خواهران، احزاب سیاسی و رؤسای فراکسیونهای پارلمانی میخواهم مسئولیت خود را برعهده گرفته و گفتوگوها برای انتخاب رئیس جمهور را به نتیجه برسانند.
در این بیانیه آمده است: با به نتیجه رسیدن گفتوگوها ما میتوانیم اقدامات لازم را در عمل به قانون اساسی و آیین نامه داخلی پارلمان برای تعیین موعد جلسه انتخاب رئیس جمهور و تشکیل دولت آتی عراق اتخاذ کنیم.
پس از انتشار این بیانیه، چارچوب هماهنگی شیعیان عراق (بجز جریان صدر) با انتشار بیانیهای اعلام کرد که این چارچوب در جلسه ۱۰۱ خود تحولات سیاسی کشور و به طور خاص موضوع تشکیل دولت و انتخاب رئیس جمهوری را بررسی و بر ادامه جلسات خود برای انتخاب نامزد نخستوزیری طبق سازوکار تعیینشده طی چند روز آینده تأکید کرده است.
در این بیانیه آمده است که چارچوب هماهنگی از ریاست پارلمان میخواهد که جلسه انتخاب رئیس جمهوری را طی هفته جاری تشکیل دهد و از طرفهای کرد نیز میخواهد که با افزایش گفتوگوها، تا پیش از برگزاری جلسه، درباره نامزد نهایی ریاست جمهوری یا سازوکار انتخاب وی به توافق برسند.
در همین حال، محمود الربیعی، سخنگوی فراکسیون "الصادقون" (جزئی از چارچوب هماهنگی) در سخنانی در این باره گفت: چارچوب هماهنگی فردا و یا پسفردا درباره گزینه تصدی پست نخستوزیری به نتیجه خواهد رسید و دیدگاههای رهبران چارچوب در این باره به یکدیگر نزدیک است.
وی افزود: همچنان منتظر تصمیم کُردها درباره نامزد نخستوزیری هستیم. تصمیم ما مشخص است و جلسه هفته جاری پارلمان برای تعیین رئیس جمهور برگزار میشود.
این درحالی است که یک نمایندگان پارلمان عراق در این باره تایید کرد که جلسه چارچوب هماهنگی هیچ پروندهای را حل نکرده است.
وی که ترجیح داد نامش فاش نشود، به العربی الجدید گفت: در این نشست پروندههای ریاست جمهوری و نخستوزیری مورد بحث و بررسی قرار گرفت و این دو پرونده حل نشد، به ویژه اینکه کردها بر سر انتخاب رئیس جمهور توافق ندارند و اعضای چارچوب نیز بر سر نامزد نخستوزیری اتفاق نظر ندارند.
این منبع افزود: چارچوب هماهنگی طی هفته جاری تلاشهای خود را برای تحت فشار قرار دادن احزاب کرد به منظور حل اختلاف میان آنها تشدید میکند و ابتکارعملی را در این زمینه ارائه خواهد کرد تا حد نصاب برگزاری جلسه پارلمان را تضمین کند.
برگزاری جلسه انتخابات رئیس جمهوری عراق مستلزم حضور دو سوم نمایندگان پارلمان (۲۲۰ نماینده از ۳۲۹ نماینده) است.
انتهای پیام