ساره امیرجان در آستانه هفته بهزیستی در نشست خبری با خبرنگاران اظهار کرد: براساس ارزیابی های انجام شده ۹۹ درصد کودکان کار و کودکان متکدی در سمنان دارای خانواده هستند.
معاون امور اجتماعی بهزیستی استان سمنان با بیان اینکه بهزیستی تنها نهاد متولی در بحث کودکان کار نیست ادامه داد: بیش از ۱۱ نهاد دیگر در این بخش وظایف و تکالیف قانونی دارند اما عمده مطالبات از بهزیستی است.
وی با اشاره به ساماندهی کودکان کار از طریق بهزیستی استان تصریح کرد: تنها در سمنان دو مرکز روزانه برای کودکان کار وجود دارد و بهزیستی تلاش های زیادی در این بخش انجام داده است.
امیرجان با اشاره به جمعیت بالای اتباع خارجی در این استان خاطرنشان کرد: افزون بر ۸۰درصد کودکان کار این استان از اتباع بیگانه هستند و اکثر قریب به اتفاق آنها نیز از جمله اتباع غیرقانونی و فاقد مجوزند.
معاون امور اجتماعی بهزیستی استان سمنان از تفاوت های فاحش فرهنگی به عنوان یکی از عوامل موثر در تعدد کودکان کار نام برد و گفت: بسیاری از خانواده های این کودکان کار معتقدند که فرزندان پسر باید از همین سن کودکی کار کرده و به اصطلاح مرد بار بیایند و همین تفاوت های فرهنگی است که سبب افزایش کودکان کار می شود.
امیرجان با بیان اینکه این خانواده ها در آمارگیری ها و ارزیابی ها از ارائه آمار دختران و زنان به دلیل تفاوت های فرهنگی اجتناب می کنند افزود: همین تفاوت ها سبب شده بسیاری ز این کودکان در سطح بازار و در برخی صنوف و مشاغل مختلف به پادویی بپردازند.
معاون امور اجتماعی بهزیستی استان سمنان اضافه کرد: عمده این کودکان کار دارای سرپرست خانوار هم هستند اما با توجه به تفاوت های فرهنگی و برخلاف این که کودکان باید در این سنین باید کودکی کنند، عمده این خانواده ها معتقدند کودکان پسر باید از همین کودکی به کار و تلاش بپردازند.
وی از برپایی نشست های متعدد با اداره اتباع استانداری و کمیساریای عالی پناهندگان با هدف ارائه خدمت به این قشر خبر داد و گفت: بهزیستی استان با هدف ساماندهی بهتر و کاهش کودکان کار دوره های آموزشی متعددی برای خانواده این کودکان برگزار می کند.
انتهای پیام