مدیرکل آموزش فنی‌وحرفه‌ای گلستان:

۴۴ درصد مهارت‌آموزان، فارغ‌التحصیلان بیکارند/ فوق‌لیسانسه‌هایی که به‌دنبال مهارت هستند!

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای گلستان با بیان اینکه ۴۴ درصد از مهارت آموزان فنی و حرفه‌ای، دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی هستند، گفت: بسیاری از افراد با وجود داشتن مدرک کارشناسی و یا کارشناسی ارشد با مراجعه به مراکز فنی و حرفه‌ای به دنبال مهارت آموزی و اشتغال هستند.

حمزه کرایلو صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه گلستان اظهار کرد: ۳۱ تیر ماه تا ۶ مرداد ماه به عنوان هفته ملی مهارت نامگذاری شده و در این هفته تلاش خواهیم کرد بخشی از اقدامات فنی و حرفه‌ای را به اطلاع جامعه مخاطب خود برسانیم، فنی و حرفه‌ای بالغ بر ۱۹ گروه هدف دارد که از افراد آسیب پذیر، دانش آموزان، دانشجویان تا اتباع خارجی و دیگر گروه‌ها را شامل می شود.

وی با بیان اینکه امروزه باید در مسیر خلاقیت‌ها، مهارت را تبیین کنیم، بیان کرد: ۴۳ سال از انقلاب اسلامی می‌گذرد و طی این سال‌ها،  دانشگاه ها در مسیر علمی خوب حرکت کردند اما نتوانستند ساختار تحصیل کرده کشور را به خوبی مدیریت کنند.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای گلستان با بیان اینکه ۴۴ درصد مهارت آموزان فنی و حرفه‌ای دانشجویان و فارغ التحصیلان هستند، تاکید کرد: بخشی از فارغ‌التحصیلان با مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد بیکار هستند و با مراجعه به مراکز فنی و حرفه‌ای جویای مهارت هستند تا بلکه به اشتغال برسند.
  
کرایلو با بیان اینکه ابرچالش بیکاری با توسعه مهارت‌ها میسر است نه با اعطای تسهیلات اشتغالزایی، متذکر شد: امروزه دیگر هیچ کشوری مسیر اشتغال را همانند کشور ما طی نمی کند، اگر به فرد تحصیل کرده‌بیکار، تسهیلات اعطاء کنیم ممکن است در حین کار برنامه‌ریزی این فرد دچار اختلال شود و در نتیجه جامعه صرفا با یک فرد بیکار بدهکار مواجه خواهد بود که منجر به اشتغال نشده است.

وی با بیان اینکه برای حل و فصل مسیر اشتغال باید به سمت فنی و حرفه ای حرکت کنیم، افزود: فنی و حرفه از آموزش قارچ و امثال آن عبور کرده و به سمت آموزش های نوین حرکت کرده است، ماهانه سه میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان در استان گلستان بیمه بیکاری پرداخت می شود که مشکل بخشی از این افراد فقدان مهارت است.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای گلستان با بیان اینکه فنی و حرفه ای مسئولیت آموزش های مهارتی را برعهده دارد، افزود: آموزش‌های مهارتی یکی از راه‌های بهبود اشتغال استان گلستان و قرار دادن افراد در مسیر اشتغالزایی است، برخی از دوره های فنی و حرفه‌ای رایگان است همچنین برخی از دوره‌ها نیز برای دستگاه ها، شرکت‌ها و موسسات در قالب استانداردهای تعیین شده ارائه می شود.
 
کرایلو از وجود ۱۸ مرکز دولتی فنی و حرفه و ۱۱۸ کارگاه در استان گلستان خبر داد و یادآور شد: در سه ماهه نخست سال جاری ۷ هزار و ۱۹۴ نفر در مراکز دولتی آموزش‌های مهارتی را فرا گرفتند، همچنین بیش از ۷ هزار نفر نیز در ۵۰۰ آموزشگاه خصوصی فنی و حرفه ای مهارت های مختلف را آموزش دیدند.

وی با بیان اینکه تلاش ما این است که با توجه به ساختار و رویکردهای جدید آموزش های فنی و حرفه ای را به سمت بخش دانشگاهی و تحصیلکرده جامعه هدایت کنیم، یادآور شد: طرح کهاد و نخلستان به منظور مهارت‌آموزی دانشجویان برای اولین بار در استان به صورت پایلوت در دانشگاه جامع گلستان برگزار می شود و  ۵ هزار و ۳۰۰ نفر در این طرح شرکت می کنند.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای گلستان با بیان اینکه براساس پایش های انجام شده بیش از ۵۵ درصد افرادی که در مسیر آموزش های فنی و حرفه ای قرار گرفتند، توانستند به اشغال پایدار و مستمر برسند، افزود: مشاوره و هدایت به سمت اشتغال برای کارآموزان یکی از وظایف ما است و به دنبال آن از طریق دبیرخانه اشتغال و صندوق کارآفرینی امید از مهارت آموزان حمایت های مادی و معنوی خواهیم داشت، از طرفی فنی و حرفه‌ای نیز در مدت زمان مشخص وضعیت اشتغال مهارت‌آموزان را بررسی و پایش می‌کند.

کرایلو، کمبود مربی را یکی از چالش‌های فنی و حرفه‌ای دانست و گفت: چگونه می توان ۱۲۰ مربی را در یک هزار روستای گلستان ساماندهی کرد، ما از طریق سامانه سام به دنبال رفع چالش کمبود مربی فنی و حرفه‌ای در استان هستیم.
انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۵ تیر ۱۴۰۱ / ۱۲:۱۷
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1401042516934
  • خبرنگار : 50491