به گزارش ایسنا،دبیر شورای فرهنگ عمومی در این مراسم که عصر ۲۴ تیر ماه برپا شد ،گفت : «تعامل»، «مردمی بودن»، «بالا بردنِ سواد پوشاک»، «نخبهگرایی» و «زیرساختی بودنِ عرصهی مد و لباس»، پنج رویکرد جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر است.
سیدمجید امامی، دبیر شورای فرهنگ عمومی در ابتدای این مراسم، رویکرد جشنواره را در پنج بخش، تعامل، مردمی بودن، بالا بردنِ سواد پوشاک، نخبهگرایی و زیرساختی بودنِ عرصهی مد و لباس تقسیم کرد و گفت: ایران سرزمین تعامل است. این جشنواره میخواهد صدای بیصدایان باشد و از شهرستانهای دورافتاده استعدادها را گرد هم جمع کند. یکی از همین استعدادهای شرکتکننده، خیّاط نابینای ایران از شهرستان پاوه است.
دبیر شورای فرهنگعمومی ادامه داد: مردمی بودن و مردمی شدن رویکرد دوم جشنواره است؛ طاووس زرّین امشب به برگزیدگان تعلّق میگیرد؛ ده رشتهی اصلی جایزه میگیرند و نفرات اول شش رشته به استانهایی تعلّق دارد که در گذشته، کانون فرهنگ و هنرِ پوشاک بودند.
امامی رویکرد دوم جشنواره را افزایش سواد پوشاک و عفاف دانست و خاطرنشان کرد که سالیان دراز در ایران جای داشتهاست. او همچنین از رونمایی تلویزیون اینترنتی «حریر»، رسانههای تخصصی لباس و حجاب، در کمتیهی رسانهای جشنواره خبر داد.
امامی از برگزاری نخستین همایش علمی - پژوهشی لباس ایرانی - اسلامی و ارائه شدنِ مقالاتی با رویکرد مطالعاتیِ سبک پوشش نیز خبر داد.
دبیر شورای فرهنگ عمومی، رویکرد چهارم جشنواره را نخبهگرایی و استعدادگرایی و رویکرد پنجم را زیرساختی بودنِ آن دانست و توضیح داد: در این رویداد، ضمن تقدیر پیشکسوتها، بیش از ۱۲۰ استعداد هنری کشف شد. همچنین یکی از نمادهای زیرساختی بودنِ این جشنواره، افتتاح «سامانهی شیما»ست. «سامانهی شیما» استاندارد فرهنگی پوشاک است. با این نماد، شهروندان و خانوادهها میتوانند شناسهی کالاهایی که این نشان را دارند، با خیال راحت، خریداری کنند.
سیدمجید امامی در پایان گفت: در این رویداد سه میلیارد تومان به آثار برگزیده به تولیدکنندگان لباس بهوسیلهی وام چهاردرصدی تقدیم میشود. همچنین نمایشگاهِ مد و لباس، از دوم تا پنجم مردادماه امسال نیز از فناوری تا صادراتِ صنعت پوشاگ کشور را به نمایش میگذارد.
در این مراسم از برگزیدگان بخش زیورآلات و تزئینات در دو بخش مهارتجویی و مهارتی تقدیر شد.
در بخش مهارتجویی، رتبهی سوم مژده علینژادفر (انعکاس)، در رتبهی دوم مریم آدمیان (هفت آسمان) و رتبهی اول و تندیس طاووس زرّین به فاطمه محمدی (فیروزه) تقدیر شدند.
برگزیدگان بخش مهارتی زیورآلات بدینترتیب بود؛ اثر شایسته تقدیر به سوره نوروزی (مجموعهی ژرفا)، لوح تقدیر نیز به رتبه سوم متعلق به اثر (رنگینکمان آرامش) به ابوالفضل رحیمی، و لوح تقدیر رتبهی دوم نیز به مهرنوش سلطانی و رتبهی اول و تندیس طاووس زرّین به مهدیه مهدیزاده (اثر سماء) تعلق گرفت.
برگزیدگان این بخش از جشنواره تماماً از استان تهران بودند.
در بخش مهارتجویی حوزه کیف و کفش، زهرا کریمیزاده از شیراز در رتبه سوم، صدیقه اشرفی از تهران در رتبه دوم و آیدا آزاد از کرمانشاه در رتبه اول تقدیر شده و در بخش مهارتی، از آذر و آزاده نجیبی از تهران، طاهره حاجیونی از بوشهر قدردانی شد. در این بخش، رتبه سوم به شیوا نوری از تهران، رتبه دوم به مرضیه تجویدی از خراسان رضوی و رتبهی بههمراه تندیس طاووس زرین به اعظم مالی از اصفهان تعلق گرفت
غزاله اخلاقی از تهران در رتبه اول، فائزه عبدالملکی از تهران در رتبه دوم، صدیقه غفوریزاده از اصفهان در رتبه سوم و ریحانه اعرابی از بندرعباس در قسمت اثر شایستهی تقدیر، بهعنوانِ برگزیدگان بخش مهارتیِ پارچه، تقدیر شدند.
در برگزیدگان بخش مهارتیِ لباس رسمی و غیررسمی بانوان، آقایان و نوجوانان بهترتیب از اشرفالسادات میرباقری در لباس آقایان، زهرا توکلیفرد و دنیز حیدری در لباس بانوان تقدیر شد. در بخش لباس نوجوانان برگزیدهای اعلام نشد.
در برگزیدگان بخش ویژه لباس مشاغل، ملیحه صفار خوزانی رتبه اول، زینب کاویانی رتبه دوم و سیدهزینب دهقانی شایسته تقدیر اعلام شدند.
در این مراسم، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر ارشاد و سیدمجید امامی، دبیر شورای فرهنگ عمومی و جمعی از تولیدکنندگان و طراحانِ عرصهی پوشاک کشور حضور داشتند.
انتهای پیام