تکمیل سامانه هشدار سریع زلزله تهران تا پایان امسال

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران از نصب ۲۴ شتاب‌نگار جدید زلزله تا پایان امسال خبر داد و گفت که با نصب این دستگاه‌های جدید تعداد شتاب‌نگارهای پایتخت به عدد ۵۰ رسیده و بدین ترتیب سامانه هشدار سریع زلزله تهران تکمیل می‌شود.

به گزارش ایسنا، علی نصیری در پیش جلسه هیات امنای سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران که برای بررسی اهداف و شاخص‌های راهبردی برنامه پنج ساله سوم شهرداری تهران در حوزه ایمنی و تاب آوری شهری برگزار شد، گفت:‌ در تهران از هر گسلی که فاصله بگیریم به گسل دیگری نزدیک می‌شویم و متاسفانه تهران پنانسیل زلزله با بزرگای هفت در مقایس ریشتر را دارد و در زلزله‌های بیشتر از بزرگای شش ریشتر در تهران آسیب‌های سازه‌ای وارد می‌شود.

وی ادامه داد:‌ از این رو اقدامات سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران و نظام مدیریت بحران تهران مبتنی بر احتمال تخریب‌سازه، بسته شدن راه‌های ارتباطی و ... است  که این امر نیازمند یک مدیریت بحران تمرکز زدایی شده و محله محور است. بر این اساس هم ۲۲ پایگاه مدیریت بحران و ۲۲ مدیر بحران و پدافند غیر عامل در مناطق فعال شده‌اند. 

نصیری افزود: همچنین در نواحی شهر تهران نیز یک سوله مدیریت بحران ایجاد شده و در حال حاضر این سوله‌ها در ۱۰۳ ناحیه وجود دارد و در ۴۰ ناحیه دیگر نیز باید ایجاد شود.  البته در برخی نواحی بیش از یک پایگاه مدیریت بحران وجود دارد. در این میان مناطق ۱ و ۳ فقیرترین مناطق از نظر زیرساخت‌های مدیریت بحران محسوب می‌شوند.

به گفته رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در پایگاه‌های مدیریت بحران محلی برای دپوی اقلام امدادی و همچنین فضای باز وجود دارد، اما شهروندان باید توجه داشته باشند که این پایگاه‌ها محل اسکان اضطراری نیست، بلکه مرکز فرماندهی محلی است. به همین دلیل هم است که در کنار این پایگاه‌ها دکل‌های ارتباط پایدار مستقر می‌شود که این طرح در حال تکمیل است. در این‌ پایگاه‌ها اورژانس و هلال احمر نیز مستقر است.

نصب ۲۴ شتاب‌نگار جدید زلزله تا پایان امسال

نصیری در خصوص تکمیل و راه‌اندازی سامانه هشدار سریع زلزله کلانشهر تهران افزود: برای تکمیل این سامانه به ۵۰ شتابنگار نیاز داریم که ۲۶ شتاب نگار تاکنون نصب شده است وبرای ۲۴ شتاب نگار باقی مانده نیز مصوب شد که تا آخر امسال نصب شوند. بدین ترتیب سامانه هشدار سریع زلزله تهران تکمیل می‌شود.

به گفته رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران از این سامانه‌ها در مرحله اول هشدار اتوماتیک برای قطع گاز، مترو، آب ، بازشدن در ایستگاه‌های آتش نشانی استفاده می‌شود و کارکرد آن هشدار عمومی نیست. همچنین نظام‌نامه بهره برداری از سامانه همزمان با تکمیل آن نیز تهیه خواهد شد.

ضرورت به‌روزرسانی نقشه ریسک برای محلات تهران

نصیری در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: زمانی که ارزیابی‌های خطر به‌روز باشد می‌توان چشم اندازهای جدیدی ایجاد کرد و با پیشگیری و اقدام موثر از بروز حوادث جلوگیری کرد. بنابراین باید نقشه ریسک برای هرمحله تهران به‌روزرسانی شود.

بیشتر بخوانید:‌ تشکیل کارگروه‌ شناسایی سازه‌های ناایمن در تهران

وی با فعالیت گروه‌های داوطلب نیز اشاره کرد و گفت: خانه‌های دوام و ایمنی در سرای محلات مناطق شهر تهران فعال است که ۲۲ هزار داوطلب واکنش اضطراری محله در آنها حضور دارند. این ۲۲ هزار نفر داوطلب تا کنون آموزش دیده‌اند و مقرر شده تا در بحث های پیشگیری و ارزیابی خطر و شناخت کانون‌های بحران زا و خطر آفرین محلات فعالیت کنند. مباحث مربوط به مدیریت بحران محلی نیز در همین خانه‌ها پیگیری می‌شود.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۱ تیر ۱۴۰۱ / ۱۷:۴۶
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 1401042114633
  • خبرنگار : 71431