رئیس دانشگاه جامع علمی و کاربردی استان اصفهان مطرح کرد؛

افزایش جذب دانشجو؛ راهکار رفع مشکل پرداختی اساتید حق‌التدریس

رئیس دانشگاه جامع علمی و کاربردی استان اصفهان گفت: برای رفع مشکل پرداختی اساتید حق التدریس که با تاخیر انجام می‌شود، از طریق جذب بیشتر دانشجو می‌توان عمل کرد، تا به این صورت درآمد دانشگاه افزایش یابد و مشکلات دانشگاه در پرداخت حق الزحمه‌ها برطرف شود.

اساتید حق‌التدریس دانشگاه‌ها، ناکافی بودن میزان دستمزد و طولانی شدن زمان بازپرداخت حقوق، فقدان قوانین حمایتی بیمه و نبود قانون حمایتی استخدامی و مبحث کسر مالیات از حقوق را به‌عنوان چالش‌های اساسی مطرح می‌کنند و معتقدند که اساتید حق‌التدریس در حوزه‌های مختلفی دچار مشکل هستند و در حق آنها اجحاف می‌شود. مراکز آموزشی دانشگاه‌های علمی و کاربردی از جمله دانشگاه‌هایی هستند که با مدرسان خود به‌صورت حق التدریس همکاری دارند. بر اساس آخرین آمار، تعداد ۳۸ هزار استاد حق التدریس در دانشگاه‌های علمی و کاربردی مشغول به ارائه خدمت هستند. 

بهزاد رضایی، رئیس دانشگاه جامع علمی و کاربردی استان اصفهان در حاشیه نشست خبری با اصحاب رسانه در پاسخ به سوال ایسنا در خصوص وضعیت اساتید حق التدریس این دانشگاه، اظهار کرد: دانشگاه علمی و کاربردی پایین‌ترین شهریه را در میان دانشگاه‌های کشور در نظام آموزش عالی دارد و این درحالی است که ۷۰ درصد دروس رشته‌های این دانشگاه به‌صورت عملی است.

وی افزود: برای رفع مشکل پرداخت حق الزحمه اساتید، ۲ بحث وجود دارد، یکی اینکه شهریه را بالا ببریم که با توجه به جامعه هدف راهکار مناسبی نیست، چراکه جامعه هدف به دنبال تحصیل در این دانشگاه و یافتن شغل هستند که در این حالت امکان افزایش شهریه وجود ندارد. راهکار دیگر نیز جذب بیشتر دانشجو است.

رئیس دانشگاه جامع علمی و کاربردی استان اصفهان، تاکید کرد: باید از طریق فرهنگ‌سازی و جهت دهی، جامعه را به سمت تحصیل در دانشگاه‌های علمی و کاربردی سوق داد. ذهن جوانان و خانواده‌ها باید به سمت تحصیل در رشته‌های مهارتی آماده شود و اصحاب رسانه باید این روشنگری را در جامعه انجام دهند.

رضایی با بیان اینکه نظام مهارتی در کشور باید تقویت شود، بر لزوم توجه و حمایت بیشتر از دانشگاه‌های علمی و کاربردی تاکید کرد و گفت: سعی ما این است حق الزحمه به موقع پرداخت شود، درحالی که بدون توجه و کمک دولت این دانشگاه اداره می‌شود. 

وی از تاسیس باشگاه مربوط به مدرسین خبر داد و گفت: نیاز به حمایت دولت داریم و قصد داریم از طریق این باشگاه، مشکلات این دسته از مدرسان را پیگیری و در رفع آن عمل کنیم.

بهرام زمانی، سرپرست مرکز آموزش علمی و کاربردی سازمان همیاری شهرداری‌های استان اصفهان نیز به‌عنوان یکی از روسای مراکز علمی و کاربردی در پاسخ به این پرسش، به چالش‌های دانشگاه علمی و کاربردی در پرداخت به موقع حقوق اساتید اشاره و اظهار کرد: اداره کردن مراکز علمی و کاربردی در شرایط فعلی بسیار سخت شده است. 

وی افزود: نداشتن یارانه دولتی در دانشگاه جامع علمی و کاربردی از یک سو و تنوع دانشگاه‌ها و پایین بودن شهریه دانشگاه علمی و کاربردی نسبت به دیگر دانشگاه‌ها از سوی دیگر، منجر به سخت شدن پرداخت به موقع حق الزحمه اساتید حق التدریس شده است. از سویی دیگر هزینه‌های جاری دانشگاه نیز در میان است که همه این عوامل دست به دست هم داده تا گاهی پرداخت‌ها سر وقت نباشد. 

سرپرست مرکز آموزش علمی و کاربردی سازمان همیاری شهرداری‌های استان اصفهان، راهکار رفع این مشکل را جذب بیشر دانشجو اعلام کرد و گفت: در حال حاضر حمایت‌های ما صرفاً در سطح استان است و حمایت از مراجع بالاتر وجود ندارد. لازم است به منظور کمک به مراکز علمی و کاربردی، حمایت‌ها به‌صورت عملی اجرا شود.

زمانی بر لزوم حمایت بیشتر ارگان‌ها از مراکز علمی و کاربردی تاکید کرد و افزود: متاسفانه حمایت‌ها در حد حرف است. برای مثال مجموعه قراردادهای آموزشی به منظور حمایت از مرکز آموزشی علمی و کاربردی بهتر است با مرکز آموزشی این دانشگاه بسته شود، اما در عمل چنین اتفاقی نمی‌افتد. 

غلامرضا مالکی، معاون علمی دانشگاه علمی و کاربردی استان اصفهان نیز به‌عنوان یکی از مدرسان این دانشگاه در پاسخ به این سوال، گفت: دانشگاه علمی و کاربردی به لحاظ پرداخت وضعیت بهتری نسبت به دیگر دانشگاه‌ها به‌صورت حق‌التدریس دارد. 

وی با بیان اینکه مراکز آموزشی علمی و کاربردی مجاز نیستند کمتر از قیمت مصوب به اساتید حق‌التدریس پرداخت کنند، توضیح داد: در حال حاضر بر اساس نرخ سال گذشته در مقطع کارشناسی ارشد، مبلغ ۳۰ هزار تومان و در مقطع دکتری ۴۰ هزار تومان است. 

این مدرس دانشگاه علمی و کاربردی گفت: مراکز دارای کیفیت آموزشی بهتر، در پرداخت‌ها وضعیت بهتری دارند، اگرچه این حرف به‌صورت مطلق صدق نمی‌کند. مراکزی که دارای تعداد دانشجوی کمتری هستند، عموماً با مشکل در پرداخت مواجه هستند، چراکه مراکز به لحاظ خصوصی بودن، هیچ بودجه دولتی ندارند.

مالکی تاکید کرد: از ۲۲ مرکز فعال در سطح استان اصفهان، حدود ۱۶ مرکز پرداخت به موقع دارند و چند مرکز محدود در استان اصفهان در بحث پرداخت‌ها مشکل دارند که با تاخیر چند ماهه انجام می‌شود. 

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۱ تیر ۱۴۰۱ / ۰۸:۲۴
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1401042113924
  • خبرنگار :