تعیین ۵ نظامی سودانی به عنوان سفرای خارطوم به رغم اعتراضات داخلی

رسانه‌های سودانی امروز دوشنبه اعلام کردند که عبدالفتاح البرهان، رئیس شورای حاکمیتی سودان و فرمانده ارتش این کشور، ۵ ژنرال پلیس، ارتش و نیروهای امنیتی کشورش را به عنوان سفیران خارطوم در وزارت امور خارجه منصوب کرد. قرار است این افراد به عنوان سفیر به کشورهای همسایه اعزام شوند. این درحالی است که اعتراضات در سودان به حاکمیت نظامی ادامه دارد و معترضان خواهان بازگشت دولت مدنی هستند.

به گزارش ایسنا، به گزارش سایت «سودان تریبون»، البرهان طی این تصمیم، "فتح الرحمن محی الدین صالح محمد" را به عنوان سفیر در وزارت امور خارجه سودان منصوب کرد.

در این فهرست، ژنرال جمال عبدالمجید، مدیر سابق سرویس اطلاعات کل و از افسران ارتش نیز دیده می شود و به گفته منابع آگاه، وی احتمالاً وظایف سفارت سودان در جوبا، پایتخت سودان جنوبی را بر عهده خواهد گرفت.

همچنین علی عثمان محمد یونس به عنوان سفیر خارطوم منصوب شد و پیش بینی می‌شود مقصد وی چاد باشد.

همچنین در این حکم از ابراهیم محمد احمد ابراهیم، ​​سفیر وزارت امور خارجه، و سرلشکر بشری احمد ادریس، افسر سابق پلیس که انتظار می‌رود سفیر در جمهوری آفریقای مرکزی باشد، نام برده شده است.

از سوی دیگر، عبدالفتاح البرهان در پیامی در پی بالاگرفتن اعتراضات در سودان گروه‌های مختلف سیاسی از جمله کمیته‌های مقاومت این کشور را به عقل سلیم و گفتگو برای آشتی ملی دعوت کرد.

وی تصریح کرد: ما برای تامین امنیت، صلح و ثبات نیازمند همکاری با یکدیگر هستیم. بر اساس این اصول از تمامی نیروهای سیاسی و اجتماعی، کمیته‌های مقاومت و سایر سازمان‌ها حمایت کرده و بار دیگر خواستار گفتگوی ملی برای دستیابی به چشم‌اندازی امیدبخش برای کشور هستیم.

البرهان با بیان اینکه دوره انتقالی می‌تواند به راحتی پشت سر گذاشته شود، افزود: برگزاری انتخابات در گرو گفتگو است. از نیروهای سیاسی می‌خواهم تا احزاب خود را تشکیل داده و خود را برای انتخابات آماده کنند. به این ترتیب زمینه برای ایفای کامل نقش ارتش در امنیت و دفاع از کشور فراهم خواهد شد.

پس از کودتای نظامی در سودان در ۱۱ آوریل ۲۰۱۹، یک دولت انتقالی با مشارکت نیروهای سیاسی-نظامی در اوت همان سال تأسیس و قرار شد تا ژوئیه ۲۰۲۳ ادامه یابد.

در روز ۲۵ اکتبر ۲۰۲۱ نیز این دولت به بهانه تهدیدات امنیتی و بقای کشور توسط گروه دیگری از ارتش ساقط شده و پس از اعلام وضعیت فوق العاده ده‌ها سیاستمدار از جمله عبدالله حمدوک، نخست وزیر تحت بازداشت قرار گرفت.

ابتکار آشتی و گفتگو که توسط سازمان ملل و اتحادیه آفریقا برای حل بحران سیاسی در این کشور آغاز شده نیز تاکنون به نتیجه‌ای نرسیده است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۰ تیر ۱۴۰۱ / ۰۹:۲۷
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1401042013224
  • خبرنگار : 71516