مصطفی دارایینژاد در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه در همه محصولات کشاورزی به جز سیبزمینی کاهش قیمت داریم زیرا بار فراوان است، گفت: امسال تولیدات ما به غیر از سیب زمینی ۱.۵ برابر بیشتر سال قبل شده است و البته نسبت به سال قبل تولید سیب زمینی کاهش یافته است.
وی ادامه داد: وقتی الگوی کشت نباشد یک سال سیب زمینی کاشت می شود و روی دست کشاورزان میماند و متضرر میشوند و سال بعد یک محصول دیگر. در حقیقت میتوان گفت نبود الگوی کشت بلای جان بخش کشاورزی است. یکسال بیش از نیاز پیاز تولید می شود و دور ریخته می شود و سال بعد آن محصول پیدا نمی شود و این روند هر سال تکرار می شود.
رییس اتحادیه بارفروشان اضافه کرد: کشاورز باید الگوی کشت داشته باشد. باید میزان نیاز کشور و میزان تولید به آن اعلام شود. همچنین باید مصرف داخلی تامین و برای مازاد محصولات برنامه ریزی های لازم صورت گیرد.
وی با بیان اینکه موضوع خرید تضمینی از کشاورز هنوز جا نیفتاده است، گفت: خیال کشاورز باید بابت خرید محصولاتش راحت باشد. تنظیم بازار یعنی همین. اما متاسفانه وقتی بار فراوان است کشاورز ضرر می کند و وقتی بار کم می شود دود آن به چشم مصرف کننده می رود.
دارایی نژاد با اشاره به اینکه دولت باید به خرید تضمینی محصولات استراتژیک همچون گندم و غلات توجه بیشتری کند، گفت: سالهای آینده دنیا با چالش گندم و غلات مواجه خواهد شد. بنابراین باید برای تولید این محصولات برنامه ریزی کرد. کشاورزان باید ذرت و گندم و محصولات اینچنینی بکارند.
وی در پایان گفت: اگر بخش کشاورزی ساماندهی شود درآمد حاصل از صادرات محصولات کشاورزی به اندازه درآمدهای نفتی خواهد بود. ولی متاسفانه بخش کشاورزی صاحب ندارد و برای آن برنامه ریزی نمی شود. اگر مانند تمام دنیا برنامه ریزی انجام شود اتفاقات خوبی در این زمینه رقم می خورد و علاوه براینکه تامین نیاز داخلی به چالش کشیده نمی شود صادرات هم خواهیم داشت.
انتهای پیام