شامگاه پنجشنبه ۱۶ تیر در حاشیه جلسه کارگروه اشتغال و سرمایهگذاری، با حضور معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد کشور و استاندار فارس، رئیس جهاددانشگاهی و مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان فارس، تفاهمنامه همکاری امضاء و مبادله کردند.
رئیس جهاددانشگاهی فارس در این مراسم، گفت: این نهاد انقلابی سال گذشته توانست بیش از سه هزار نفر را با نظارت اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس در حوزه مشاغل خانگی به بازار کار متصل کند.
دکتر مظاهر بابایی ادامه داد: امسال هم با توجه به ظرفیت جهاددانشگاهی، ١٥٠٠ سهمیه دیگر به این استان فارس اختصاص داده شده که پس از ابلاغ دستورالعمل، آموزش متقاضیان آغاز میشود.
او؛ وجود بیش از ١١ برند، استفاده از پشتیبانهای مختلف، برگزاری دورههای آموزشی با بهترین کیفیت و اتصال به بازار را از شاخصهای مهمی برشمرد که موجب انتخاب جهاددانشگاهی به عنوان مجری طرح مشاغل خانگی در سال ١٤٠١ به اختصاص سهمیه فوق شده است.
رئیس جهاددانشگاهی فارس خاطرنشان کرد: اگرچه ظرفیت آموزش ٣ هزار نفر برای استان فارس در طرح مشاغل خانگی در سال گذشته پیشبینی شده بود اما در فراخوانی که انجام شد، بیش از ٧٥٠٠ نفر مراجعه کردند.
بابایی همچنین با بیان اینکه جهاددانشگاهی و کمیته امداد استان فارس همکاریهای مشترک زیادی داشتهاند، که برگزاری دوره مهارتهای عمومی، اشتغال و کارآفرینی ویژه رده سنی ١٨ تا ٣٥ سال، برای ۶۵۰ مددجو طی سال ۱۴۰۰، یکی از آنها بود.
او ادامه داد: امسال هم طی تفاهمنامه مبادله شده کمک به مددجویان کمیته امداد در بخش مشاوره، آموزش، حوزه مشاغل آینده، اتصال به بازار کار و ورود به حوزه دانش بنیان در دستور کار قرار میگیرد.
رئیس جهاددانشگاهی فارس معتقد است که نگاه مثبت کمیته امداد در حوزه دانش بنیان بر خروجی مطلوب طرحهای پیشبینی شده بسیار تاثیر گذار است.
بابایی همچنین تاکید کرد: باید این مهم را مدنظر قرار داد که جامعه هدف چه ظرفیت و استعدادهایی دارد و در مقابل با کدام زیرساخت و امکانات میتوان به بهترین نحو به جامعه هدف خدمات ارائه کرد.
او خاطرنشان کرد: البته انتظار است که در حوزه مشاغل عمومی از جمله مشاغل خانگی، اشتغال خرد و ... ابتدا یک شناخت دقیقی از بازار ایجاد و براساس نیاز روز طرحهای پیشنهادی ارائه شود.
رئیس جهاددانشگاهی فارس با بیان اینکه نیازمند یک نگاه ویژه به مشاغل جدید در عصر ارتباطات هستیم، چرا که با روشهای سنتی نمیتوان مشاغل فعلی را مدیریت کرد، گفت: به عنوان مثال؛ بستر درآمدزایی در فضای مجازی با استفاده از علم آی تی به روشهای مختلف ایجاد شده است؛ روشهایی که با کمترین هزینه و بالاترین بهره وری در حال اجراست.
بابایی با بیان اینکه با ظرفیت خاص در حوزه صنایع خلاق، صنایع فرهنگی و فناوریهای نرم در کشور رو به رو هستیم، افزود: مدیریت منابع، ایجاد یک ساختار مناسب برای عرضه محصولات، برندسازی، استاندارد سازی و ...میتواند ظرفیت بسیار بزرگی در حوزه صنایع خلاق و فناوریهای نرم ایجاد کند.
او در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در حوزه مشاغل خانگی و خرد مشکلاتی وجود دارد که فروش محصولات از جمله آنهاست، تاکید کرد: فروش محصولات به صورت حضوری و مجازی یکی از مباحثی است که باید برای آن برنامه ریزی کرد.به عنوان مثال؛ فروشگاههای زنجیرهای در حوزه مشاغل خانگی باید راهاندازی شود.
رئیس جهاددانشگاهی فارس با بیان اینکه تولیدکنندگان مشاغل خانگی صرفا تولید کننده هستند و اطلاعات کافی و اشراف لازم را بر بازار کار ندارند، گفت: اگر زیرساختهایی نظیر فروشگاههای زنجیرهای ایجاد شود، هم تولیدکننده میتواند محصول خود را بفروشد و هم شهروندان میتوانند محصولات مدنظر را با ارزان ترین قیمت و با کیفیت ترین کالا، تامین کنند.
بابایی همچنین ایجاد فروشگاه زنجیرهای مشاغل خانگی، تعریف برندهای جدید برای مشاغل خانگی، تامین زیر ساخت فروش ساخت مجازی، استفاده از ظرفیتهای صنایع خلاق و فرهنگی در حوزه دانش بنیان و راهاندازی کارخانه نوآوری صنایع خلاق و فرهنگی در فارس را از پیشنهاداتی عنوان کرد که اثرات مثبتی بر رفع مشکلات حوزه مشاغل خانگی دارند.
به گزارش ایسنا، تفاهمنامه مبادله شدن بین جهاددانشگاهی و کمیته امداد امام خمینی(ره) استان فارس برای همکاری در زمینههای آموزشی، فرهنگی، رسانهای، پژوهشی و اجرایی، امضا و مبادله شد.
این تفاهم نامه باهدف توسعه زمینه همکاریهای مشترک، بهره مندی از ظرفیتهای موجود و افزایش تعاملات دوجانبه، با هدف اتخاذ تدابیر و انجام اقدامات مؤثر و کارآمد در راستای ترویج فرهنگ خیر و احسان و نشر سنتهای حسنه اسلامی، کاهش فقر و نابرابری و توسعه کمی و کیفی خدمات به گروههای هدف به امضاء طرفین رسید و مبادله شد.
انتهای پیام