چشم‌هایی که تنها گرد و غبار می‌بینند

اکنون تابستان فرارسیده و مردم خراسان جنوبی باز هم از گرد و غبار رنج می‌برند و گویی چشمی برای دیدن وجود ندارد؛ چشم‌هایی که تنها گرد و غبار می‌بینند و انگار قرار نیست هیچ گاه آسمان صاف کویر را ببینند.

از آنجایی که خراسان جنوبی خشکسالی های چندین ساله را پشت سر گذاشته و خاک استان سست و بی رمق شده، به دنبال افزایش زمان بادهای ۱۲۰ روز سیستان به ۱۸۰ روز، وضعیت هوای خراسان جنوبی نیز، اکنون بحرانی و باید گفت افزایش پوشش گیاهی می‌تواند در کاهش این پدیده موثر باشد.

 به گزارش ایسنا، خراسان جنوبی، استان غبارهای بی امانی است که گویی در ماه‌هایی از سال گرد کانون‌های فرسایش بادی بر آسمانش می‌نشیند. به گفته کارشناسان هنوز هم باید منتظر گرد و عبارهای بیشتر با شدت گرفتن خشکسالی باشیم.

افزایش ۳ برابری تعداد روزهای گرد و غباری

علیرضا خندان رو، مدیرکل هواشناسی خراسان جنوبی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: تعداد روزهای گرد و خاکی خراسان جنوبی در بهار امسال حدود ۳ برابر بیشتر از بهار سال گذشته بوده است.

وی گفت: بهار امسال میانگین تعداد روزهای همراه با پدیده گرد و خاک در   استان حدود ۲۶ روز بوده که بهار پارسال این آمار ۹ روز  و میانگین بلند مدت ۱۰ روز بوده است.

وی  افزود: بیشترین تعداد روزهای همراه با گرد و خاک در این مدت در سربیشه با ۴۰ روز و پس از آن در حاجی آباد زیرکوه با ۳۸ روز و در بیرجند با ۲۷ روز ثبت شده است.

خندان رو با اشاره به اینکه کمترین تعداد روزهای همراه با گردو خاک در بهار امسال مربوط به بشرویه با ۱۰ روز بوده است، تصریح کرد: بیشترین کاهش دید افقی نیز در این مدت در حاجی آباد زیرکوه و طبس ثبت شده است.

وی عمده علت افزایش این پدیده را در استان، افزایش سرعت وزش باد، خشکسالی و کم بارشی اعلام کرد و یادآور شد: اگر چه بارندگی‌های امسال نسبت به مدت بلند مدت افزایش پیدا کرده است، اما تغییری در وضع موجود ایجاد نمی‌کند چراکه باز هم مقدار بارندگی مطلوب نیست.

خرید ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوا هزینه سنگینی دارد

اسدالله حاتمی، مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی نیز اظهار کرد: طبق داده‌های ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوا در خراسان‌ جنوبی، علت اصلی پایین بودن کیفیت هوا در برخی روزها گرد و غبار است که بارها نیز در جلسات مختلفی به آن پرداخته شده است.

وی اظهار کرد: اکنون در خراسان‌جنوبی تنها شهرهای بیرجند، سرایان، نهبندان و حاجی آباد ایستگاه سنجش کیفیت هوا دارند.

وی افزود: ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوای خراسان جنوبی بیشتر شاخص میزان ذرات محیطی و گرد و غبار را نشان می‌دهند که بر این اساس علت اصلی پایین بودن کیفیت هوا در خراسان‌جنوبی گرد و غبار است که بارها نیز در جلسات مختلفی به آن پرداخته شده است.

حاتمی بیان کرد: خرید ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوا هزینه سنگینی دارد و نیازمند اعتبار ویژه است؛ بنابراین اکنون برنامه‌ای برای تجهیز سایر شهرستان‌های خراسان‌جنوبی به ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوا وجود ندارد.

وی یادآور شد: با توجه به خشکسالی و کم بارشی امسال پیش بینی می‌شود تعداد روزهای ناسالم و کم کیفیت هوا نسبت به سال گذشته افزایش داشته باشد؛ همانگونه که در پنج ماه گذشته افزایش داشته است.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱۶ تیر ۱۴۰۱ / ۰۹:۰۳
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1401041611045
  • خبرنگار :