چاره معلولان فاقد گواهینامه یا خودرو برای تسهیل «تردد» چیست؟

سازمان بهزیستی و پلیس راهور ناجا با همکاری مشترک به افراد معلول واجد شرایط «پلاک خودرو ویژه معلولان» می‌دهند و از آنجایی که در حال حاضر تعداد متقاضیان دریافت پلاک ویژه زیاد است، ممکن است این افراد از نظر دستورالعملی و ضوابط قانونی بهزیستی و پلیس راهور شرایط دریافت پلاک ویژه را نداشته باشند. بر این اساس بهزیستی برای این افراد چاره دیگری در قالب "بسته تردد" اندیشیده است.

به گزارش ایسنا،‌ پلاک خودروی ویژه معلولان امکان بهره‌مندی فرد دارای معلولیت از جای پارک ویژه معلولان را برای آنها فراهم می‌کند و از سوی دیگر پلیس و سایر رانندگان با مشاهده این پلاک متوجه می‌شوند که فرد راننده، دارای معلولیت است.

فروردین ماه بود که محسن ایروانی، سرپرست دفتر امور توانمندسازی معلولان سازمان بهزیستی کشور به ایسنا اعلام کرد که صدور مجوز برای پلاک ویژه خودروی معلولان مبتنی بر بودجه نیست. صدور این مجوزها فقط وابسته به این امر است که معلولان جسمی حرکتی اندام تحتانی دارای خودرو و گواهینامه بتوانند از این امتیاز جهت انجام فعالیت‌های شغلی و اجتماعی بهره‌مند شوند.

اما طبق گفته سرپرست دفتر توانمندسازی معلولان، روند اعطای پلاک ویژه خودرو به این صورت است که پس از ارائه درخواست کتبی از سوی معلولان متقاضی به واحدهای مددکاری شهرستان‌ها، در صورت برخورداری از شرایط اولیه دریافت پلاک ویژه (معلولان جسمی حرکتی متوسط، شدید و خیلی شدید مطابق با دستورالعمل) موارد به کمیته توانبخشی ارجاع و در صورت تایید نهایی توسط مدیر شهرستان به استان مربوطه ارجاع داده می‌شود. بهزیستی استان‌ها پس از جمع‌آوری تقاضاهای شهرستان‌های تابعه، آنها را در قالب لیست واحدی به بهزیستی کل کشور اعلام می‌کند.

وی ادامه داد: در نهایت دفتر توانمندسازی معلولان سازمان بهزیستی کشور مشخصات تمامی معلولان واجد شرایط را در قالب یک لوح فشرده به صورت محرمانه و مهر شده به معاونت فنی مهندسی و خدمات ترافیک پلیس راهور ارسال می‌کند که پس از طی مراحل اداری، بارگذاری اطلاعات بر روی سایت راهور ناجا صورت می‌گیرد و معلولان می‌توانند با در دست داشتن مدارک شناسایی و معرفی‌نامه استان به واحدهای تعویض پلاک مراجعه و پلاک خود را تعویض کنند.

چندی پیش یوسف رضایی، معاون امور توانبخشی بهزیستی استان تهران به ایسنا نیز در این باره گفت که براساس آخرین دستورالعمل ارسال شده، صدور مجوز پلاک ویژه خودرو برای افراد دارای معلولیت منوط بر این است که افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید در اندام تحتانی و دارای خودرو و گواهینامه باشند تا بتوانند از این امتیاز جهت انجام فعالیت‌های شغلی و اجتماعی بهره‌مند شوند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر تعداد متقاضیان دریافت پلاک ویژه زیاد است، اما این افراد از نظر دستورالعملی و ضوابط قانونی بهزیستی و پلیس راهور شرایط دریافت پلاک ویژه را ندارند، گفت: بر همین اساس بهزیستی برای این افراد خدمت دیگری در قالب بسته تردد در نظر گرفته است؛ بهزیستی با شهرداری توافق کرده تا افرادی که فاقد شرایط دریافت پلاک ویژه خودروی معلولان هستند، از مجوز ورود به طرح ترافیک استفاده کنند.

به گفته معاون امور توانبخشی بهزیستی استان تهران درخصوص افراد دارای معلولیتی که فاقد توانایی رانندگی یا خودرو هستند، تعدادی از افراد دارای معلولیت که فاقد گواهینامه هستند می‌توانند از طریق یکی از ۶ نفر بستگان درجه یک (پدر، مادر، خواهر، بردار، همسر و فرزند) به شرط زندگی با فرد معلول از مجوز ورود به طرح ترافیک بهره مند شوند. این افراد می‌توانند با ورود به سایت «تهران من» و ثبت پلاک خودرو و انجام  مراحل قانونی و نیز ارائه اسناد و مدارک معتبر به مددکار مربوطه، از این خدمت در طول سال استفاده کنند.

برای بهره‌مندی از مجوز ورود به طرح ترافیک، لیستی از اسامی این افراد از سوی بهزیستی به شهرداری ارائه می‌شود.

وی گفت: همچنین تعدادی از افراد دارای معلولیت هستند که والدین یا سرپرست این افراد فاقد خودرو هستند که برای این افراد نیز کمک هزینه ایاب و ذهاب از سوی سازمان بهزیستی در نظر گرفته شده است.

معاون امور توانبخشی بهزیستی استان تهران تصریح کرد: کمک هزینه ایاب و ذهاب که هر سه ماه یکبار به افراد دارای معلولیت با شرایط ذکر شده پرداخت می‌شود معادل ۹۶۰ هزار تومان برای ساکنین سه شهرستان تهران، ری و شمیرانات و ۷۲۰ هزار تومان برای سایر شهرستانهای استان (به ازای یک سال پرداخت می‌شود) است.

لازم به ذکر است که به دلیل وجود محدودیت‌هایی در ارائه کمک هزینه ایاب و ذهاب، اولویت سازمان برای ارائه این خدمت، با مددجویانِ نیازمند به خدمات درمانی است.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۱۷ تیر ۱۴۰۱ / ۰۳:۴۱
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 1401041510748
  • خبرنگار : 71584