به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی بیمه البرز، علیرضا مقرب با قدردانی از خدمات ارزنده آتشنشانان و گرامیداشت یاد شهدای آتشنشان، گفت: صنعت بیمه کشور در حوزه ایمنی و آتشنشانی با چالشهای فراوانی مواجه است چون تنها 43 درصد سازههای ساختمانی موجود در کشور استاندارد هستند که این موضوع شرکتهای بیمه را در ارایه خدمات در حوزه بیمههای آتش سوزی، مسوولیت و مهندسی ساختمانها با مشکل مواجه ساخته است.
وی افزود: در سال 1400، چهار درصد کل پورتفوی صنعت بیمه کشور متعلق به بیمه آتشسوزی بود این در حالی است که شرکتهای بیمه در سال مذکور پنجاه هزار میلیارد ریال در بیمههای آتشسوزی، مهندسی و مسوولیت خسارت پرداخت کردند که نسبت به پورتفوی جذب شده، رقم بالایی است.
دبیر کارگروه بیمه آتشسوزی سندیکای بیمهگران ایران درخواست کرد ضمانت اجرایی حوزه ایمنی و آتشنشانی ساختمانها بر عهده سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی قرار گیرد تا آتشنشانی بتواند به عنوان ضابط قضایی جلوی فعالیت سازههای ناایمن را بگیرد.
وی از تدوین طرحی در سندیکای بیمهگران ایران و ارایه به دولت مبنی بر اجباری کردن بیمه آتشسوزی واحدهای مسکونی خبر داد.
وی ادامه داد: پیش از حوادث سهمگین ساختمان پلاسکو، کلینیک پزشکی اطهر و برج متروپل، صنعت بیمه کشور بارها توصیه به ایمنسازی این سازهها کرده بود و حتی شرکتهای بیمه از تحت پوشش قرار دادن این سازهها به دلیل ناایمن بودن خودداری کردند ولی متاسفانه به دلیل نبودن ضمانت اجرایی با حوادث ناگواری در این سازهها مواجه شدیم که متاسفانه به شهادت آتشنشانان ایثارگر و تعدادی از هموطنان عزیزمان انجامید.
وی با بیان این که سازمانها و نهادها نباید عملکرد صنعت بیمه را در حساسیت به خرج دادن در صدور بیمههای آتشسوزی و مسوولیت زیر سوال ببرند، تاکید کرد: شرکتهای بیمه بنگاههای تجاری هستند و چون به جز بیمه ایران که دولتی است بقیه به صورت سهامی عام اداره میشوند و باید پاسخگوی سهامداران باشند وظیفه دارند مطابق با قوانین موجود، ریسکها را ارزیابی و بر اساس سود حاصله، ریسک مورد نظر را تحت پوشش بیمه قرار دهند، اگر ریسکی ( در بخش ساختمان) قابلیت بهرهبرداری ندارد، نهادهای ناظر همچون شهرداری و سازمان نظام مهندسی باید جلوی بهرهبرداری آن را بگیرند.
رییس شورای فنی بیمه البرز در عین حال تاکید کرد: در حوادث طبیعی و ملی همیشه صنعت بیمه کشور بیش از تعهد خود انجام وظیفه کرده و پشتیبان دولت در جبران خسارتها بوده است. به عنوان مثال در زلزله کرمانشاه صنعت بیمه کشور سه هزار میلیارد ریال خسارت به زیاندیدگان پرداخت کرد که از این میزان، دو هزار میلیارد ریال تحت پوشش بیمه نبود و بحث حمایتی و کمک به دولت برای جبران خسارت بود. در سیل استان گلستان هم همین بحث حمایت صنعت بیمه از دولت وجود داشت و بخشی از پرداخت خسارتهای انجام شده تحت پوشش صنعت بیمه کشور نبود.
مقرب ادامه داد: هرچند صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی با همکاری دولت و صنعت بیمه کشور در سال 1399 تاسیس شد ولی تعهد بیمهنامههای تحت پوشش این صندوق بسیار پایین است و لازم است صاحبان واحدهای مسکونی خود به بیمه کردن ساختمان و اموالشان اقدام کنند.
رییس شورای فنی بیمه البرز در وبینار "نقش انواع بیمهها در تامین مالی حوزه ایمنی و آتشنشانی" درباره بیمه سرمایههای ملی توضیح داد: بیمههای اتکایی یکی از چالشهای اساسی امروز کشور است چون به دلیل تحریمها، صنعت بیمه کشور نمیتواند از شرکتهای بینالمللی اتکایی بهره ببرد و به همین دلیل صندوق اتکایی ویژه تحریم تاسیس شد ولی باید در نظر داشت سرمایه کل صنعت بیمه کشور شاید به اندازه یک هلدینگ پتروشیمی کشور نباشد و در صورت بروز حادثههای بزرگ احتمالی به ویژه در بخش انرژی و نفت، با مشکل مواجه خواهیم شد.
بنابراین گزارش، وبینار تخصصی "نقش انواع بیمهها در تامین مالی حوزه ایمنی و آتشنشانی" با حضور رییس و اعضای شورای فنی و معاونان مدیریت بیمههای آتشسوزی شرکت بیمه البرز، اساتید دانشگاه و مدیران و معاونان سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران برگزار شد.
انتهای رپرتاژ آگهی