وحید عزیزی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: در پی استعلامی که از سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گرفته شد، امسال به دلیل خشکسالی فراگیر در کشور و نیز وقوع پدیده ریزگردها و در راستای همسانسازی روند بهرهبرداری از محصولات فرعی جنگلها و مراتع (سقز و کتیرا)، هر گونه بهرهبرداری از این منابع در سراسر استان ممنوع است.
وی مهمترین محصولات فرعی عرصه های جنگلی و مرتعی استان را شامل برداشت شیره سقز از درختان بنه و صمغ کتیرا از بوته گون عنوان کرد و افزود: آخرین سالی که مجوز بهرهبرداری از محصولات فرعی شامل سقز و کتیرا درجنگلها و مراتع استان سال صادر شد، سال 1399 بود که 50 تن محصول برداشت شد.
رئیس اداره بهرهبرداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه ادامه داد: توان تولید محصولات سقز و کتیرا در استان کرمانشاه در سالهای نرمال که برداشت مجاز است، بیش از 120 تن است.
وی با بیان اینکه سقز و کتیرا منبع درآمد تعدادی از ساکنان مناطقی از استان کرمانشاه است، گفت: این محصولات پرارزش از بهترین انواع صمغها هستند که از آنها فرآوردههای متعددی بدست میآید که در صنایع مختلف چاپ، دارویی و... کاربرد دارند.
وی یادآور شد: سقز و کتیرای بدست آمده بعد از برداشت و فرآوری، توسط دلالان و واسطهها به سایر نقاط کشور و حتی خارج از کشور صادر میشود.
عزیزی در ادامه با بیان اینکه استان کرمانشاه 528 هزار هکتار جنگل و یک میلیون و 192 هزار و 595 هکتار مرتع دارد، گفت: استان کرمانشاه 200 هزار هکتار بنهزار و 100 هزار هکتار گونزار دارد.
برداشت سقز و کتیرا بستگی به شرایط اقلیمی، بارندگیها و... دارد و اغلب هر دو سال یکبار اجازه برداشت به بهرهبرداران داده میشود، البته گاهی این فاصله زمانی طولانیتر هم میشود.
انتهای پیام