دکتر"علی اصغر خیرخواه" در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با اشاره به وضعیت بیماری کریمه کنگو در جنوب کرمان گفت: بیماری تب کریمه کنگو یک بیماری خونریزی دهنده تب دار مشترک بین انسان و حیوان است که در صورت عدم درمان مرگ و میر بالایی دارد.
وی با اشاره به راه های انتقال بیماری افزود: یکی از راهها از طریق گزش کنه است که عفونت در انسان پس از گزش توسط کنه آلوده و یا له کردن آن روی پوست ایجاد می شود.
خیرخواه با بیان اینکه تماس با خون، ترشحات و بافت حیوان آلوده در هنگام ذبح دام،کمک به زایمان دام،قطعه کردن گوشت تازه دام آلوده راه دیگ انتقال است، تصریح کرد: انتقال از انسان به انسان از طریق تماس با خون و ترشحات آلوده بیماران اتفاق می افتد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جیرفت با اشاره به راههای پیشگیری بیماری گفت:
توصیه می شود از خرید و مصرف گوشت دامهایی که به صورت قاچاق وارد و به صورت غیر بهداشتی ذبح و عرضه می شوند خوداری کنید.
خیرخواه افزود: برای پیشگیری باید از کشتار دام در محیط خارج از کشتارگاه خوداری و از تماس مستقیم پوستی با خون و ترشحات آلوده دامی در حین زایمان دام پرهیز شود و کسانیکه که در محیط دامپروری و روستایی خصوصا در فصل بهار و تابستان حضور دارند جهت جلوگیری از گزش کنه ها از مواد دور کننده حشرات ،لباسهای آستین بلند و چکمه استفاده کنند.
وی در ادامه بیان توصیه های بهداشتی به منظوری پیشگیری از ابتلای به این بیماری افزود:باید از له کردن کنه بر روی پوست خود اکیدا خوداری شود و هنگام تماس با گوشت،خون و ترشحات دام استفاده از دستکش و وسایل حفاظت فردی توصیه می شود و گوشت و جگر بعد از پخت کامل استفاده و گوشت و به مدت ۲۴ ساعت در دمای ۲تا ۸ درجه (یخچال)نگهداری گردد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جیرفت از بهبود وضعیت یک بیمار مبتلا به این بیماری در منطقه جنوب کرمان خبرداد و گفت : یک مورد مثبت خانم ۳۱ ساله که مثبت شده و تحت درمان قرار گرفته و با حال عمومی خوب مرخص شده است