امیر نقیها از محققان این طرح در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه در این شرکت اقدام به بومیسازی موتورهای "Brushless DC Motor" یا موتورهای BLDC کردیم، افزود: این نوع موتورها برای اولین بار در آمریکا ثبت اختراع شد و ما توانستیم با دانش فنی محققان کشور این موتور را در کشور تولید و بومیسازی کنیم.
وی با بیان اینکه این موتور را برای کولرهای آبی بومیسازی کردیم، یادآور شد: قابلیت و توانمندیهای موتورهای BLDC نسبت به موتورهای قدیمی در این است که در آن درایو و یک کلید هوشمند نصب شده و با استفاده از آن میتوان دمای ساختمان را با استفاده از سنسورهایی که در داخل کلید هوشمند قرار دادیم، تنظیم کرد.
نقیها با بیان اینکه این سنسور در ۷ حالت مختلف قابل تنظیم است، در خصوص مکانیزم اثرگذاری این موتور در کاهش مصرف برق، توضیح داد: موتورهای بومیسازی شده دارای نوعی سیم پیچی و آهن ربایی هستند که میتواند با مصرف انرژی کمتر دمای محیط را تنظیم کند. به طور میانگین این موتور نسبت به سایر موتورها حدود ۶۰ درصد کاهش مصرف انرژی دارد.
این محقق با تاکید بر اینکه در این سیستم از طریق سه رشته سیم، ارتباط میان موتور و سنسورها فراهم میشود، اضافه کرد: این سنسورها بر روی کلید کولر که در ساختمانها نصب میشود، قرار دارد و از طریق این سیمها، سنسور به موتور فرمان لازم را صادر میکند و دور موتور را کم یا زیاد میکند. به عبارت دیگر دور موتور بر اساس راندمان، تنظیم میشود.
نقیها در پاسخ به این سوال که تنظیم دور موتور با استفاده از کلید قابل رفع است و نیازی به این سیستم نیست، توضیح داد: در این سیستم کاربر قادر است در ۷ حالت، دور موتور و دمای محیط را تنظیم کند.
محمد توکلی، مدیرعامل این شرکت نیز در گفتوگو با ایسنا، موتور BLDC بومی شده در این شرکت را دارای ۲ بخش "موتور" و "درایو" دانست و خاطر نشان کرد: درایو استفاده شده در این محصول موجب کنترل موتور میشود و چند خاصیت را به موتور میدهد که یکی از آنها کنترل دور است. محصول تولید شده میتواند تا هفت پله، دور موتور متفاوتی را ایجاد کند. جریان، قفل شدگی شفت موتور و تنظیم ازدیاد دمای موتور که باعث افزایش طول عمر موتور میشود، از دیگر ویژگیهای این محصول دانش بنیان به شمار میرود.
توکلی افزود: بر اساس توانمندیهای موتور ساخته شده، برای این محصول ۳۶ ماه ضمانت تعویض در نظر گرفتهایم.
مدیر عامل این شرکت، ضد آب بودن بدنه موتور را از دیگر مزایای این محصول نام برد و یادآور شد: کلید این محصول دارای محافظ جان است، دمای ساختمان را چک میکند و به صورت اتوماتیک هفت پله دور موتور را بر اساس دمای هوای اتاق کم و یا زیاد میکند.
وی اضافه کرد: علاوه بر اینها، این کلید هوشمند قابلیت اتصال به تلفن همراه را دارد و کاربران میتوانند با تلفن همراه به نرم افزار محصول متصل شوند و دور موتور را کم و زیاد کنند.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان با بیان اینکه در حال حاضر در کشور ۸۰۰ هزار موتور کولر آبی از این محصول استفاده میکنند، افزود: اگر هر کدام از این کولرها ۲۰۰ وات صرفه جویی مصرف برق داشته باشند، معادل۱۶۰ مگاوات کاهش مصرف برق رخ خواهد داد؛ یعنی به عبارتی با استفاده از این محصول هر ساله یک نیروگاه ۱۶۰ مگاواتی تولید میشود و اگر این محصول بر روی تعداد کولرهای آبی موجود در ایران که حدود ۱۸ میلیون کولر آبی است، نصب شود، مشکل قطع برق ایران کاهش خواهد یافت.
به گفته این فعال حوزه فناوری با استفاده از این محصول میتوانیم سالانه ۵ هزار و ۵۰۰ مگاوات صرفه جویی برق داشته باشیم. نیروگاه اتمی بوشهر ۲ هزار مگاوات ظرفیت تولید دارد، ولی با استفاده از این محصول معادل ۲ نیروگاه اتمی بوشهر صرفهجویی برق صورت میگیرد.
وی صدای کم را از دیگر مزایای این موتور بومی دانست و ادامه داد: این موتور در هنگام شروع به کار مصرف برق ناگهانی ندارد و افزایش سرعت موتور به صورت آهسته صورت میگیرد. همچنین دارای حفاظت نوسان ولتاژ ورودی و حفاظت ازدیاد گرمای موتور و قفل شوندگی شافت موتور و حفاظت اضافه بار است.
توکلی خاطر نشان کرد: این محصول میتواند جایگزین محصول قدیمی بدون هیچ گونه نیاز به جابه جایی سیم کشی ساختمان شود و این قابلیت دیده شده که روی پایه موتور موجود در بدنه کولر مستقر شود.
انتهای پیام