به گزارش ایسنا، جلسه علنی مجلس به ریاست علی نیکزاد برگزار شد و گزارش کمیسیون اقتصادی مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از شرکت شستا از سال ۱۳۹۲ الی ۱۳۹۹، گزارش کمیسیون اجتماعی مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان تأمین اجتماعی در حوزه انتصابات و نحوه مدیریت شرکتهای وابسته خصوصاً شستا و گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از نحوه عملکرد وزارت نیرو در خصوص انتقال آب بین حوضهای و ... در دستورکار نمایندگان قرار گرفت.
همسران دیپلمات های خارجی مقیم تهران هم در جلسه علنی امروز مجلس حضور پیدا کردند.
علی نیکزاد که اداره جلسه علی امروز مجلس را بر عهده داشت، در نطق پیش از دستور خود بیان کرد: امروز هفتم تیرماه سالگرد شهادت مظلومانه آیت الله دکتر بهشتی و ۷۲ تن از یاران باوفای ایشان و پیروان راستین بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی است که با انفجار بمب به دست منافقان کوردل در دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی ایران به شهادت رسیدند. یادشان را گرامی میداریم و به روح مطهرشان درود میفرستیم.
نایب رئیس مجلس افزود: همچنین امروز، روز قوه قضائیه است که به مسئولین محترم این قوه و دستاندرکاران قضا این روز را تبریک عرض میکنیم.
ناطقین مجلس
درخواست نماینده ایلام برای قرار گرفتن این شهر در لیست مناطق جنگی
شریفیان: دولت در تبیین اصلاح نظام اقتصادی برای مردم بیشتر تلاش میکرد
حدادی: رئیس جمهور سریع تر وزیر پیشنهادی کار را معرفی کند
رسولی نژاد: با مفسدان اقتصادی با اشد مجازات برخورد شود
رحمانی: ایران همواره خواستار توافقی عادلانه بوده است
***
در جریان جلسه علنی، نمایندگان گزارش کمیسیون اجتماعی مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان تأمین اجتماعی در حوزه انتصابات و نحوه مدیریت شرکت های وابسته خصوصاً شستا را بررسی کرده و در نهایت با آن موافقت کردند.
در ادامه نیز گزارش کمیسیون اقتصادی مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از شرکت شستا از سال ۱۳۹۲ الی ۱۳۹۹ بررسی شد که در نهایت این درخواست هم مورد موافقت نمایندگان قرار گرفت.
در جریان بررسی تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت شستا، علی خضریان سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ تاکید کرد: یکی از تلخترین اتفاقاتی که در خصوص شستا رخ داد این بود که در هشت سال دولت آقای روحانی این هلدینگ بزرگ که فعالیت گسترده اقتصادی در سطح کشور داشت به حیاط خلوت سیاسی بدل شد.
همچنین سید غنی نظری نماینده مردم خلخال و کوثر با تاکید بر اینکه باید روشن شود که در سازمان تامین اجتماعی چه میگذرد؟ افزود: هدف از تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان تامین اجتماعی روشن شدن علت کجیها و نادرستیها در عملکرد این سازمان و شرکتهای تابعه آن میباشد.
علی آذری عضو کمیسیون عمران گزارش این کمیسیون در خصوص سانحه قطار مسافری مشهد - یزد را قرائت کرد.
کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گزارش مربوط به بررسی سانحه قطار مسافری مشهد - یزد، ضمن بیان عوامل مرتبط با این حادثه همچون عوامل سازمانی، فنی، محیطی و انسانی و عدم انجام وظیفه درست محافظین راهها، به این موضوع اشاره کرد که «هرچند حضور بیل مکانیکی یکی از عوامل اصلی حادثه محسوب میشود ولیکن سوال اصلی این است که چرا بیل مکانیکی متعلق به پیمانکار خط در حریم خط ریلی قرار میگیرد و چرا کسی از این امر جلوگیری نمینماید؟»
سیدمیعاد صالحی مدیرعامل شرکت راهآهن که در جلسه علنی امروز مجلس حضور یافته بود، تاکید کرد: با نفوذ فناوری و هوشمندسازی شبکه حمل و نقل ریلی شاهد ارتقاء ایمنی و جلوگیری از تکرار حوادث تلخ خواهیم بود.
مهدی طغیانی سخنگوی کمیسیون اقتصادی هم با اشاره به گزارش کمیسیون عمران تاکید کرد که بهسازی و نوسازی ناوگان ریلی کشور با واگذاری به بخش خصوصی واقعی و نه فاسد، اتفاق می افتد.
همچنین البرز حسینی نماینده خدابنده با بیان اینکه مشکلات جدی در حوزه راه آهن وجود دارد، گفت: در این حادثه مجموعه دولت مقصر است و باید استعفا و سپردن مسئولیت به فرد دیگری انجام می شد تا جامعه متوجه مسئولیت پذیری شود، نه اینکه صرفا به یک عذرخواهی بسنده شود.
در جریان بررسی گزارش کمیسیون عمران در خصوص سانحه قطار مسافری مشهد - یزد، محمدباقر قالیباف گفت: توقع مجلس و خانوادههای داغدار از قوه قضائیه این است که با افراد متخلف برخورد شود. مردم منتظر هستند تا ببینند در زمان مشخص مقصران این حادثه به چه مجازاتی میرسند؟ جبران مالی و ابراز همدردی از مسئولیتهای انسانی ما است اما وظیفه اصلی ما این است که در زمان مشخص با مقصران این حادثه برخورد شود. عناصر مدیریتی که تخلف نیز داشتند باید تنبیه انضباطی شوند.
دیگر اخبار مرتبط را می توانید در لینک های زیر دنبال کنید.
نوروزی: وزیر راه درباره سانحه قطار مشهد- یزد در مجلس پاسخگو باشد
نماینده طبس: با عاملان سانحه قطار مشهد - یزد برخورد عبرت آموز شود
دهمرده: اگر جای وزیر راه بودم استعفا میدادم
صباغیان: باید جایگاه وضعیت کشور در حوادث ریلی و راه آهن مشخص شود
***
نمایندگان در ادامه جلسه علنی، گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از نحوه عملکرد وزارت نیرو (دولت قبل)در خصوص انتقال آب بین حوضهای را بررسی و آن را با ۱۲۰ رای از مجموع ۲۱۷ رای ماخوذه تصویب کردند.
در حمایت از این تصمیم مجلس، احمد راستینه نماینده مردم شهرکرد گفت: حراست و صیانت از آب وظیفه ملی است و طراحان این تحقیق و تفحص نگاهشان منطقه ای نیست بلکه هدف از این تحقیق و تفحص رسیدن به یک اجماع ملی در صیانت از آب است.
از طرف دیگر حجت الاسلام سید سلمان ذاکر نماینده مردم ارومیه خاطرنشان کرد: امروز باید وزارت نیرو را به سد سازی و انتقال آب تشویق کنیم به جای آن که با تصویب طرح های تحقیق و تفحص دست این وزارتخانه را ببندیم.
همچنین حجت الاسلام محمد تقی نقدعلی نماینده خمینیشهر از تحقیق و تفحص از نحوه عملکرد وزارت نیرو انتقاد کرد و گفت: تحقیق و تفحصی که فقط به نفع چهارمحال و بختیاری باشد، مورد قبول نیست.
حجت الاسلام احد آزادیخواه نماینده مردم ملایر هم با بیان اینکه علل و عوامل مطرح شده برای سانحه ریلی قطار مسافری مشهد یزد واقعاً مضحک و خنده دار است، اظهار کرد: تقاضا دارم این پرونده به کمیسیون اصل ۹۰ یا مراجع قانونی ارجاع و تا حصول نتیجه پیگیری شود و نتیجه آن نیز به اطلاع خانواده های داغدار برسد تا بدانند نمایندگان مجلس پیگیر مشکلات آنها هستند.
اخطارها و تذکرات نمایندگان مجلس
نجابت: طرح حمایت مالی از افشاگران فساد در دستور مجلس قرار گیرد
صباغیان خطاب به دستگاه دیپلماسی: مراقب باشید فریب نخورید
نقدعلی: مردم اصفهان نمیگذارند یک قطره آب به جای دیگری انتقال یابد مگر...
انتقاد سنگدوینی از عدم همکاری بانکها در ارائه تسهیلات
خسروی: برای «صادقالوعد» بودن دولت زمان تعیین شود
***
روز گذشته متقاضیان استیضاح کننده مشخصا لطف الله سیاهکلی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تاکید کرد که استیضاح وزیر صمت حدنصاب لازم را دارد و باید هیات رییسه تقاضای استیضاح را اعلام وصول کند، اما محمدباقر قالیباف در جلسه علنی امروز با ارائه توضیحاتی استیضاح سیدرضا فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت را اعلام وصول نکرد و از متقاضیان استیضاح کننده خواست که فرصت دو ماهه به فاطمی امین بدهند که مورد موافقت نمایندگان قرار گرفت.
در ادامه جلسه علنی، احمد امیرآبادی فراهانی، عضو هیات رئیسه مجلس نامه ۲۰۲ نماینده مجلس شورای اسلامی خطاب به رئیس جمهور را در حمایت از افزایش ظرفیت پذیرش پزشکی قرائت کرد و گفت: نمایندگان درخواست دارند منافع مردم را در اولویت تصمیم گیری های خود قرار دهید.
انتهای پیام