ابراهیم صفایی، مدیر فنی یکی از شرکتهای تعاونی مهندسی در حوزه تصفیه آب و مخترع این سیستم در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه این شرکت از سال ۸۶ فعالیت خود را با طراحی و تولید دستگاههای رسوبزدای الکترونیکی آغاز کرد، گفت: این دستگاه نقش مؤثری در کاهش مصرف انرژی برق و گاز دارد و همچنین در کاهش اتلاف منابع آبی نیز مؤثر است.
وی کمک به حفظ محیط زیست از طریق جلوگیری از اسیدی و نمکی شدن آبهای زیر زمینی را از دیگر مزایای این دستگاه رسوبزدای الکترونیکی این شرکت نام برد و اظهار کرد: رسوباتی که ما از آن با نام کلی "شوره" یاد میکنیم، حاصل مصرف آب است؛ چرا که آبهای معمولی همواره دارای یکسری املاح است و زمانی که آب گرم میشود، این املاح تبدیل به مواد جامد غیر محلول خواهد شد و در نهایت در لولهها رسوبگذاری خواهد کرد.
صفایی با بیان اینکه این رسوبات در برخی موارد تا ۸۰ درصد ظرفیت لولههای انتقال آب را مسدود میکند، خاطر نشان کرد: این وضعیت بیشتر در لولههای انتقال آب موجود در موتورخانهها قابل مشاهده است. این رسوبات موجب میشود مجاری عبور آب تنگتر شود و از سوی دیگر پمپها برای انتقال آب، انرژی زیادتری را باید صرف کنند.
به گفته وی، علاوه بر اینها رسوبگذاری در جداره تجهیزات موجب کاهش سرعت و نرخ انتقال حرارت و سرما میشود.
مخترع این سیستم خاطر نشان کرد: به همین دلیل است که موتورخانهها در سالهای ابتدایی با مصرف بهینه آب و گاز کار میکنند، ولی به تدریج با حضور این مهمان ناخوانده (رسوبات) میزان مصرف انرژی آنها افزایش مییابد.
مدیر فنی این شرکت فناور با بیان اینکه معمولا برای زدودن رسوبات از روشهای اسیدشویی استفاده میشود، یادآور شد: این روش بسیار مخرب است، چون اسید علاوه بر آنکه به قطعات آسیب وارد میکند، موجب اسیدی شدن آبهای زیر زمینی نیز خواهد شد.. از آنجایی که در تهران نیمی از آب خوراکی مردم به ویژه در فصل تابستان از طریق چاهها تامین میشود، توجه به این مساله حائز اهمیت است.
صفایی به بیان جزئیات این دستگاه رسوبزدای تولیدشده پرداخت و توضیح داد: این دستگاه بدون استفاده از مواد شیمیایی و با استفاده از ارسال امواج به رفع و پاکسازی این رسوبات میپردازد.
وی اساس عملکرد این دستگاه را انتشار امواج الکترومغناطیسی دانست و اظهار کرد: این دستگاه با انتشار نوعی ویبره، باعث میشود خرد شدن رسوبات میشود و سطوح جدارهها را از رسوب پاک خواهد کرد. هر چه ضخامت این رسوبات بیشتر باشد، پاکسازی زمان بیشتری نیاز دارد.
به گفته مجری طرح، بسته به میزان ضخامت رسوبات، با استفاده از این روش دو تا ۶ ماه زمان نیاز است تا رسوبات از بین برود.
صفایی با بیان اینکه در روش اسیدشویی زدودن رسوبات در ظرف چند ساعت انجام خواهد شد، افزود: در روش اسیدشویی باید منتظر بود که رسوبات در جدارهها جمع شود و بعد اقدام به زدایش رسوبات کرد. ولی در این الکترومغناطیس علاوه بر آنکه میتوان رسوبات را پاکسازی کرد، جنبه پیشگیرانه نیز دارد. از این رو اگر از قبل از رسوبگذاری از این دستگاه استفاده شود، نیاز به اسیدشویی نیست.
وی ادامه داد: این دستگاه در سیستمهای انتقال آب روستایی که کیفیت آب پایین است و معمولا این لولهها دستخوش رسوبگذاری میشوند و رسوب زدایی آن هزینهبر است، کاربرد دارد. باید توجه داشت که لولههای انتقال آب را نمیتوان اسیدشویی کرد و باید لولهها تعویض شوند و با استفاده از این روش میتوان از رسوبگذاری در این لولهها جلوگیری کرد.
صفایی با بیان اینکه این سیستم دارای کاربردهای صنعتی و خانگی است، گفت: برای نصب این دستگاه که در سطح خانگی و صنعتی تجاریسازی شده است، نیاز به هیچ تغییری نیست.
انتهای پیام