محمدحسین صالحی، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان در افتتاحیه این پویش اظهار کرد: در عرصه مبارزه با مواد مخدر بیش از ۳۸۰۰ نفر شهید و بیش از ۱۲ هزار نفر جانباز شدهاند. ایران پرچمدار مبارزه با مواد مخدر در دنیا است. بخش عمدهای از مواد مخدر در دنیا را ایران کشف میکند. بیش از ۹۰ درصد مورفین و ۷۰ درصد هروئین دنیا در ایران کشف میشود.
وی در خصوص هدف برگزاری این نمایشگاه افزود: امروزه موضوع اعتیاد چیزی نیست که درباره آن تحلیل ارائه دهیم و متاسفانه این موضوع در جامعه بسیار مشهود است. هیچ راهی مگر کار کردن در حوزه فرهنگ پیشگیری برای مبارزه با مواد مخدر وجود ندارد. مبارزه هرچقدر جدی باشد، هنوز دسترسی وجود خواهد داشت.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تصریح کرد: حوزه فرهنگی و پیشگیری یک شاهکلید دارد و آن نیز خودمراقبتی و خودحفاظتی است. اطلاعات و آگاهیهای مردم خصوصا نوجوانان باید تا حدی بالا رود که آنها بتوانند خود را در مقابل انواع مواد مخدر واکسینه کنند.
صالحی با بیان اینکه امروزه مافیای مواد مخدر برای جذب مشتریانش، انواع و اقسام اسمها را به کار برده و با ترفندهای مختلف جوانان ما را درگیر اعتیاد میکند، خاطرنشان کرد: مطمئنیم که پس از برگزاری این نمایشگاه و برنامههای فرهنگی و اجتماعی، جوانی نیست که به خود مغرور شده و بگوید من معتاد نمیشوم و دیگر جوانی وجود نخواهد داشت که نداند گل و ماریجوانا مواد مخدر بوده و درگیری سنگینی نیز دارد.
وی اضافه کرد: هدف از برگزاری این نمایشگاه و برنامههای فرهنگ پیشگیری، بالا بردن آگاهی جامعه و خصوصا خانوادهها است.
علیرضا صداقت، رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد در بخشی از این مراسم اظهار کرد: از طرف جامعه پزشکی استان خراسان از تمام مردم برای رعایت حداکثری پروتکلهای بهداشتی در حدود ۲۸ ماه بحران کرونا تشکر میکنم. تمام معضلات اجتماعی با وحدت حل میشود؛ نمونه این موضوع بحران کرونا بود. در شهریور، مرداد و اواخر سال گذشته هنگام موج اومیکرون فکر نمیکردیم که همچین روزهایی را بدون ماسک در فضای باز و در کنار یکدیگر با خیال راحت بگذرانیم.
وی افزود: شهر مشهد شرایط خاص خود را در دوران کرونا داشت. مشهد بیش از ۳ میلیون جمعیت دارد و جذبه امام رضا (ع) باعث شد حتی در دوران کرونا نیز صحن مطهر با همه تمهیدات و شرایط در نظر گرفته شده، خالی از زائران نباشد. بهدلیل این رفتوآمدهای سنگین در سطح شهر کار ما برای کنترل بحران کرونا واقعا سخت بود.
رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد تصریح کرد: در حال حاضر شرایط ما از آمریکای شمالی، اروپا و بعضی از کشورهای جنوب شرقی آسیا بهتر بوده و امیدوارم همت مردم در این زمینه و در تمام معضلات اجتماعی ادامه پیدا کند.
صداقت ادامه داد: حل معضلات اجتماعی ملزم به وجود همت مردمی و بسترسازی حاکمیتی است و با توجه به تجربیات، زمینه برای هردوی این موارد فراهم است. هم همت حاکمیت و حوزه سلامت در این موضوع مشخص بوده و هم افرادی که در حوزه اجتماعی فعال هستند، تمام شرایط را آماده کردهاند.
وی بیان کرد: جمعیت زیاد کشور ما و مختصات خاص فرهنگی و اقلیمی شرایط را برای حل معضل مواد مخدر پیچیدهتر میکند. شاید هیچجایی در دنیا باورهایی آمیخته با مصرف مواد اعتیادآور به اندازه جامعه ما وجود نداشته باشد.
رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد با بیان اینکه شاید در هیچجایی در دنیا باوری بر اینکه موادمخدر از ابتلا به کرونا جلوگیری میکند وجود نداشته باشد، عنوان کرد: در کمترجایی از دنیا میبینید که در سنین بالا برای راحتی در روزهای اخر زندگی، استفاده از مواد مخدر تجویز شود. این مثالها نشاندهنده فرهنگی بودن معضل اعتیاد است و گاها تجربیاتی که در خانوادهها ناخواسته، تجربیات موفقی به حساب آمده سینه به سینه منتقل شده و متاسفانه بستر نیز آماده است.
صداقت اضافه کرد: این موضوعات باعث شده فرهنگ ما تا حدودی متاثر از باورهای غلط در خصوص مصرف مواد مخدر باشد. این موضوع سختی کار را هم برای حاکمیت دوچندان کرده و هم برای افرادی که قرار است خانوادههای خود را از مصرف مواد مخدر صیانت کنند.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه سلامت همکاران ما به عنوان افراد درمانگر اعتیاد سالهاست که زحمت خود را کشیدهاند اما موضوع اعتیاد در مراحل انتهایی به همکاران ما میرسد و یک فرد بیمار قبل از آن مراحل زیادی را طی میکند. یک فرد معتاد هرچه دیرتر وارد سیکل درمانی شود به همان اندازه شرایط را سختتر کرده و این موضوع برای خانوادهها گرانتر تمام خواهد شد. این گردهمایی در روزهای آینده برای تصحیح باورهای اجتماعی غلط برقرار بوده و این موضوع گام محکمی برای درمان اعتیاد و مبارزه با مواد مخدر در کشور خواهد بود.
در بخش دیگری از این مراسم حجتالاسلام حسن منصوریان، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مشهد اظهار کرد: حاکمیت هیچزمانی نمیتواند یک معضل اجتماعی را به تنهایی حل کند، زیرا حاکمیت بودجه، نیرو و تخصص دلسوزانه این کار را ندارد. کدخدامنشی حلقه مفقودهای برای حل معضلات اجتماعی است که آن را نداریم.
وی با اشاره به مراجعه نکردن کارتنخوابها به گرمخانهها بهدلیل غذارسانیهای مردمی، افزود: معضل اعتیاد، معضلی اجتماعی است که مردم باید آن را حل کنند، اما گاهی بهدلیل وجود نداشتن ساماندهی و یک شبکه، حرکتهای مردمی بازتاب کافی و لازم را نمیگیرد.
عضو شورای شهر مشهد تصریح کرد: من از شما تمنا میکنم در خصوص موضوع اعتیاد و کارتنخواب ها با محوریت یک فرد یا یک سامانه، تمام داراییها و دلسوزیها را در یک کاسه بریزیم و این منابع را به عدالت در بین این افراد تقسیم کنیم تا نه تنها مشکلات روزانه این افراد بلکه موضوع اعتیاد آنها نیز حل شود. اگر این منابع یکجا جمع شده و با کدخدامنشی به این موضوع وارد شویم، حتما مشکل ۷۰۰۰ معتاد حل خواهد شد.
منصوریان با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۷۰۰۰ معتاد متجاهر در این شهر وجود دارد، تصریح کرد: آیا همه این افراد با یک نسخه شفا پیدا میکنند؟ بسیاری از این افراد علت اتفاقات دیگری مانند طلاق، نزاع و... هستند. میتوانیم با کمک همشهریان به شهر بدون معتاد متجاهر تبدیل شویم و در پی آن آمار طلاق، سرقت، خشونت و نزاعهای خیابانی نیز کاهش پیدا خواهد کرد.
همچنین در حاشیه این پویش، نمایشگاه آشنایی و اطلاعرسانی در خصوص مضرات مواد مخدر، الکل و دخانیات نیز افتتاح شد.
انتهای پیام