ارتباط واکسن آنفلوانزا با کاهش ۴۰ درصدی خطر ابتلا به آلزایمر

بر اساس یک مطالعه جدید از مرکز علوم بهداشتی دانشگاه تگزاس در هیوستون(UTHealth Houston)، با بررسی افراد در یک بازه زمانی چهار ساله، مشخص شد که احتمال ابتلا به آلزایمر در افرادی که حداقل یک دوز واکسن آنفلوانزا دریافت کرده‌اند،۴۰ درصد کمتر از همسالانشان که واکسن نزده‌اند، بوده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال‌اکسپرس، در پژوهشی که نویسنده اول آن "آورام اس. بکبایندر"(Avram S. Bukhbinder)، فارغ التحصیل دانشکده پزشکی مک گاورن(McGovern) در هیوستون و نویسنده اصلی دیگر آن "پل. ای. شولز"(Paul. E. Schulz) است، خطر بروز آلزایمر در بیمارانی که واکسن آنفلوانزا دریافت کرده بودند و بیمارانی که این واکسن را دریافت نکرده بودند در یک جامعه آماری بزرگ در سراسر کشور متشکل از افراد ۶۵ سال به بالا در ایالات متحده مورد بررسی قرار گرفت.

بکبایندر می‌گوید: ما دریافتیم که واکسیناسیون آنفلوانزا در افراد مسن خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را برای چندین سال کاهش می‌دهد. قدرت این اثر محافظتی با تعداد سال‌هایی که فرد واکسن آنفلوانزای سالانه دریافت می‌کند افزایش می‌یابد. به عبارت دیگر، میزان ابتلا به آلزایمر در میان افرادی که به طور مداوم واکسن آنفلوانزا دریافت می‌کردند، به کمترین میزان خود رسیده بود. در تحقیقات آینده باید ارزیابی شود که آیا تزریق واکسن آنفلوانزا بر سرعت پیشرفت علائم در بیمارانی که پیشتر به زوال عقل مبتلا شده‌اند، تاثیری می‌گذارد یا خیر.

این مطالعه که دو سال پس از یافتن ارتباط احتمالی بین واکسن آنفلوانزا و کاهش خطر ابتلا به آلزایمر توسط محققان مرکز علوم بهداشتی دانشگاه تگزاس در هیوستون انجام شد، نمونه بسیار بزرگتری را نسبت به تحقیقات قبلی مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است که شامل ۹۳۵ هزار و ۸۸۷ بیمار واکسینه شده و تعداد برابری بیمار غیر واکسینه است.

در طی چهار سال پیگیری، حدود ۵.۱ درصد از بیماران واکسینه شده به بیماری آلزایمر مبتلا شدند. در حالی که این میزان بین بیمارانی که واکسینه نشده بودند به ۸.۵ درصد رسید.

به گفته "بکبایندر" و "شلودز"، این نتایج اثر محافظتی قوی واکسن آنفلوانزا در برابر بیماری آلزایمر را نشان می‌دهد. با این حال، مکانیسم‌های اساسی پشت این فرآیند نیاز به مطالعه بیشتر دارد.

شولز افزود: از آنجایی که برخی شواهد نشان می‌دهد که چندین واکسن ممکن است از ابتلا به بیماری آلزایمر جلوگیری کنند، ما فکر می‌کنیم که این اثر منحصرا متعلق به واکسن آنفلوانزا نیست. در عوض، ما معتقدیم که سیستم ایمنی پیچیده است و برخی تغییرات، مانند ابتلا به ذات‌الریه، ممکن است آن را به گونه‌ای فعال کنند که بیماری آلزایمر را وخیم کند. اما سایر مواردی که سیستم ایمنی را فعال می‌کنند ممکن است طور دیگری عمل کنند و از فرد در برابر ابتلا به بیماری آلزایمر محافظت کنند. واضح است که ما باید در مورد نحوه بدتر شدن یا بهبود این بیماری توسط سیستم ایمنی بیشتر بیاموزیم.

بیماری آلزایمر بیش از شش میلیون نفر را در ایالات متحده تحت تاثیر قرار می‌دهد و از آنجا که جمعیت این کشور به سمت پیر شدن می‌رود، تعداد افراد مبتلا به این بیماری در حال افزایش است. مطالعات گذشته کاهش خطر ابتلا به زوال عقل را با دریافت واکسن‌های مختلف بزرگسالی، از جمله واکسن‌های کزاز، فلج اطفال، و تبخال، علاوه بر واکسن آنفلوانزا نشان داده است.

بکبایندر می‌گوید: علاوه بر این، با گذشت زمان بیشتر از توزیع واکسن کووید-۱۹ و در دسترس قرار گرفتن داده‌های بیشتر، بررسی اینکه آیا ارتباط مشابهی بین واکسیناسیون کووید-۱۹ و خطر ابتلا به بیماری آلزایمر وجود دارد، نیز ارزش بیشتری پیدا خواهد کرد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۵ تیر ۱۴۰۱ / ۱۰:۴۶
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1401040502875
  • خبرنگار : 71654