سید محمد پژمان در اجلاسیه و مجمع عمومی گروه شهریاران مشهد که در سالن همایش کارخانه نوآوری برگزار شد، اظهار کرد: دلیلی که به صرافت افتادیم و فکر کردیم که باید از جوانان در میدان کار بیشتر استفاده کنیم، این بود که سطح تماس شهرداریها با آحاد جامعه در پایینترین حد ممکن قرار گرفته است.این جدایی و دوری حقیقتا اثرات تلخی به جا گذاشته است، بنابراین شهرداری نیاز به نیروی جوان دارد.
وی افزود: برای اینکه بتوانیم ارتباط با مردم را تقویت کنیم باید ارتباط متقابل صورت گیرد تا بتوانیم مسائل و گرفتاریهای خود را با آنها در میان بگذاریم تا مردم نیز در حل مسائل کمکدهنده باشند. از سوی دیگر بازخورد نظرات مردم راجع به کم و کیف کار شهرداری را بپذیریم.
شهردار اسبق شهر مشهد ضمن اشاره به اینکه فکر ارتباط با تک تک شهروندان آرمانی و بزرگ بود، گفت: لذا تصمیم گرفتیم این ارتباط را با نسل جوان تمرین کنیم، زیرا جوانان در موتور متحرکه جامعه نقش محوری دارند. نسل جوان تحصیل کرده، جویای کار و علاقهمند به میدانداری و تجربهاندوزی هستند. ما هم در یک برهوت نظام اداری گرفتار شدهایم و نمیتوانیم انتظارات جامعه را برآورده کنیم؛ ازاین رو قصد داریم جوانان را وارد میدان کنیم.حق طبیعی جوانان است وارد میدان شوند و فرصت داشته باشند تا آموختههای خود را تجربه کنند و در یک میدان واقعی وارد کار شوند.
وی گفت: از هر کسی سوال کنید که برای مشاوره چه کسی را انتخاب میکند، فردی فهیم و با تجربه را انتخاب و مثال میزند. اما غافل از اینکه باید به جوان اعتقاد داشته باشیم و آنها را باور کنیم. آینده باید در دست جوانان باشد. وقتی به جوانی لقب مشاور میدهی در واقع به او اعتماد به نفس و فرصت دادهای. اکنون بنده که در این موقعیت قرار گرفتم از ابتدا در همین شان و جایگاه بودم؟ عدهای تصمیمات غلط من را پذیرفتند و با من کنار آمدند پس اگر شما به جوانان میدان و فرصت ندهید آنها نمیتوانند رشد کنند.
شهردار اسبق شهر مشهد ادامه داد: این روحیه که خود را علامه میدانید و نیازی به حرفهای جوانان ندارید را باید دور بریزیم. استفاده از جوانان در طول خدمتم معجزه بود. تا کی این چالشها در فرآیند تربیت نیروی انسانی حل نشده باقی بماند؟
پژمان اضافه کرد: کرد: روزی که از دانشگاهها بیرون آمدیم چقدر توانستیم از دانشی که آموختیم، استفاده کنیم. امروز باید فرهنگ شهروندی را آموزش دهیم. اگر آموزش عالی هدفمند و متناسب با نیاز جامعه نیرو تربیت میکرد چرا امروز در بسیاری از رشتهها نیروهایی تربیت کنیم که نیازی به آنها نداشته باشیم؟ اگر این پیوند برقرار میشد که دستگاهها و ادارات در کنار آموزش عالی قرار میگرفتند و با هم بستری فراهم میکردند تا جوانان به گونهای آموزش ببینند که نیاز جامعه باشد، جوانان فرصتهای بهتری داشتند.
مسائل حاشیه شهر باید بر اساس یک طرح جامع پیش برود
در ادامه این مراسم سعید بنیهاشمی، دیگر شهردار اسبق شهر مشهد نیز اظهار کرد: زمانی که شهردارها سر کار میآیند معمولا در یک دوره چهار ساله مدیریت میکنند که به سرعت میگذرد نیاز به اندیشه، تفکر، برنامه و عواملی دارند که این کارها را انجام دهند؛ بنابراین وقتی یک مدیر، شهردار یا عضو شورای شهر بر سر کار میآید گفتوگوهای مرسوم مسائل جاری در جلسات شکل میگیرد.
شهردار اسبق مشهد تصریح کرد: آنچه که میتواند تحول ایجاد کند، اندیشههای نو است. اندیشه، تفکر و تضاد نظرات میتواند راه را برای ما مشخص کند. دورانی که در شهرداری حضور داشتم در یک بررسی اجمالی به این نتیجه رسیدیم افرادی که مدتی در شهرداری خدمت کرده و توانایی تحول ندارند با درخواست بازنشستگی آنان موافقت کنیم. حدود هزار نفر درخواست بازنشستگی داده و با احترام بازنشست شدند، سپس بر اساس قانون ۷۰۰ نفر نیروی جوان جذب کردیم که در حال حاضر بدنه شهرداری را نیروهای جوان آن روز تشکیل دادهاند.
وی تصریح کرد: در حاشیه شهر مشهد که همیشه از آن صحبت میشود و شورای شهر نیز با این شعار مسئولیت گرفته، نباید اشتباهی صورت بگیرد. حاشیه شهر برای مشهد یک تهدید نیست، بلکه یک فرصت است، مسئله حاشیه شهر مشهد یک ظرفیت است. مسائلی که در حاشیه شهر وجود دارد حتما باید بر اساس یک طرح جامع پیش برود. اگر این کار صورت نگیرد نه تنها مشکلات حاشیه شهر حل نمیشود بلکه ممکن است افزایش یابد.
بنی هاشمی بیان کرد: امیدوارم اندیشکده بتواند بازویی برای حل مشکل حاشیه شهر باشد و با ارائه طرحهای مناسبی برای از بین بردن مشکل از سوی شهریاران مشهد اقدام مناسبی انجام بگیرد.
انتهای پیام