به گزارش ایسنا، بهرام عیناللهی در جلسه علنی امروز سه شنبه مجلس و پس از ارائه گزارش کمیسیون بهداشت و درمان در مورد بررسی عملکرد دستگاههای مسوول در پوشش بیمه همگانی و حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج اظهار کرد: بیمهها باید بتوانند توانایی کافی پیدا کنند تا خدمات سلامت از طریق آنها ارائه شود.
وزیر بهداشت با بیان اینکه هزینه درمان هر بیمار کرونایی تحت درمان در بیمارستان ها ۳۰ الی ۴۰ میلیون تومان است، خاطر نشان کرد: عمده خدمات بیمه ها متناسب است با منابع تخصیص یافته به آنها و با توجه به مشکلات زیادی که در دو سال اخیر داشتیم و همچنین حجم زیاد بیمارانی که بخاطر کرونا در مراکز درمانی تحت پوشش درمانی بودند. امروز بیمه ها نزدیک به ۱۲ هزار میلیارد تومان مطالبه دارند. امیدواریم با مساعدت نمایندگان محترم بخشی از مطالبات بیمه ها پرداخت شود.
عین اللهی خاطرنشان کرد: با وجود مطالبات بیمه ها از آنجایی که ما به همگانی شدن بیمه اعتقاد داشتیم، به صورت آزمایشی حدود ۴۰۰ هزار نفر از جمعیت آسیب پذیر در حاشیه شهرها و مناطق کم برخوردار را تحت پوشش بیمه سلامت قراردادیم. با توجه به موفقیت این طرح آموزشی امسال اسامی سه دهک پایین را از وزارت رفاه گرفتیم و از تعداد ۵ میلیون و سیصد و نود و هفت هزار و ۵۱۰ نفر و با حذف افراد فوت شده و افراد دارای همپوشانی با سایر بیمهها ۵ میلیون و ۲۶۴ هزار و ۴۰۴ نفر را به صورت فعال تحت پوشش بیمه قرار دادیم. بنابراین ۵ میلیون و ۶۶۴ هزار نفر به افراد تحت پوشش بیمه در کشور اضافه شده است.
وی تاکید کرد: بر اساس آمار موجود در حدود ۹۵ درصد جمعیت تحت پوشش قرار دارد و پنج درصد مابقی نیز که از نظر مالی دارای تمکن هستند هنوز مراجعه ای برای بیمه نداشتهاند که ما آمادگی داریم آنها را نیز تحت پوشش بیمه درمانی قرار دهیم. از افتخارات دولت و مجلس شورای اسلامی است که مردم عزیزمان را تحت پوشش بیمه قرار دادیم. گام بعدی این است که بتوانیم کیفیت خدمات بیمه را افزایش دهیم که این موضوع نیز عمدتاً متناسب است با منابع و اعتبارات.
عین اللهی گفت: الان میزان سهم پرداختی سازمان بیمه سلامت در سه دهک پایین در بستری ۹۵ درصد و در سرپایی ۸۰ درصد هزینهها را تحت پوشش قرار می دهیم که امید داریم این سهم را افزایش دهیم. در مورد بیمه شدگان کمیته امداد و بهزیستی نیز میزان سهم پرداختی بیمه در موارد بستری ۱۰۰ درصد و در موارد سرپایی ۸۵ درصد ارتقا یافته است.
وی گفت: در نظر داریم درباره بیماران اوتیسم و معلولان تحت پوشش بهزیستی پوشش ۷۰ درصد بخش تعرفه بخش خصوصی را پرداخت کنیم که این موضوع به شورای عالی بیمه پیشنهاد شده است و در صورت تایید شورا به صورت آزمایشی این طرح از یکی از شهرستانهای محروم آغاز خواهد شد. همچنین در بخش تعرفه خصوصی خدمات ناباروری نیز پرداخت ۷۰ درصد تعرفه خصوصی این خدمات را به هیئت دولت ارجاع دهیم که پس از تصویب هیات وزیران موضوع به اجرا خواهد رسید.
وزیر بهداشت با تقدیر از نمایندگان مجلس به دلیل تخصیص بودجه اختصاصی برای بیماران صعب العلاج اظهار کرد: با اجرای بسته خدمتی بیماران صعب العلاج و پوشش هزینه مناسب پرداخت از جیب مردم در این بیماری های پرهزینه کاهش محسوسی خواهد یافت.
عیناللهی خاطرنشان کرد: اساسنامه مربوط به بیماران صعب العلاج تدوین شده و گروه های تحت پوشش در سه گروه با ۲۹ بیماری مشخص شده است؛ بسته خدمتی مربوطه نیز آماده شده و دستور کار هیئت وزیران قرار دارد ان شاءالله با تصویب صندوق بیماران صعب العلاج یکی از افتخارات مجلس و دولت، حل معضل بیماران صعب العلاج خواهد بود.
به گزارش ایسنا، وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی پس از استماع اظهارات موافقان و مخالفان گزارش کمیسیون بهداشت و درمان در مورد بررسی عملکرد دستگاههای مسوول در پوشش بیمه همگانی و حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج تاکید کرد: بزرگترین معیار سنجش میزان عملکرد کادر سلامت کشور موضوع کرونا بود و در کرونا درخشش کادر سلامت را به عینه دیدیم.
وی با بیان این که بزرگترین مولفه قدرت در کشورهای دنیا مردم هستند، خاطرنشان کرد: امروز مشاهده میکنیم که کشورهای پیشرفته دنیا نظیر آمریکا که با داشتن همه امکانات و منابع مالی در کرونا از کشور ما عقب افتادند و امروز که میزان مرگ و میر کرونایی در ایران تک رقمی شده است آمریکا بیش از ۴۰۰ نفر مرگ و میر کرونایی روزانه دارد.
عین اللهی در ادامه تاکید کرد: با تشکیل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در کشور جهشی کمی و کیفی در کشور ایجاد شد و امروز جمهوری اسلامی ایران بزرگترین قدرت سلامت منطقه است که این از افتخارات نظام است، علی رغم آن که ۴۳ سال در تحریم و فشار قرار داشتیم دانشگاههای ما توانستند نیروهای قابلی تربیت کنند؛ اوایل انقلاب برای کوچکترین کار نیازمند اعزام بیمار به خارج از کشور یا استفاده از پزشکان بی کیفیت خارجی بودیم ولی امروزه نه تنها مشکلات درمانی خود را در داخل برطرف کردیم بلکه شاهد مراجعات متعدد درمانی به جمهوری اسلامی ایران هستیم بنابراین وظیفه ما حفظ کیفیت موجود است.
وزیر بهداشت با اشاره به دغدغه برخی از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در خصوص ظرفیت های موجود دانشجویان پزشکی گفت: دلسوزی این اعضا به دلیل حفظ کیفیت پزشکی کشور است و من فکر میکنم که مرجع تصمیمگیری برای ظرفیت و مباحث مختلف حوزه پزشکی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس است؛ باید تلاش کنیم تا کیفیت پزشکی موجود را حفظ کنیم.
به گزارش ایسنا، وزیر بهداشت با اشاره به وضعیت حقوقی کادر درمان گفت: وزارت بهداشت را با ۵۰ هزار میلیارد تومان بدهی و همچنین ۷۰ میلیون یورو تعهد تحویل گرفته چرا که در سالهای ۹۹ و ۱۴۰۰ بودجه ای برای کرونا تخصیص نیافته بود و از یک میلیارد دلار تخصیصی مقام معظم رهبری تنها ۱۰۰ میلیون دلار برای دولت سیزدهم باقی مانده بود و ما با کوهی از مشکلات معوقات و بدهی ها دولت را تحویل گرفتیم اما با لطف خدا و حمایت مردم کرونا مدیریت شد.
عین اللهی در ادامه به ارائه گزارش درباره میزان رسیدگی به مناطق محروم در دولت سیزدهم پرداخت و گفت: در سفرهای استانی رئیس جمهوری تا به امروز ۱۲ هزار میلیارد تومان اعتبار به مراکز درمانی اختصاص یافته است؛ در این مدت ۴۵ بیمارستان، ۵۵ مرکز درمانی و ۴۲۳ مرکز بهداشتی تجهیز شدهاند و امیدواریم با تخصیص به موقع بودجه سال جاری بتوانیم ۲۰۰۷ پروژه بهداشتی و ۲۵۳ بیمارستان در حال ساخت را تکمیل کنیم.
انتهای پیام