رئیس دولت سیزدهم در بیستوپنجمین سفر استانی خود به نصف جهان سفر کرد؛ دیدار با نخبگان استان، دیدار با اقشار مختلف مردم، ایثارگران، جانبازان و خانواده شهدا، بازدید از برخی پروژهها و طرحهای عمرانی و خدماتی، شرکت در جلسه شورای اداری و برگزاری نشست خبری از مهمترین برنامههای سفر یکروزه سید ابراهیم رئیسی به اصفهان بود.
به جرات میتوان گفت یکی از مهمترین بخشهای این بازدیدهای رئیس جمهور، حضور در مراکز علمی استان اصفهان و شناسایی ظرفیتها و آشنایی با مشکلات این حوزه از نزدیک بود. اگرچه مهمترین مطالبه اصفهانیها در این سفر از سوی اصفهانیها احیای زاینده رود عنوان شده بود و رئیس جمهور نیز از وجود برنامه دولت برای احیای این رود خبر داد، اما توجه ویژه دولت به مراکز علمی استان برای نصف جهانی که میتواند قطب علمی کشور باشد نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.
جبران کمبود بودجههای توسعهای و حمایتی
جعفر قیصری، رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در گفتوگو با ایسنا، نتایج بازدید رئیس جمهور از مراکز علمی استان را بسیار خوب ارزیابی کرد و گفت: این سفر فرصتی برای معرفی دستاوردهای شرکتهای فناور و دانشبنیان اصفهان به رئیس جمهور و هیئت دولت بود که از نزدیک با شرکتهای فناور و دستاوردها و چالشهای آنها آشنا شدند. خوشبختانه در جمعبندی نهایی رئیس جمهور اصفهان را بهعنوان قطب علم و فناوری کشور معرفی کردند و برجستگیهای شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان مورد تأکید قرار گرفت.
وی افزود: افزایش بودجه و اعتبارات پارکهای علم و فناوری و تامین زیرساختهای آن، مهمترین مطالبه بخش علم و فناوری اصفهان در سفر رئیس جمهور به این استان بود و موضوع کمبود بودجههای توسعهای و حمایتی را تشریح کردیم و ایشان پذیرفتند و وظیفه دولت را تأمین کمبودهای بودجهای که در سال های قبل به شدت با این معضل روبرو بودیم، اعلام کردند و قرار شد این مشکل را در بودجههای سنواتی اصلاح کنند.
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان ادامه داد: مصوبات این سفر در مورد خود شهرک بیشتر بر توسعه زیرساختها و بخشی دیگر از مصوبات در مورد توسعه زیست بوم علم و فناوری استان اصفهان است.
۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای مجموعه شرکتهای فناور استان
قیصری به تسهیلات حمایت از شرکتهای دانش بنیان و فناور استان اشاره کرد و گفت: در این سفر استانی، برای کمک به زیرساختها و مؤسسات دانشبنیان بالغ بر ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای مجموعه شرکتهای فناور و دانش بنیان استان اصفهان دیده شده که تقریباً یک جهش ۱۰ درصدی داشته است.
تامین درخواستهای باقی مانده به دلیل پر شدن سقف تسهیلات در سال گذشته
وی خبر داد: همچنین معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری خبری خوش برای اصفهان داشت که مقرر شد تمام درخواستهای مالی ما که به دلیل تمام شدن اعتبارات قادر به پرداخت آن نبودهایم را در دستور کار قرار دهند.
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان توضیح داد: سقف تسهیلات تبصره ۱۸ ما در سال ۱۴۰۰ پر شده بود و حتی مبالغی بهصورت مازاد دریافت کرده بودیم. سقف تسهیلات در سال گذشته مبلغ ۱۲۰ میلیارد تومان بود و مبلغ ۱۵۰ میلیارد نیز بهصورت مازاد دریافت کرده بودیم، باز هم نیاز داشتیم که به دلیل کمبود اعتبارات قادر به تامین آن نشده بودیم و اکنون قرار شد تمام درخواستها تامین شود.
تفاهمنامه همکاری دوجانبه فولادمبارکه و شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان
قیصری دیگر دستاورد سفر هیئت دولت به اصفهان را امضای تفاهمنامه همکاری و تعامل دو جانبه فولاد مبارکه و شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری اعلام کرد و گفت: این تفاهمنامه با هدف استفاده بهینه از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان عضو این شهرک بهعنوان یکی از ارکان زیستبوم نوآوری استان اصفهان به امضای دو طرف رسید.
وی اضافه کرد: در این تفاهمنامه قرار بر این است که حجم پروژههای تحقیقاتی بین شهرک علمی و تحقیقاتی و فولادمبارکه اصفهان افزایش پیدا کند و روند خرید محصولات دانش بنیان بهصورت مضاعف ادامه داشته باشد. راهاندازی شتابدهنده مشترک و مشارکت فولاد مبارکه در تکمیل زیرساختهای عمرانی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان از جمله موارد این همکاری است.
رئیس جمهور در سفر به اصفهان از بخشهای مختلف شرکت دانشبنیان صنایع هواپیماسازی ایران (هسا) دیدن کرد و در جریان جزئیات فعالیتها و تولیدات این شرکتها قرار گرفت و با حضور در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان نیز از اولین سازمان موسس مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری در کشور دیدن کرد و در نهایت در جلسه شورای اداری استان با اشاره به این بازدیدها و مقایسه آن با سایر استانها، یکی از بخشهای مهم در استان اصفهان را ظرفیتهای علم و فناوری آن دانست و گفت: علاوه بر اینکه اصفهان را قطب صنعتی، کشاورزی و گردشگری میدانند، به نظرم یکی از قطبهای مهم علم و فناوری و تحقیقاتی کشور است.
به گفته سید ابراهیم رئیسی تمام مقدمات برای تبدیل اصفهان به عنوان قطب علم و فناوری فراهم است و بنای دولت بر حمایت از شرکتهای دانش بنیان قرار دارد. همچنین در میان همراهان رئیس جمهور، معاون اجرایی رئیس و معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری از کسانی بودند که در مراکز علمی اصفهان حضور یافتند.
به گزارش ایسنا، بیش از هشت هزار نفر از نخبگان، متخصصین و اساتید دانشگاه در رشتههای مختلف فنی و علمی و در قالب ۶۱۲ شرکت در در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در ۳ پارک فناوری، ۸ مرکز رشد مشغول به فعالیت هستند. البته مجموعه شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان تنها مرکز علمی استان اصفهان نیست و این مجموعه به همراه مراکز رشد دانشگاههای مختلف استان در راستای خودکفایی کشور در زمینههای علمی میکوشند، امید است پس از این بازدیدها در سالی که با نام دانش بنیانها مزین شده شاهد رشد و شکوفایی هرچه بیشتر اصفهان و رسیدن این استان به عنوان قطب علم و فناوری کشور باشیم.
انتهای پیام