به گزارش ایسنا، در بخشنامهای خطاب به رؤسای دانشگاهها، مؤسسات آموزشی پژوهشی، سردبیران و مدیران مسئول نشریات علمی و رؤسای انجمنهای علمی، هزینه پردازش مقاله در نشریات علمی در سال ۱۴۰۱ اعلام شد.
در این بخشنامه حداکثر هزینه پردازش قابل دریافت از نویسندگان، به ازای هر مقاله کامل در نشریاتی که صاحبامتیاز آنها مؤسسات دولتی هستند، ۶۰۰ هزار تومان و در نشریاتی که صاحبامتیاز آنها مؤسسات خصوصی/غیر دولتی است، یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تعیین شده است. این در حالی است که سال گذشته هزینه پردازش مقاله کامل در نشریات مؤسسهها ۴۰۰ هزار تومان و در نشریات انجمنهای علمی، ۵۰۰ هزار تومان برآورد شده بود.
همچنین حداکثر هزینه پردازش قابل دریافت از نویسندگان به ازای هر مقاله کوتاه، در نشریات مؤسسات دولتی، ۳۰۰ هزار تومان و در نشریات مؤسسات خصوصی/ غیردولتی، ۵۰۰ هزار تومان در نظر گرفته شده است. در صورتی که سال گذشته هزینه پردازش به ازای هر مقاله کوتاه در نشریات مؤسسات، ۲۰۰ هزار تومان و در نشریات انجمنها، ۲۵۰ هزار تومان تعیین شده بود.
در بخشنامه جدید نیز همانند آییننامه سال گذشته، حداکثر هزینه پردازش مقاله در نشریاتی که در پایگاههای WOS و Scopus نمایه شدهاند، به ازای هر مقاله ضریب ۱.۲ در نظر گرفته شده است.
در آییننامه سال گذشته، نشریات بر اساس مؤسسات و انجمنها تقسیمبندی شده بودند، ولی در بخشنامه جدید تقسیمبندی نشریات به صورت مؤسسات دولتی و غیردولتی انجام شده است.
دکتر محسن شریفی، مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی امور پژوهشی وزارت علوم در گفتوگو با ایسنا، در خصوص تغییرات انجام شده در این آییننامه توضیح داد: در آییننامه سال گذشته، عنوان شده بود که مبالغ مشخصشده در این آییننامه، برای سال ۱۴۰۰ تدوین شده و در سالهای آینده با توجه به شرایط، مورد بازبینی قرار خواهد گرفت؛ به همین دلیل در پایان سال ۱۴۰۰، این آییننامه بازبینی شد.
وی ادامه داد: پس از نظرخواهی از صاحبنظران در کمیسیون نشریات علمی، قرار بر این شد که در جهت تسهیل شرایط برای نشریات بخش خصوصی و غیردولتی که از منابع دولتی استفاده نمیکنند، در این آییننامه بازنگری انجام شود. مؤسسات غیر دولتی شامل مؤسسات آموزشی، دانشگاههای غیردولتی، پژوهشکدهها و مراکز پژوهشی وابسته به بخش خصوصی و انجمنهای علمی هستند و بنابراین انجمنهای علمی نیز در گروه مؤسسات غیر دولتی و NGOها قرار میگیرند.
به گزارش ایسنا، این بخشنامه که توسط دکتر پیمان صالحی، معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری امضا شده، بر اساس آییننامه «تعیین هزینه پردازش مقاله در نشریات علمی دسترسی باز»، تدوین و ابلاغ شده است.
اردیبهشت ماه سال گذشته، آییننامه «تعیین هزینه پردازش مقاله در نشریات علمی دسترسی باز» برای جلوگیری از دریافت مبالغ نامتعارف توسط نشریات و ساماندهی به وضعیت نشریات، ابلاغ شد. همان زمان، مدیر کل دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی امور پژوهشی وزارت علوم گفت که با روشهای مختلف بر عملکرد نشریات نظارت میشود و با نشریاتی که آییننامه را اجرا نمیکنند، برخورد جدی صورت خواهد گرفت و نشریه از لیست مجلات معتبر اخراج خواهد شد.
انتهای پیام