به گزارش ایسنا، سخنگوی وزارت خارجه کشورمان صبح روز دوشنبه در نشست هفتگی خود با خبرنگاران داخلی و خارجی که بیش از یک ساعت به طول کشید در پاسخ به سوالی در ارتباط با سفر اخیر گروسی مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به سرزمینهای اشغالی تصریح کرد: ما با یک کنشگر و رژیم یاغی در منطقه روبرو هستیم که بیش از هفت دهه است که تداوم دار ترین رفتارهای یاغی گرانه، تروریستی، جنگ طلبانه و قانون گریزی را در نظام بینالملل به منصه ظهور گذاشته است.
وی افزود: این رژیم جعلی تا کنون از هیچ تلاشی فروگذار نکرده که ساختارهای حقوق بینالملل را به سخره بگیرد و ابراز کند و همه را با چک سفیدامضای برخی از کشورهای مدعی انجام داده است.
خطیب زاده ادامه داد: جای تاسف است که مدیرکل آژانس به عنوان کارگزار آژانس این ساختار را در اختیار چنین رژیم قانونگریزی قرار داده است یعنی توسط کارگزار، ساختار را به سخره گرفته و به چالش کشیده است و دستاوردها در حوزه پادمانی توسط خود مدیرکل آژانس بی اعتبار شده است.
خطیب زاده با بیان اینکه فکر میکنم پیام این سفر مثل هر اقدام دیپلماتیک دیگری روشن است، افزود: مدیرکل آژانس باید نگران بی طرفی و استقلال باشد و طبق اساسنامه آژانس در این زمینه وظیفه قطعی دارد.
وی افزود: در این اقدام مدیرکل آژانس در زمان غلط و جای غلط، افراد غلط را ملاقات کرده است و با این اقدام به اعتبار آژانس بینالمللی انرژی اتمی در چشم عموم و صحنه بینالملل ضربه بدی زده است. پاسخ ما به این موضوع داده شده است و امیدواریم تصحیح رویه شود.
خطیب زاده همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد قطعنامه اخیر شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی علیه ایران گفت: صدور این قطعنامه کاملا یک اقدام سیاسی و طراحی شده بود در مسیری که بین ایران و آژانس تعریف شده بود خلل ایجاد کرد.
خطیب زاده افزود: بر اساس بیانیه مشترک که ۱۵ اسفند سال ۱۴۰۰ بین ایران و آژانس توافق شده بود رفت و برگشتهایی بین دو طرف انجام شد اما این اقدام، تغییر لحن و گفتوگو و بیانهای گروسی نشان میدهد که یک دستورپذیری از یک مرکز انجام شده است، قطعا نمیتوانستیم این اقدام سیاسی غیر فنی آژانس را بدون پاسخ بگذاریم. در همین چارچوب اقدامات خود را انجام دادیم. من فکر میکنم اقدامات صورت گرفته از سوی ایران قاطع و متناسب بود. هر چند که آنها بگویند که قطعنامه شکلی و توصیهای بوده است. اگر ضرورتی بر انجام قطعنامه نبود آنها حتما باید مسیر دیگری را میرفتند.
سخنگوی وزارت خارجه در ارتباط با رفت و آمدهای دیپلماتیک اخیر به تهران افزود: هفته گذشته سفر آقای امیرعبداللهیان به هند را داشتیم ایشان در این سفر با مقامات ارشد هند دیدار داشتند. با ایرانیان و تجار در دهلی نو، حیدرآباد و بمبئی دیدار کردند، چندین توافقنامه و یادداشت تفاهم بین مقامات دو کشور در جریان این سفر امضا شد و در این سفر در واقع موضوع دیپلماتیک منطقهای مورد تاکید ما پیگیری شد.
خطیب زاده همچنین به سفر اخیر رئیس جمهور ونزوئلا به ایران اشاره کرد و گفت: در ادامه رفت و آمدهای دیپلماتیک به تهران فردا وزیر خارجه پاکستان به کشور ما سفر خواهد کرد. رئیس جمهور ترکمنستان به زودی به ایران میآید. رئیس مجلس ارمنستان نیز در هفته جاری عازم ایران خواهد بود و سفرهای آقای امیرعبداللهیان نیز در هفته بعد پیگیری میشود.
سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد اخبار منتشر شده درباره توقیف یک فروند هواپیما ماهان در آرژانتین با پرچم ونزوئلا و ادعاهای مقامات آرژانتین در این خصوص گفت: روز گذشته در این ارتباط روابط عمومی ماهان توضیح دادند . هیچ هواپیمایی از ایران متعلق به شرکتهای ایران در هیچ کجایی چنین اتفاقی برای آن نیفتاده است.
وی تصریح کرد: این چند هفته اخیر مدام پر از خبرسازی و عملیات روانی است و برخی اظهارات برای ایجاد حس ناامنی انجام می گیرد.
این دیپلمات ارشد کشورمان خاطر نشان کرد : براساس اعلام شرکت ماهان این هواپیما بیش از یک سال است که به ونزوئلا فروخته شد و خدمه آن هم تنها ایرانی نیستند و اتباع کشورهای دیگر هم هستند.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی مبنی بر این که عده ای معتقد هستند که پاسخ داده شده از سوی ایران به قطعنامه اخیر شورای حکام مبنی بر توقف فعالیت دوربینهای فراپادمانی آژانس بینالمللی انرژی اتمی در ایران کافی نبوده است و باید اقدامات جدی تری انجام می شد ،خاطر نشان کرد: پاسخ ایران قاطع و متناسب بود.
وی افزود : اگر در مسیر مذاکرات همکاری ببینم متناسب به آن پاسخ میدهیم.
این دیپلمات ارشد کشورمان در پاسخ به سؤال دیگری درباره وضعیت داخلی عراق نیز تصریح کرد : در خصوص موضوعات داخلی عراق باید گروهها و مردم عراق صحبت کنند. مردم عراق در این مرحله از بلوغ سیاسی قرار دارند که در توافقاتی که با هم دارند، بتوانند مشکلات را حل کنند.
وی در همین راستا افزود : آنچه برای ایران مهم است حفظ تمامیت ارضی ، ثبات و امنیت عراق است. ما همواره بر حاکمیت قانون و مسیرهای قانونی و حفظ آرای مردم تأکید کردهایم و انشالله همه گروههای عراقی تلاش خواهند کرد که عراق از این امنیت و آرامش دور نشود.
خطیب زاده در پاسخ به سوال دیگری در مورد اخبار منتشر شده درباره برگزاری مانور مشترک رژیم صهیونیستی با قبرس و ادعاهای مقامات صهیونیستی در این باره علیه ایران تاکید کرد : این گونه اخبار نادرست و جعلی نشان می دهد که رژیم صهیونسیتی و برخی طرفها چه پازلهایی را برای جنگ روانی ایجاد کردند . این ادعای رژیم صهیونیستی از اساس غلط است.
خطیب زاده ادامه داد : در دعوتی که از سفیر قبرس در تهران در این ارتباط انجام شد ، ایشان تأکید کردند که چنین حرفی از اساس غلط است و کذب محض است و اینکه روابط ایران و قبرس ممتاز است و اجازه نمیدهیم طرفهای ثالث اقدامی را صورت دهند.
خطیب زاده با تاکید براین که سفیر قبرس در تهران به صورت کامل این اخبار را رد کردند، گفت : این گونه اخبار در راستای عملیات روانی است.
سخنگوی وزارت خارجه در ادامه گفتوگوی خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر زمان سفر لاورف وزیر خارجه روسیه به تهران اظهار کرد: لاورف به تهران سفر میکند و انشاءالله وقتی زمان آن قطعی شد در این زمینه اطلاع رسانی خواهیم کرد.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با آخرین وضعیت اسدالله اسدی دیپلمات بازداشت شده ایران در بلژیک و آخرین اقدامات وزارت خارجه برای پیگیری وضعیت این دیپلمات تصریح کرد: از روز اول ما تاکید کردیم که اقدام صورت گرفته از سوی چند کشور اروپایی در ارتباط با بازداشت آقای اسدالله اسدی نقض آشکار کنوانسیون وین است. دولت آلمان نقض فاحش در این زمینه انجام داد و همزمان با سفر رئیس جمهور وقت به اتریش این اقدام را انجام داد.
وی با بیان اینکه کشورهای اروپایی از جمله آلمان و بلژیک در این زمینه بدعت خطرناکی را گذاشتند و ما به آنها تذکر دادیم، افزود: اکنون نیز میگوییم که باید آقای اسدی بدون قید و شرط آزاد و اعاده حیثیت شود و خسارت وارده جبران شود.
وی همچنین گفت: با دستور رئیس جمهور انجام شکایت حقوقی در این زمینه را در دستور کار گذاشته ایم و این مسیر را با جدیت دنبال میکنیم.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با خبر منتشر شده از سوی وزارت خارجه آمریکا مبنی بر اینکه هر کسی اطلاعاتی در مورد فعالیتها و کانالهای اقتصادی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اختیار آمریکا قرار دهد جوایزی به آن اهدا میشود، افزود: اینکه سپاه غیور پاسداران اسلامی ایران کابوس یاغیان، متجاوزان تروریستها، قانون گریزان و بر هم زنندگان نظم منطقهای، آغاز کنندگان جنگ در منطقه و متجاوزان به کشورهای منطقه باشد باعث افتخار ایران است.
خطیب زاده گفت: سپاه سرفراز ایران به عنوان تامین کننده صلح و ثبات در منطقه مورد کینه و بدخواهی اینگونه کشورها و کنشگران قانون گریز و یاغی قرار میگیرد. اینها سند افتخار است.
خطیب زاده گفت: طرح اینگونه مسائل بیش از اینکه معنای واقعی داشته باشد یک عملیات روانی از جنس زرد است و نشان میدهد که چقدر آنها در حوزه واقعی ناتوان هستند که چنین کارهای زرد اطلاعاتی در فضای رسانهای انجام میدهند.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با خبر منتشر شده از سوی یکی از رسانههای کویتی مبنی بر دیدار وزیر خارجه ایران و عربستان و آخرین روند مذاکرات صورت گرفته بین تهران و ریاض گفت: در حال حاضر تمرکز ما بر موضوع حج است. اینکه حج به خوبی برگزار شود. با توجه به رایزنی هایی که بین ایران و مقامات سعودی صورت گرفته شاهد اعزام حجاج به عربستان هستیم. این اعزام از روز گذشته آغاز شد و ان شاءالله حج آرام و مطمئنی داشته باشیم.
خطیب زاده افزود: امیدواریم که این موضوع به خوبی انجام شود و بعد از انجام این موضوع در مورد مباحث دیگر اقدام میکنیم.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد بازگشایی سفارتخانههای ایران و عربستان در تهران و ریاض گفت: بازگشایی سفارتخانهها یکی از موضوعاتی است که در ادامه مسیر باید انجام شود ولی همانطور که گفتم اکنون تمرکز ما بر روی موضوع حج است و بر این موضوع تمرکز داریم که توافقات صورت گرفته بین دو کشور در این زمینه به خوبی انجام شود و در مراحل بعد در ارتباط با موضوعات مطرح شده به فراخور آن تصمیم گرفته میشود.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با اخبار منتشر شده مبنی بر درخواست ایران جهت عضویت در بریکس تصریح کرد: موضوع بریکس در دستور کار ما قرار داشته و دارد و اگر تحول خاصی انجام شود در مورد آن اطلاع رسانی خواهیم کرد.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی در مورد لغو سفر امیر عبداللهیان به ترکیه گفت: سفر ایشان به ترکیه لغو نشده بلکه به تعویق افتاده است. انجام سفر از سوی ایشان به ترکیه و چند کشور آفریقایی در دستور کار است. سفر ترکیه جزو اولویتهای ماست و انشاءالله در حال برنامه ریزی هستیم که در صورت توافق دو کشور این سفر طی چند روز آینده انجام شود و امیدواریم بتوانیم برنامه ریزی در این زمینه را قطعی کنیم.
وی در ادامه نشست خود در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه یکی از مقامات ترکیه اظهارات مقامات ایران مبنی بر اینکه سدسازی ترکیه در ایجاد افزایش گرد و غبار در منطقه تاثیر گذاشته است را رد کرده و از دیگر سو طبق برخی از اخبار ایران در کنوانسیونی که درباره ریزگردها در ساحل عاج بوده حضور نداشته است، تصریح کرد: اتفاقا ایران یکی از بنیانگذاران کارگروه مبارزه با پدیده ریزگردهاست و در جلسات مختلف مرتبط با این موضوع از جمله جلساتی که در فائو در کمیته مرتبط برگزار شده حاضر بوده است.
سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به وظایف محول شده در این ارتباط به سازمان محیط زیست و سفر اخیر رئیس سازمان محیط زیست در ارتباط با موضوع گرد و غبار به عراق و سوریه افزود: این رفت و آمدها قرار است ادامه پیدا کند.
وی همچنین با بیان اینکه بزرگنمایی در مورد مواضع کشورهای غیر از ایران کمکی به اصل موضوع نمیکند، افزود: ایران تلاش کرده که با رویکرد منطقهای این موضوع را حل کند. مدیریت اشتباه آبها و سدسازیها در رودهای بالادستی وجود داشته است پیوستگی محیط زیست در کل منطقه وجود دارد و این موضوع باید مورد توجه همه کشورهای منطقه قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه باید در فضای غیر سیاسی این موضوع پیگیری شود، گفت: هر کسی بگوید که پیوستگی محیط زیستی در منطقه وجود ندارد قطعا حرف اشتباهی زده است و باید این موضوع را در یک رویکرد منطقهای به پیش برد و حل کرد.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه در حال حاضر ایران در چند کشور مهم اروپایی سفیر ندارد و از طرفی دیگر صحبت از تغییر نماینده ایران در سازمان ملل شده است و چرا مدتی است که برخی از نمایندگی های ایران بدون حضور سفیر فعالیت میکنند و جانشینهای آنها مستقر نشده اند، گفت: فرآیندهای بروکراتیک در این زمینه که بخشی از آن در وزارت خارجه است، فرآیندهای خاص خود را دارد.
وی با بیان اینکه چرخش نیروها در وزارت خارجه امری عادی و مرسوم است در مورد نماینده ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفت: در حال حاضر آقای غائبی به عنوان سرپرست در نمایندگی ایران در آژانس با هماهنگی وزارت خارجه و دستگاههای مربوطه فعالیتها را به پیش میبرد. همانطور که میدانید معرفی سفرای جدید و گرفتن آگرمان برای آنها روند خاص خود را دارد. در مورد برخی از کشورها سفرا در مرحله آگرمان و گرفتن ویزا هستند و در مورد برخی از آنها مراحل داخلی موضوع در حال طی شدن است.
وی در پاسخ به این ادعا که گفته میشود گزینههای وزارت خارجه به عنوان سفیر با مخالفتهایی در نهاد ریاست جمهوری مواجه شده و این باعث تاخیر در معرفی سفرا شده است، گفت: فرآیندهای معمول در این زمینه به صورت عادی در حال انجام است. حتما فرآیند انتخاب سفیر و اعزام سفیر با حساسیت و دقت نظر بالایی انجام میشود و شاید این موضوع باعث شده این برداشت پیش بیاید.
وی خطاب به خبرنگار پرسش کننده گفت: برخی از کشورهایی که شما از آنها در پرسشتان نام بردید سفرای معرفی شده در مرحله گرفتن آگرمان از دولت میزبان هستند و انشاءالله به زودی عازم خواهند شد.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با اظهارات اخیر مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مورد ایران در مصاحبه با شبکه آمریکایی سی ان ان تاکید کرد: ایشان باید در برخی مواضع و صحبتهای خود بازنگری کند و به این موضوع توجه داشته باشد. ایشان بعضا فراتر از وظایف خود اظهاراتی را مطرح میکند. در روز یکشنبه ایشان در مصاحبه با یکی از رسانههای غربی مطالبی را در مورد مسائل داخلی ایران و اقتصاد ایران مطرح کردند که طرح این اظهارات از سوی ایشان کاملا غلط است، اگر گزارش شتاب زده اخیر ایشان و اظهارات سیاسی ایشان نبود شاید جایگاه آژانس در بحث راستی آزمایی اینگونه نبود.
خطیب زاده خطاب به خبرنگاران، گفت: به این موضوع توجه داشته باشید، آنچه که ایران انجام میدهد نعل به نعل در چارچوب پادمان است و اقداماتی که متوقف کرده اقدامات داوطلبانه بوده است.
خطیب زاده تصریح کرد: اقدامات ایران هیچ نگرانی اشاعهای ندارد. ایران جزو پادمان است و اقداماتش در چارچوب آن است و بهتر است مدیرکل آژانس بر فعالیتهای رژیمها و کشورهایی تمرکز کند که عضو ان پی تی نیستند.
وی تاکید کرد: ایران کشوری است که بیشترین نظارت بر روی برنامه هستهای اش وجود دارد و همیشه با آژانس همکاری کرده است.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به پرسش دیگری در مورد آینده برجام با توجه به تحولات اخیر، گفت: آنچه که ایران در روزهای اخیر انجام داده در پاسخ به اقدامات طرف مقابل بوده است.
خطیب زاده گفت: سالهاست که برجام برای ایران کار نکرده و منافع اقتصادی برای مردم ایران نداشته است.
وی با تاکید بر اینکه تمام اقدامات ایران برگشت پذیر است، افزود: اگر همین فردا در وین توافق نهایی شود تمام اقدامات ایران در ارتباط با کاهش تعهدات برجامی از لحاظ فنی برگشت پذیر است و آنچه که برگشت ناپذیر است تروریسم اقتصادی آمریکا و همراهانش علیه ملت ایران است. درد و رنجی که آنها بر مردم ایران اعمال کردند برگشت ناپذیر است.
خطیب زاده تصریح کرد: توافق در دسترس و ممکن است. اگر آمریکا دو کار انجام دهد. اول اینکه از این توهم اهرم سازی عبور کند و دوم اینکه بپذیرد به تعهدات خود ذیل برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل عمل کند و اگر چنین موضوعی صورت بگیرد همین فردا میتوانیم به وین برویم و توافق را نهایی کنیم.
سخنگوی وزارت خارجه در ادامه گفتوگوی خود با خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اظهارات معاون دیپلماسی وزیر خارجه مبنی بر اینکه ایران تلاش دارد که در مبادلات خود با کشورهای مختلف ار ارزهایی غیر از دلار و یورو استفاده کند تصریح کرد: اینکه ما مبادلات اقتصادی خود را در چارچوب ارزهایی غیر از دلار و یورو انجام دهیم همواره در دستور کشورهای مستقلی چون ایران بوده است و در حال حاضر نیز در جریان مراودات دو جانبه با برخی از کشورها از ارزهای ملی دو کشور استفاده میکنیم.
وی با اشاره به اینکه آمریکا از دلار به عنوان سلاحی برای تحت فشار قرار دادن برخی از کشورها استفاده میکند، گفت: در همین چارچوب تلاش داریم از سلاح دلار در اقتصاد بینالملل فاصله بگیریم و مشاهده میکنیم که کشورهایی چون چین و روسیه نیز این مسیر را رفتهاند.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در مورد صحبتهای اخیر فواد حسین وزیر خارجه عراق مبنی بر اینکه ایران در جریان حمله به اربیل هیچ مدرکی ارائه نداده که مناطق مورد بمباران قرار گرفته از سوی تهران مرکز فعالیتهای موساد بوده است، تصریح کرد: ما به دوستان در عراق توصیه میکنیم که مراقب باشند که مرزهای جغرافیایی و کشورشان مورد سوءاستفاده طرفهای یاغی برای انجام اقدامات ضد امنیتی علیه دوستانشان از جمله ایران قرار نگیرد.
وی افزود: بیش از آنچه که لازم است در این زمینه به آنها اطلاع داده شده است. من بارها از همین تریبون در مورد اقدامات این رژیم یاغی در عراق و مرزهای عراق هشدار داده بودم و آنچه که انجام شد یک جراحی کوچک بود که به هدف هم به صورت دقیق اصابت کرد.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد حمله اخیر رژیم صهیونیستی به فرودگاه دمشق و اینکه این حمله باعث شده که به صورت موقت پروازها و فعالیتها در این فرودگاه متوقف شود، گفت: بعد از این اتفاق آقای امیرعبداللهیان با همتای سوری خودشان صحبت کردند، این اقدام را محکوم کردند، در مورد چگونگی مرتفع کردن مشکل به وجود آمده برای فرودگاه و انجام پیش بینیهای لازم در این ارتباط صحبتهایی داشتند. در گفتوگوی تلفنی که با دبیرکل سازمان ملل نیز داشتند تجاوزات مکرر رژیم صهیونیستی به سوریه را محکوم کردند.
خطیب زاده در ادامه پاسخ به این سوال تاکید کرد: رژیم صهیونیستی سعی میکند بحران هایی که با آن روبرو است را به خارج از سرزمینهای اشغالی منتقل کند. پاسخ درست در برابر این اشغالگری مقاومت و عقب راندن این رژیم متجاوز است. ملتهای منطقه به خوبی میدانند که جواب متجاوز سیلی است نه خنده و این موضوعی است که مردم سوریه با مقاومت خود نشان دادند.
سخنگوی وزارت خارجه گفت: سوریه نمیتواند حیاط خلوتی برای رژیم اشغالگر قدس باشد. ما از اقدامات ارتش سوریه در برابر این تجاوزات حمایت میکنیم و باید این رژیم اشغالگر تجاوزارت خود را پایان دهد.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه اطلاعات در مورد روابط بین ایران و آفریقا و برنامه وزارت خارجه جهت گسترش روابط کشورمان با این قاره با توجه به سفر اخیر چند هیات آفریقایی به تهران، گفت: در ابتدا لازم میدانم که درگذشت حجت الاسلام والمسلمین دعایی را خدمت اهالی رسانه به ویژه دوستان روزنامه اطلاعات تسلیت بگویم.
وی ادامه داد: آقای امیر عبداللهیان به زودی به چند کشور آفریقایی سفر خواهند کرد و چند هیات آفریقایی نیز به تازگی به ایران آمدهاند.
وی با بیان اینکه در راستای تنوع در دیپلماسی اقتصادی گسترش تعاملات و تبادلات تجاری با کشورهای آفریقایی را به جد پیگیری میکنیم، افزود: در همین رابطه بخش آفریقایی در وزارت خارجه مامور شده که به صورت جدی گسترش مراوردات با کشورهای این قاره در حوزههای اقتصادی و سیاسی را به صورت جدی پیگیری کند.
وی همچنین به سفر دو ماه پیش خود به آفریقا اشاره کرد و گفت: این سفر نیز در همین چارچوب صورت گرفت.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه نظر ایران در مورد سفر گروسی به تهران چیست؟ و اینکه آیا ایران انجام چنین سفری را قبول میکند، تصریح کرد: مراودات ایران و آژانس در چارچوب فنی و به صورت عادی ادامه دارد. هر سفری باید دستور کار مشخص و واضحی داشته باشد و اگر ایشان میخواهد در چارچوب مدیرکل آژانس به تهران بیاید باید این سفر دستور کار مشخص و ویژهای داشته باشد ولی اگر بخواهند به عنوان توریست بیایند ایران میتوانند این کار را انجام دهند.
وی همچنین گفت: ما برخی از توضیحات را در مورد عدم توجه آژانس به بیانیه مشترک ایران و آژانس که در 15 اسفند بین دو طرف توافق شد از آژانس خواستهایم و امیدواریم که به این موضوع پاسخ داده شود و همانطور که گفتم مراودات ایران و آژانس در چارچوب فنی و عادی خود ادامه پیدا خواهد کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه گفت و گوی خود با خبرنگاران درخصوص سفر کمیسیونر عالی حقوق بشر به چین نیز گفت : ما از سفر کمیسیونر عالی حقوق بشر به چین استقبال می کنیم.
وی افزود : تصور می کنیم که پاسخ این اقدام سازنده چین باید نگاه غیر سیاسی به موضوع حقوق بشر و مراودات کمیسیونر عالی حقوق بشر با این کشور باشد.
خطیب زاده ادامه داد: متاسفانه بعضی طرف ها از موضوع حقوق بشر به عنوان ابزاری سیاسی استفاده می کنند. ما این را نقطه آغازی می دانیم برای این که انشاءالله چنین مراوداتی جواب سازنده ای از مجموعه های بین المللی بگیرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال یکی از رسانه های خارجی درباره حمله پهپادی اخیر به اربیل و این که گفته شده در این حمله دو نفر از اعضای ارشد موساد در این منطقه کشته شدهاند و بازتاب گسترده این موضوع در برخی از رسانه های داخلی ایران خطاب به خبرنگاران پرسش کننده گفت: در خصوص سوال شما ، پاسخی ندارم.
وی ادامه داد: پاسخ اسرائیل در جای خودش داده میشود و پاسخ را در جای خودش میدهیم و در کشورهای ثالث نمیدهیم.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری در این زمینه گفت : منبع تهدید هرکجا باشد در همان جا، تهدید خنثی می شود .
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در ادامه این نشست در پاسخ به سوالی در ارتباط با اخبار منتشر شده مبنی بر حضور افسران نظامی ایران در سفارت روسیه و صف کشیدن برای دست دادن با سفیر این کشور در تهران به مناسبت برگزاری مراسم روز ملی روسیه در ایران تاکید کرد: برخی از صحبتها در فضای عمومی و رسانهای مطرح میشود که نیاز به توجه جدی از سوی شما دارد شما باید دقت کنید که شبههافکنی کار سادهای است.
خطیبزاده خطاب به خبرنگار پرسشکننده اظهار کرد: اگر شما به عکسهای روز ملی ایران در سفارت ایران در روسیه نگاه کنید مشاهده خواهید کرد که صفی از مقامات امنیتی، نظامی و وزرای روس وجود دارد که با سفیر ما دست میدهند.
وی با بیان اینکه ما باید از شبههافکنی عبور کرد و نباید دچار خودتحقیری شویم، ادامه داد: گفتمان جدی ایران گفتمان نه غربی نه شرقی، استقلال و آزادی و توجه به توانمندیهای ایران است.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال دیگری در مورد سوء استفاده آمریکا از قرار گرفتن سازمان بینالمللی در این کشور اظهار کرد: آمریکا باید در این ارتباط به وظایفاش طبق منشور سازمان ملل عمل کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در ارتباط با اقدام اخیر کانادا، آمریکا و برخی کشورهای اروپایی از جمله فرانسه و انگلیس در اعلام هشدار به شهروندانشان در ارتباط با سفر به ایران اضافه کرد: برخی از رسانههای جریان اصلی و همچنین برخی از کشورهای خاص به گونهای طراحی میکنند که حس ناامنی را به داخل ایران و ناظرین نظام بینالمللی در مورد ایران منتقل کنند و این چیز جدیدی نیست و آنها دستور کار روشنی در این زمینه دارند که این مسیر را پیگیری میکنند.
خطیبزاده ادامه داد: اگر به عملکرد چند هفته اخیر برخی از رسانههای معاند که به زبان فارسی فعالیت میکنند نگاه کنیم میبینیم که آنها تلاش دارند این ناامنی را منتقل کنند و این بیانیهها و توصیههای مسافرتی در همین راستاست.
سخنگوی وزارت خارجه در بخش دیگری از صحبتهای خود در پاسخ به این سوال تاکید کرد: این کشورهایی که چنین بیانیههایی را منتشر کردهاند خودشان بخشی از ناامنی در عرصه بینالمللی هستند و ما در این سالها نقش آنها را در عرصه بینالملل به شکلهای مختلف مشاهده کردیم.
وی با بیان اینکه این اقدامات سیاسی ارزشی ندارد اضافه کرد: بهترین شاهد مثال در این زمینه آنهایی هستند که به ایران میآیند و وضعیت آرام ایران را میبینند.
خطیبزاده همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد نقشه راه بین ایران و ونزوئلا اظهار کرد: دو کشور ایران و ونزوئلا در سطحی از همکاریها هستند که نیازمند توافق بلندمدت است که دچار برخی روزمرگیها نشود. نقشه راه بلند مدت بین کشورها برای این است که حوزههای همکاری را مشخص کند. اقتصاد ایران و ونزوئلا در بسیاری از ابعاد مکمل یکدیگر هستند. دو کشور در حوزههای اقتصادی در حال حاضر مراودات خوبی دارند و براساس اراده دو کشور برای گسترش تعاملات و پیشبرد این همکاریها نقشه راه بلندمدت 20 ساله در جریان سفر مادورو به تهران بین دو کشور امضا شد.
وی در ارتباط با اظهارات وزیر خارجه کشورمان در سفر به هند مبنی بر اینکه بسته ابتکاری جدیدی از سوی ایران به طرفهای مقابل در جریان مذاکرات وین داده شده است با بیان اینکه چه پیش از قطعنامه شورای حکام و چه حوالی آن مذاکرات ادامه داشت آقای امیرعبداللهیان با آقای بورل صحبت کردند و تماسها و رایزنیها چه به صورت پیامهای مکتوب و چه تلفنی بین دو طرف ادامه داشت آقای بورل در شرایطی که در قرنطینه بودند تماسهایی را با آقای امیر عبداللهیان داشتند و از آن مسیر ابتکارات و بستههایی را فرستادیم .
وی افزود: آنچه که مشخص است این است که آمریکا میخواهد مذاکرات را تطویل کنن و برخی موضوعات دوجانبه را از طریق وین حل کند. این دار و دستهسازی و کارهایی که با سه کشور اروپایی در این چارچوب انجام میشود تبانی پشت پردهای است که قصد دارند که از طریق فشار آنچه را که ما تاکید داریم در توافق اجرایی نشود.
به گزارش ایسنا، سخنگوی وزارت خارجه در ابتدای نشست هفتگی خود با خبرنگاران به ارائه گزارشی از عملکرد وزارت خارجه در طول دو هفته اخیر پرداخت.
انتهای پیام