به گزارش ایسنا، طرح "روستا تعاون" با هدف توانمندسازی و ایجاد اشتغال در مناطق روستایی اجرا شده تا روستاییان با تشکیل تعاونی و استفاده از ظرفیتهای روستای محل سکونت خود اشتغالزایی کنند.
این طرح از مهاجرت بی رویه و گسترده روستاییان به شهرهای بزرگ جلوگیری کرده و نرخ بیکاری در مناطق محروم و روستایی را کاهش میدهد.
طرح روستا تعاون، در ابتدا با رویکرد ایجاد ۱۰۰۰ تعاونی در ۱۰۰۰ روستا به جهت احیای ظرفیتهای اشتغالزایی در مناطق روستایی عملیاتی شد و پس از آن با توجه به رویکردهای طرح و اهداف موثر آن در کاهش نرخ بیکاری و اشتغالزایی در مناطق روستایی، در کنار طرح اشتغال پایدار روستایی و عشایری و در قالب تعاونی های روستایی استمرار یافت.
مهدی مسکنی - معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی- معتقد است: بخش تعاون، ظرفیتهایی را درون خود جای داده که می تواند به رشد روستاها کمک کند.
او می گوید:طبق گفته رئیس جمهور برای احیای روستا باید اقتصاد روستا احیا شود و اکنون این فرصت فراهم است تا درباره اقتصاد روستا تصمیماتی گرفته شود به نحوی که بسترهای حقوقی و قانونی تحقق چنین تصمیماتی تحت عنوان تعاونی آماده است. مسکنی از بانک توسعه تعاون و صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاون به عنوان ظرفیتهای نام می برد که می توانند شرایط دریافت وام را برای تعاونیها تسهیل کنند.
وی البته پیش از این از احیای ۱۰۰۰ تعاونی روستایی در سال ۱۴۰۱ خبر داده بود.
در حال حاضر کارشناسان از بخش تعاون به عنوان یکی از بسترهای ایجاد اشتغال در روستاها نام می برند که علاوه بر ایجاد فرصتهای شغلی پایدار و کمهزینه، موجبات افزایش درآمد و رفاه اهالی روستا را فراهم می کند.
به گزارش ایسنا، احیای تعاونی های روستایی گام موثری در جهت ایجاد اشتغال پایدار و خرد در روستاهای کشور است که موجب کاهش فقر و بیکاری در روستاها و بازگشت روستاییان به زادگاه خود می شود.
انتهای پیام