بسته اخبار سیاسی ۱۷ خرداد

دستگیری مقصران متروپل/واکنش‌ها به قطعنامه شورای حکام/تلاش قطر برای احیای برجام

دستگیری مقصران متروپل/ قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران/ مذاکرات وین/ سخنان اخیر آیت‌الله خاتمی و... از موضوعات پربازدید و خبرساز تحریریه سیاسی ایسنا بود که جزییات آن در ادامه می آید.

به گزارش ایسنا، خبر دستگیری ۱۴ نفر در پرونده ریزش ساختمان متروپل در صدر اخبار پرمخاطب امروز قرار گرفت.

مسعود ستایشی  در نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه، در پاسخ به سوالی درباره اینکه بازداشتی‌های حادثه متروپل آبادان چه کسانی هستند و پرونده‌شان در چه مرحله‌ای است؟ افزود: کسانی که ممکن است قصور یا تقصیر کرده باشند دستگیر شدند.  دستگاه قضایی با همکاری ضابطین دادگستری اقداماتی را با رعایت موازین انجام دادند و  ۱۴ نفر از افرادی که تشخیص داده شد، مقصر حادثه هستند بازداشت شدند. شهرداران سابق و اسبق ۴ نفر بودند و کسانی که مسئول حوزه نظام مهندسی در شهرستان بودند  دستگیر شدند.

وی در بخش دیگری از این نشست نیز درباره وضعیت پرونده های حسین فریدون، اسفندیار رحیم‌مشایی و حمید بقایی توضیحاتی ارائه کرد.

واکنش ها در پی گزارش اخیر مدیرکل آژانس بین‌المللی اتمی و پیش‌نویس قطعنامه توسط سه کشور اروپایی علیه جمهوری اسلامی ایران از دیگر موضوعات پر خبر و مهم امروز بود.

رافائل گروسی روز دوشنبه در سخنرانی آغازین خود در نشست شورای حکام مدعی شد که ایران پاسخی قانع کننده‌ای درباره سه مکان اعلام نشده خود نداده است.

در همین رابطه کاظم غریب آبادی دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه رویکرد مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سیاسی است، گفت: من مخالف هرگونه قطعنامه علیه جمهوری اسلامی ایران هستم چه در شورای حکام، چه در شورای امنیت و چه در شورای حقوق. مقامات جمهوری اسلامی ایران باید تمام تلاش خود را به کار گیرند که مانع تصویب چنین قطعنامه‌هایی بشوند، چرا که جمهوری اسلامی ایران ذیحق دریافت قطعنامه نیست.

همچنین نماینده دائم روسیه نزد سازمان‌های بین‌المللی در وین با انتشار پیامی در حساب کاربری خود در توئیتر از اقدام کشورهای اروپایی عضو برجام برای تهیه پیش‌نویس قطعنامه‌ای علیه ایران و طرح آن در نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به شدت انتقاد کرد و افزود که این اقدام برای احیای برجام کاملا غیر سازنده خواهد بود.

میخائیل اولیانوف در توییتی دیگر نوشت: شرکای غربی مذاکرات وین درباره[احیای] برجام، پیش‌نویس قطعنامه‌ای را برای بررسی و تصویب به شورای حکام ارائه داده‌اند. آن‌ها به دلایلی نامعلوم بر این باورند که یک قطعنامه بهترین راه برای پرداختن به مسائل پادمانی است. این بسیار جای تردید دارد.

ند پرایس سخنگوی وزارت‌ امور خارجه آمریکا درباره تاثیر ارزیابی‌های اخیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از فعالیت‌های نظارتی و راستی‌آزمایی در ایران بر روند مذاکرات وین، گفت: بازه زمانی از سرگیری بالقوه پایبندی دوجانبه به برجام، مبتنی بر تقویم نیست. به هفته و ماه بستگی ندارد. این بازه مبتنی بر ارزیابی‌هایی است که مدام در حال پیش‌روی‌اند. این ارزیابی‌ها بر اساس هر اطلاعات مرتبطی به‌روز می‌شوند. تا زمانی هم که بازگشتی دوجانبه به پایبندی به برجام در بردارنده مزایایی در زمینه منع اشاعه تسلیحات اتمی باشد که وضع فعلی عاری از آن است، ما به دنبال بازگشتی دوجانبه به پایبندی به برجام خواهیم بود.

دیاکو حسینی هم معتقد است که ارایه پیش نویس قطعنامه درباره فعالیت‌های پادمانی ایران می‌تواند فضای مذاکرات در بحث برجام را منفی کند و مانعی بر موانع دیگر مذاکرات بیفزاید.

این کارشناس مسایل بین‌الملل می گوید: طرف‌های غربی می‌دانند اگر لحن قطعنامه پیشنهادی در شورای حکام تند شود، واکنش منفی ایران را در بر خواهد داشت و این کمک‌کننده روند مذاکرات برجامی نخواهد بود.

خبرگزاری فرانسه هم به نقل از دیپلمات‌ها در خبری فوری گزارش داد که پیش‌نویس قطعنامه انگلیس، فرانسه، آلمان و آمریکا علیه ایران امروز (سه‌شنبه) به نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارائه شده است.

در همین راستا قرار است فردا جلسه فوق‌العاده‌ کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با حضور مسئولانی از سازمان انرژی هسته‌ای و وزارت خارجه برای بررسی صحبت‌های اخیر گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره برنامه هسته‌ای ایران تشکیل شود.

در این جلسه ضمن بررسی موضع‌گیری آقای گروسی در شورای حکام، موضوع تلاش سه کشور اروپایی در نشست فصلی شورای حکام درباره ایران مورد بررسی قرار می‌گیرد.

همچنین در جلسه کمیته روابط خارجی و دفاعی رژیم صهیونیستی، نفتالی بنت از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواست تا به ایران به دلیل برنامه هسته‌ای‌اش هشدار بدهد.

نخست وزیر رژیم صهیونیستی در ادامه تلاش‌های خود برای ایجاد هراس علیه برنامه هسته ای کشورمان، از آژانس بین المللی انرژی هسته‌ای خواست تا "هشدار صریحی" به ایران بدهد و گفت: ما از شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی انتظار داریم که هشداری آشکار به ایران درباره برنامه هسته‌ای‌ آن بدهد و مشخص کند که اگر به سیاست هسته‌ای خود ادامه دهد هزینه سنگینی خواهد پرداخت.

از دیگر اخبار مورد توجه مخاطبان،  اظهارات وزیر خارجه قطر درباره گفت‌وگوهایش با همتای آمریکایی خود با محوریت ایران بود.

محمد بن عبدالرحمن با بیان اینکه قطر با تهران و واشنگتن به منظور ایجاد زمینه مشترک برای بازگشت به توافق هسته‌ای رایزنی می‌کند، گفت: با آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا درخصوص مذاکرات هسته‌ای ایران و افق رسیدن به توافق رایزنی کردم. ما خواستار بازگشت تمام طرف‌ها به توافق هسته‌ای هستیم زیرا منجر به ایجاد صلح و امنیت در منطقه می‌شود.

گزارش ایسنا از سخنان اخیر آیت‌الله احمد خاتمی با عنوان "از قضا سرکنگبین صفرا فزود!" هم از خبرهای پرمخاطب بامداد امروز بود.

آیت‌الله سیداحمد خاتمی از جمله معممانی است که سخنانش معمولاً با استقبال رسانه‌های داخلی و خارجی مواجه می‌شود. فرقی نمی‌کند این سخنان در خطبه نماز جمعه اظهار شود، در سخنرانیِ مناسبتی به زبان آورده شود یا در خلال نشستی خبری گفته شود؛ کافی‌ است او نسبت به موضوعی اعلام موضع کند یا دیدگاه خود را درباره واقعه‌ای تشریح سازد و حتی - در تازه‌ترین مورد - «خاطره‌ای» از دوران نظام پهلوی و خشونت در زندان‌ها بازگو کند، همگی نتیجه‌ای یکسان در پی دارند: سخنان خاتمی بی‌بروبرگرد توجه رسانه‌ها را جلب خواهد کرد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۷ خرداد ۱۴۰۱ / ۱۵:۰۴
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 1401031711871
  • خبرنگار : 71381

برچسب‌ها